Allsvensk keeper till VR

Sammy Gustafsson dras med en skada som är svår att definiera hur allvarlig den är. Det är en gammal skada som gör sig påmind ibland men denna gång var det värre än tidigare. Sammy har fått och får behandling dagligen och det går åt rätt håll men exakt när han är helt återställd är svårt att svara på.

Visby Roma har därför gjort klart med Allsvenska IK Oskarshamn om ett lån tillsvidare av målvakten Ludvig Engsund. Ludvig ansluter till till laget direkt i Vimmerby imorgon fredag.

Eliteprospect: Ludvig Engsund

 

IK Oskarshamn skriver följande på sin hemsida

Ludvig Engsund lånas ut till Visby/Roma

Med Felix Sandström in i IK Oskarshamn står klubben med tre målvakter i laget. Därför kommer Ludvig Engsund att lånas ut till AllEttan-krigande Visby/Roma den närmaste tiden.

Ludvig Engsund, 24, kom tillbaka till moderklubben IK Oskarshamn från Västerviks IK i våras. Säsongsinledningen gick i kras på grund av en handskada, men väl när han var tillbaka i kassen spikade han igen fullständigt under de inledande matcher. December månad blev dock en tyngre period för hela laget och i helgen som gick blev det klart att Brynäs-keepern Felix Sandström skulle förstärka laget.

IK Oskarshamn och Ludvig Engsund har idag kommit överens med Visby/Roma om en utlåning den närmaste tiden. Utlåning gäller tills vidare.

– Det är viktigt för Ludvig att få spela matcher och när Visby/Roma hörde av sig kände vi att det var ett bra alternativ för Ludvig under den närmaste tiden.

Utlåning av Ludvig Engsund gäller tills vidare, men kan kallas hem om behov skulle uppstå. Han finns tillgänglig för spel redan imorgon när Visby/Roma gästar Vimmerby HC.