Visby Roma J20 starkast i toppmöte

VR J20 fick som väntat tufft motstånd och fick slita hårt när Tyresö/Hanviken kom på besök under söndagen. Stockholmslaget som vann den andra J20 serien har precis som Visby Roma uttalat mål om att ta sig hela vägen till J20 Elit denna säsong.  Det blev en tempostark tight match där VR kunde ta ledningen med 1-0 i mitten av första perioden genom Linus Dahlberg. Hanviken kunde sedan reducera till 1-1 i boxplay några minuter efter ledningsmålet. I slutet av första perioden kunde VR återigen ta ledningen genom Leonard Broström.

Efter en mållös andra period visade sig tredje perioden bli en riktig nagelbitare. Efter att VR kunnat gå ifrån till 4-1 redan sex minuter in i perioden efter mål av Alfons Nilsson samt lagkaptenen Ludvig Lundberg trodde nog dom ca 250 åskådarna att saken var klar. Men efter att Hanviken lyft lupp laget och forcerat kraftigt stod tavlan på 4-3 med ca fem minuter kvar av tredje perioden. Visby Roma lyckades dock hålla undan i slutet och vinna matchen mycket tack vare väldigt hårt slit, hög moral och en storspelande målvakt i Rasmus Lundgren. VR tar därmed en mycket stark och viktig seger mot ett av dom absolut tippade topplagen.

I och med helgens två vinster har VR J20 skapat sig ett bra utgångsläge inför fortsättningen av allettan som väntas bli stentuff. Nästa match spelas mot Nyköping på bortaplan kommande lördag.

**Helagotland skriver om matchen…

Visby Romas målvakt Rasmus Lundgren storspelade mot Hanviken.

Matchfakta:

Visby Roma J20 – Tyresö/Hanviken J20   4-3 (2-1,0-0,2-2) Skott: 32-35.

1-0 Linus Dahlberg, ass Alex Johansson, Leonard Broström. 2-1 Leonard Broström, ass Oskar Weström, Ludvig Lundberg. 3-1 (PP)  Alfons Nilsson, ass Oskar Thorén, Viktor Greveback. 4-1 (PP) Ludvig Lundberg, utan ass.