Visby Romas J 20-lag spelare säsongen 21/22 i J20 Div 1 Östra C och tog sig vidare till Allettan där man tog en placering i nedre halvan. Säsongen 22/23 kommer klubben ej att ha något J20-lag pga spelarbrist.

J20 möter Hammarby i play-in söndag 25/2 kl 12.00

J20 har gjort en stark säsong i allettan vilket har lett till möjligheten att ta sig hela vägen till en kvalserie till J20 regional. För att nå dit behöver man gå vidare i ett play-in i bäst av 3 matcher mot Hammarby. Visby/Roma börjar hemma söndag 25 februari 12.00 för att sedan spela borta 2-3 mars. Det kommer bli en svår nöt att knäcka men vi är laddade och skall göra vårt bästa för att lyckas. Så välkomna till ishallen för att heja fram våra juniorer till ett bra resultat

J20 klara för Allettan

J20 är klara för spel i allettan efter en mycket stark höst och 2 viktiga segrar denna helg. Lördagens borta match mot Järna slutar med seger 5-1. En mycket jämn  match där vårat målvaktspel samt spelet med en man mindre är mycket bra matchen igenom. Framåt gör vi mål på våra chanser och har ett bra omställningsspel. En taktiskt väl genomförd borta match där alla stämplar in och spelar för laget.

Söndagens hemma match mot Tumba är egentligen helt betydelselös för seriens utgång men vi hade revansch efter en svag match borta mot Tumba förlust 2-7. Nu lyckas vi vinna efter en spelmässigt jämn match där avslutningen är både frustrerande och glädjande. Vi leder med 2-1 men drar på oss en tveksam utvisning och Tumba gör 2-2 med 37 sekunder kvar. Alla räknar med förlängning men på tekning efter målet får vi tryck på dem och efter bra spel djupt i anfallszon lyckas vi göra 3-2 med endast 21 sekunder kvar. En seger är alltid en seger och Tumba är ett lag vi kommer möta fler gånger i allettan.

Tung helg för J20

J20 har varit på fastlandet för 2 matcher både lördag och söndag. Efter en period med bra matcher, prestationer och resultat som gått vår väg så är helgens insatser inte godkänt. Lördagens match förlorar vi mot Segeltorp med 1-3, Segeltorp är bättre nu än var dem var senast vi möttes men vi är inte påkopplade och jobbar tyvärr inte som ett lag. Tillbaka lite i gamla synder där jaget blir större än laget

Söndagens match mot Trångsund är spelet bättre framförallt lagspelet vi har ledning 4-1 efter två perioder och skall givetvis stänga en sådan match och ta 3 poäng. Men lite bekväma och några dåliga utvisningar gör att det blir 5-5 och mållös sudden. Matchen avgörs på straffar där Trångsund drar det längsta strået, straffar är ett lotteri så det kunde gått åt båda håll.  Nu får vi träna på bra och samla kraft inför avslutningen på grundserien

En av varje för J20

J20 har spelat dubbla hemma matcher denna helg. Vi förlorar på lördagen med 1-3 mot topplaget Flemingsberg. En välspelad och tät match där resultatet kunde varit det omvända med marginalerna på vår sida, trots förlust så är vi nöjda med prestationen.

Söndagens match vinner vi med 5-2 mot Saltsjöbaden efter att tidigt i första perioden legat under med 0-2. Tuff start där vi inte riktigt är med från start men med tålamod och starkt jobb vänder vi runt matchen till vår fördel. Återigen en stark laginsats.

Nu ser vi fram mot en bra träningsvecka med alla på plats och laddar om batterierna inför kommande helgs matcher. Vi har ytterligare 2 hemma matcher kommande helg mot bra motstånd. Lördag möter vi Eskilstuna 12.00 och på söndag Järna 12.00, juniorhockey är kul och ni är alla välkomna till hallen för att stötta våra juniorer

Glada hockey hälsningar

Lasse Persson

J20 spelar hemma 4 och 5 november

J20 spelar säsongen 2023/24 i division 1 östra C. Laget har startat starkt och efter 8 matcher har laget spelat in 15 poäng och ligger på en tredje plats i tabellen. Nu till helgen spelar vi hemma både lördag och söndag, lördag möter vi obesegrade Flemingsberg 12.15 och på söndag möter vi Saltsjöbaden 12.00. Vi ser gärna att ni kommer till hallen för att se bra juniorhockey och killarna behöver ert stöd. Vi kommer framåt att uppdatera juniorsidan efter varje helg när något av våra juniorlag spelat.

Med vänlig hälsning

Team manager Lasse Persson

Premiär på fredag med fri entré

Nu på fredag den 29 sep så inleds en ny spännande säsong genom att vi välkomnar Segeltorp till Visby Ishall! Som traditionen bjuder så är det fri entré på premiären! Tag med släkt vänner och kom till ishallen och häng med på vår spännande resa! Som vi tidigare kommunicerat så är årets upplag den mest spännande på många år och klubben startar nu sin resa mot Hockeyallsvenskan som är målet inom fyra år.

Den spännande sportsliga satsningen som klubben nu lite försiktigt inleder går hand i hand med arbetet om att få till en ny arena. Går allting enligt plan så kommer satsningen stregras markant kommande år men som sagt redan i år ser det minst sagt spännande ut!

Som sagt, det är fri entré på fredag på ståplats. För endast 40 kr kan du köpa en sittplats och det gör du på länken nedan. Har du ännu inte köpt årskort ståplats eller årskort sittpalts så finner du även detta på länken nedan och till ett riktigt bra pris.

Vi ses på fredag, varmt välkomna

Köp årskort eller biljetter här

Fredrik Melin till Visby Roma

Som ett led i vår framtida satsningen på juniorverksamheten så har Visby Roma glädjen att presentera Fredrik Melin som ny huvudtränare för Visby Roma J20 den kommande säsongen. Fredrik har stor erfarenhet som tränare så väl som ledare och vi är väldigt glada att klubbens juniorer nu kommer få utvecklas under Fredriks ledarskap. Fredrik kommer att sitta kvar som ordförande i Sudret HC det kommande året, både Fredrik och Visby Roma ser enbart det som positivt då föreningarna sedan ett par år tillbaka har ett tätt samarbete.

Nytt för kommande säsong är också att Lasse Persson blir junioransvarig. Även Lasse har en mångårig erfarenhet som ledare. Lasses engagemang och erfarenhet kommer vara betydelsefull i vägen framåt mot den ökade satsning föreningen emnar göra på junior och ungdomsverksamheten.

– Det är med stor tillförsikt jag ser fram emot den kommande säsongen och att få träna Visby Romas J20, juniorernas utveckling är av stor vikt för individen så väl som Visby Romas A-lag. Men en bra juniorverksamhet i Visby Roma bidrar även till att Sudret HC får bra spelare till sitt representationslag. Kort och gott är uppdraget av stor vikt för hela hockeygotland. /Fredrik Melin

Visby Sommarhockeyskola V30

Efter två år med covid så återupptar nu Visby Roma sin populära sommarhockeyskola! Med duktiga instruktörer och ledare kommer det både bli en lärorik vecka men även en rolig vecka där man lär känna nya vänner från alla delar av landet.

Hockeyskolan pågår måndag 25/7 till fredag 29/7 (v30). Hockeyskolan vänder sig till barn och ungdomar födda 2007 – 2015, undantag kan göras efter kontakt.

Anmälan görs genom att maila till sommarhockey@visbyroma.se deltagaravgiften är 3900 kr inklusive lunch och mellanmål & frukt varje dag. Spelare i gotlandslagen Sudret HC, IK Graip eller Visby Roma erhåller en rabatt på 400 kr och betalar således endast 3 500 kr. Samtliga spelare som deltar i hockeyskolan kommer även erhålla en fribiljett barn till samtliga försäsongsmatcher i Svenska Spel Trophy (se nedan) samt även mötet mellan IK Oskarshamn och Linköping HC i Visby ishall.

Fre 12/8 IK Oskarshamn vs Linköping HC

Svenska Spel Trophy

Tor 18/8 Visby Roma vs Djurgården

Fre 19/8 Visby Roma vs Frölunda

Lör 20/8 Frölunda vs Djurgården

Anmäl Er här

Maila sommarhockey@visbyroma.se och uppge följande information

  • Namn
  • Adress & mob (förälder)
  • Personnummer
  • Back, forward eller Målvakt
  • Klubbtillhörighet

Efter Er anmälan via mail så kommer en bekräftelse på att vi mottagit er anmälan samt betalningsinformation samt mer detaljer kring biljetter till SHL lagens matcher mm.

J20 En helg med sex poäng!

Lördagen den 16 oktober tog vi emot Åker / Strängnäs hemma. En tät match där vi tog ledningen i mitten av första perioden genom backen Oliwer Lundberg assisterad av backkollegan Emil Ewen i powerplay. 20 sekunder in i andra ökar Edwin Håård på till 2-0 genom ett tjusigt solomål. I mitten av andra reducerar Åker till 2-1 och i slutet av tredje plockar de målvakten för att kvittera. Då håller Emil Ewen sig framme och sätter matchavgörande 3-1 med sex sekunder kvar. Linus Johansson utses till matchens lirare efter storspel i målet. Edwin Håård får en skärskada från en opponents skridsko i slutet av matchen tyvärr och får sy tre stygn strax över knäet efter matchen. Men Edwin är snart åter på isen.

Söndag samling i arla morgonstund vid omklädningsrummet vid ishallen för resa med 15+2 spelare till bortamöte mot Nynäshamn. Då matchen startar redan 12:15 och färjan kommer in 10:45 får grabbarna käka byggfrukost (idrottspasta) ombord. Inte optimal uppladdning inför en match men grabbarna är vana med tuffa resscheman ända sen de lirade U12. Nynäs tar en tidig ledning i första men vi kvitterar kort därefter efter en målvaktstabbe och Felix Adman noteras i målprotokollet. Mot slutet av perioden bjuds Nynäs oturligt på en chans och kan ta ledningen med 2-1. 15:08 in i andra ökar Nynäs på till 3-1 och det ser lite tungt ut men 1,5 minut senare gör Gustav Björk mål assisterad av Gustaf Lundin.

3-2 till periodvilan och blott 30 sekunder in i tredje pangar Marcus Ewen in 3-3 med god hjälp från Vidar Levin. Ungefär sex minuter senare gör Nynäs 4-3 men det svänger snabbt i hockey och Marcus gör på nytt mål vid 8:27 in i tredje, denna gång på egen hand. 2,5 minut senare ringer det i klockan på nytt då Vidar Levin ger oss ledningen assisterad av Gustav Björk. 12:15 utvisas Willam ”Laxen” Pettersson för en holding och vid tekning i vår zon utvisas Marcus Ewen strax därefter för en oklar crosschecking. Spel tre mot fem och det ser riktigt tufft ut. Men grabbarna dödar utvisningarna och Nynäs går mållösa ur sitt powerplay! Stor press från Nynäs i slutet av matchen och Joel Harlevi i kassen fick bekänna färg. En riktig kämpainsats från hela laget så när hesa Fredrik ljuder står vi som segrare! Detta med en något decimerad trupp, tre spelare borta pga skador (Håård, Klingen och Gurra P).

Grabbarna och ledarna (Richard, Benny och Kolmis) fick därefter en lång eftermiddag i Nynäshamn i väntan på färjan hem 20:10.

Sex sköna poäng denna helg och nästa helg väntar Segeltorp borta på söndag.

/ Niklas

J20 Första tre grundseriematcherna avklarade

De två första matcherna slutade med förlust tyvärr men ju mer speltid vi fått desto mer kommer vi in i det och känner stark förhoppning om det fortsatta seriespelet. Segern mot Linden visar att kurvan nu pekar rätt. Man ska även komma ihåg att fastlandslagen ofta har 5-6 träningsmatcher i benen och det gör stor skillnad. Pga geografi och ekonomi har vi tyvärr inte samma möjlighet. Men vi siktar ännu på att ta en plats i Allettan i december, efter grundseriespelet.
Kommande helg tar vi emot Åkers/Strängnäs hemma på lördagen och möter Nynäshamn borta på söndagen.

Visby Roma-juniorer nära uppflyttning

Ettan mot tvåan. Då var Visby Romas J20 överlägset Österåker och vann dubbelt.  Visby Romas juniorer är stekheta i allettan. Inför helgens dubbelmöte med tabelltvåan Österåker hade laget vunnit samtliga nio matcher. Enda poängtappet kom mot just Österåker, när Visby Roma vann på straffar.

Läs mer på Helagotland.se

Visby Sommarhockeyskola

Nu är anmälan öppen till Sommarhockeyskolan i Visby! Instruktörer är bland annat A-lagets Mike Beharrell och från Toronto kommer skridskocoach Steve Baek som även tränar NHL spelare. Med tre ispass om dagen, ett badbesök på Kneippbyn och utbildning i säkert spel så utlovas både en givande och rolig vecka.

Mer info och anmälan finner ni här: https://bit.ly/2HajiOc

Östersjöderby för J20

Nu på söndag 4/3 kl 12.00 är det dags för att hett Östersjöderby mellan Visby Roma och Nynäshamn i Kvalserien till J20 Elit!

Vi ses i Visby ishall!

Välkomna!

Visby Roma J20 till kvalserien

Visby Roma J20 spelade i helgen sina två sista matcher i allettan. På lördagen bortaslog man Bålsta med 7-2 efter att bla Leonard Broström blivit fyramåls skytt.
Söndagens match mot seriesegraren Värmdö (som tar direktplatsen till J20 Elit nästa säsong) blev en betydligt jämnare historia. Värmdö lyckades tillslut hålla undan och vinna med 7-6. Även denna match klev en målgörare av rang fram då Visby Romas forward Viktor Greveback blev fyramåls skytt.

Visby Roma slutar på en andraplats i tabellen vilket innebär att laget tar sig till kvalserien. En kvalserie som kommer att bestå av fyra lag där ettan och tvåan i serien tar klivet upp till J20 Elit säsongen 18/19.

Kvalserien spelas mellan 1/3-13/3. Tre matcher hemma, tre borta för Visby Romas del. Vi återkommer så snart seriens lottning samt speldagar är fastställda.

Matchfakta
Bålsta J20 – Visby Roma J20  2-7 (0-0,1-3,1-4) Skott: 29-30
Målskyttar VR: Leonard Broström 4, Sam Dahlström 1, William Weström 1, Oskar Weström 1,

Visby Roma J20 – Värmdö J20  6-7 (3-0,1-3,2-4) Skott: 34-48
Målskyttar VR: Viktor Greveback 4, Balint Pakozdi 1, Leonard Broström 1.

Viktor Greveback stod för fyra mål i toppmötet mot Värmdö.

En av varje för J20

Visby Roma J20 spelade i helgen två viktiga hemma matcher i Allettan. Under lördagen kunde man relativt enkelt slå tillbaka Bålsta med hela 9-1. Söndagens drabbning mot toppkonkurrenten Nyköping blev en betydligt jämnare och tightare historia. Nyköping kunde tillslut vinna med 4-2 efter att bortalaget vunnit sista perioden med 2-0. Visby Roma parkerar för tillfället på en andra plats i tabellen, två poäng efter just ledande Nyköping. Förstaplatsen i allettan ger en direktplats till J20 Elit kommande säsong, plats 2-4 kvalar sig vidare.

Nästa matcher för J20 lagets del spelas på bortaplan kommande helg, mot Väsby samt Hanviken.

Visby Roma J20-Bålsta J20  9-1 (4-0,1-0,4-1). Målskyttar VR: Leonard Broström 3, Ludvig Lundberg 2, Lucas Hederstedt 1, Viktor Greveback 1, Josef Söderling 1, William Weström 1.

Visby Roma J20-Nyköping J20 2-4 (1-0,1-2,0-2). Målskyttar VR: Leonard Broström samt Oskar Holgersson 1 var.

Helagotland.se skriver…

Visby Roma J20 befäster serieledningen i allettan

Visby Roma J20 vann i helgen båda sina matcher och toppar därmed allettan efter 4 omgångar. Lördagens match bjöd på en tidig seriefinal mot Nyköping på bortaplan, matchen blev en jämn och tight batalj där VR kunde vinna med 3-2 efter en mycket övertygande insats. Söndagens match mot Haninge kunde VR vinna med klara 6-0 på hemmaplan.

Nästa match spelas kommande lördag 20/1, mot IFK Österåker i Visby Ishall.

Matchfakta:

Nyköping J20 – Visby Roma J20  2-3 (0-0,1-1,1-2) Skott: 38-32

Målskyttar/ass VR: 1-1 Leonard Broström (O.Weström, L.Lundberg), 1-2 (SH) Linus Dahlberg (J.Melin), 1-3 Leonard Broström (L.Dahlberg)

Målvakt VR: Rasmus Lundgren, Räddningsprocent 94,73% 

Visby Roma J20 – Haninge J20  6-0 (3-0,2-0,1-0) Skott:30-24 

Målskyttar/ass VR: 1-0 Victor Lindström (B.Pakozdi, L.Lundberg), 2-0 (PP) Leonard Broström (L.Dahlberg), 3-0 Victor Lindström (B.Pakozdi, V.Greveback), 4-0 Joel Melin (L.Broström, L.Dahlberg), 5-0 Oskar Weström (V.Greveback, V.Midegs),  6-0 Joel Melin (L.Broström), 6-0

Målvakt VR: Rasmus Lundgren, Räddningsprocent 100%

Visby Roma J20 starkast i toppmöte

VR J20 fick som väntat tufft motstånd och fick slita hårt när Tyresö/Hanviken kom på besök under söndagen. Stockholmslaget som vann den andra J20 serien har precis som Visby Roma uttalat mål om att ta sig hela vägen till J20 Elit denna säsong.  Det blev en tempostark tight match där VR kunde ta ledningen med 1-0 i mitten av första perioden genom Linus Dahlberg. Hanviken kunde sedan reducera till 1-1 i boxplay några minuter efter ledningsmålet. I slutet av första perioden kunde VR återigen ta ledningen genom Leonard Broström.

Efter en mållös andra period visade sig tredje perioden bli en riktig nagelbitare. Efter att VR kunnat gå ifrån till 4-1 redan sex minuter in i perioden efter mål av Alfons Nilsson samt lagkaptenen Ludvig Lundberg trodde nog dom ca 250 åskådarna att saken var klar. Men efter att Hanviken lyft lupp laget och forcerat kraftigt stod tavlan på 4-3 med ca fem minuter kvar av tredje perioden. Visby Roma lyckades dock hålla undan i slutet och vinna matchen mycket tack vare väldigt hårt slit, hög moral och en storspelande målvakt i Rasmus Lundgren. VR tar därmed en mycket stark och viktig seger mot ett av dom absolut tippade topplagen.

I och med helgens två vinster har VR J20 skapat sig ett bra utgångsläge inför fortsättningen av allettan som väntas bli stentuff. Nästa match spelas mot Nyköping på bortaplan kommande lördag.

**Helagotland skriver om matchen…

Visby Romas målvakt Rasmus Lundgren storspelade mot Hanviken.

Matchfakta:

Visby Roma J20 – Tyresö/Hanviken J20   4-3 (2-1,0-0,2-2) Skott: 32-35.

1-0 Linus Dahlberg, ass Alex Johansson, Leonard Broström. 2-1 Leonard Broström, ass Oskar Weström, Ludvig Lundberg. 3-1 (PP)  Alfons Nilsson, ass Oskar Thorén, Viktor Greveback. 4-1 (PP) Ludvig Lundberg, utan ass.

Storpublik när J20 vann allettan premiären

VR J20 fick en flygande start på allettan. I premiären på fredagskvällen kunde man slå tillbaka Väsby med hela 13-1 inför ca 300 åskådare i Visby Ishall. Nytt publikrekord för juniorhockeyn på Gotland.

Visby Roma HK J20 – Väsby IK J20    13-1 (5-0,2-0,6-1) Skott: 49-13

Målskyttar VR: Alfons Nilsson 4, Leonard Broström 2, Victor Lindström 1, William Weström 1, Viktor Greveback 1, Oskar Weström 1, Ludvig Lundberg 1, Gustav Levin 1, Felix Knutas 1.

Helagotland skriver om matchen mot Väsby…

Backen Alfons Nilsson blev fyramålsskytt mot Väsby.

Ny match redan nu på söndag 7/1 mot tippade topplaget Tyresö/Hanviken. Ta med familj och vänner och följ J20-lagets resa mot Elit. Pucken släpps kl 12.00 i Visby Ishall.

Välkomna!

J20 inleder allettan med fredagsmatch på hemmaplan

VR J20 inleder allettan fredag 5/1 mot Väsby på hemmaplan. Så ta med era nära och kära till Visby ishall och följ J20-lagets resa mot Elit, matchstart kl 19.00!

Välkomna!

J20 vill ta klivet upp

VR J20 vill ta klivet upp till Elit. Helagotland skriver…..

Visby Roma webbshop

Visby Roma på Facebook