Hjältarnas återkomst

Att Visby Roma har och har haft ett prekärt läge på forwardsidan är ingen nyhet och behöver inte avhandlas igen. Idag har Visby Roma inte bara en utan två positiva saker att rapportera.

Publikfavoriten och evighetsmaskinen Adam Eriksson kommer göra comeback i Visby Roma. Adam har börjat träna med laget och kommer göra debut hemma mot Enköping söndag 31 oktober. Kontraktet sträcker sig över november månad och de sista nio grundspelsmatcherna till att börja med.

För att hjälpa klubben i sitt hjärta här och nu så gör Carl Ericson en kort comeback. Carl har inte tränat med laget sedan han lämnade Visby och Gotland för för jobb i den kungliga huvudstaden. Carl kommer att åka med redan ikväll till mötet mot obesegrade Strömsbro och han kommer även att spela söndagens match mot Vallentuna i Stockholm.

Visby Roma är väldigt glada och tacksamma för att spelarna vill hjälpa klubben på de sätt de kan och med kort varsel. Varmt välkomna tillbaka till ”Roma” Adam och Carl.

Köp biljetter här

Livesändning Visby Roma

På Facebook läggs det in felaktiga länkar till Websändningen, följ dem inte. Sändningarna visas på live.hockeyettan.se

Se matchen här »

J20 En helg med sex poäng!

Lördagen den 16 oktober tog vi emot Åker / Strängnäs hemma. En tät match där vi tog ledningen i mitten av första perioden genom backen Oliwer Lundberg assisterad av backkollegan Emil Ewen i powerplay. 20 sekunder in i andra ökar Edwin Håård på till 2-0 genom ett tjusigt solomål. I mitten av andra reducerar Åker till 2-1 och i slutet av tredje plockar de målvakten för att kvittera. Då håller Emil Ewen sig framme och sätter matchavgörande 3-1 med sex sekunder kvar. Linus Johansson utses till matchens lirare efter storspel i målet. Edwin Håård får en skärskada från en opponents skridsko i slutet av matchen tyvärr och får sy tre stygn strax över knäet efter matchen. Men Edwin är snart åter på isen.

Söndag samling i arla morgonstund vid omklädningsrummet vid ishallen för resa med 15+2 spelare till bortamöte mot Nynäshamn. Då matchen startar redan 12:15 och färjan kommer in 10:45 får grabbarna käka byggfrukost (idrottspasta) ombord. Inte optimal uppladdning inför en match men grabbarna är vana med tuffa resscheman ända sen de lirade U12. Nynäs tar en tidig ledning i första men vi kvitterar kort därefter efter en målvaktstabbe och Felix Adman noteras i målprotokollet. Mot slutet av perioden bjuds Nynäs oturligt på en chans och kan ta ledningen med 2-1. 15:08 in i andra ökar Nynäs på till 3-1 och det ser lite tungt ut men 1,5 minut senare gör Gustav Björk mål assisterad av Gustaf Lundin.

3-2 till periodvilan och blott 30 sekunder in i tredje pangar Marcus Ewen in 3-3 med god hjälp från Vidar Levin. Ungefär sex minuter senare gör Nynäs 4-3 men det svänger snabbt i hockey och Marcus gör på nytt mål vid 8:27 in i tredje, denna gång på egen hand. 2,5 minut senare ringer det i klockan på nytt då Vidar Levin ger oss ledningen assisterad av Gustav Björk. 12:15 utvisas Willam ”Laxen” Pettersson för en holding och vid tekning i vår zon utvisas Marcus Ewen strax därefter för en oklar crosschecking. Spel tre mot fem och det ser riktigt tufft ut. Men grabbarna dödar utvisningarna och Nynäs går mållösa ur sitt powerplay! Stor press från Nynäs i slutet av matchen och Joel Harlevi i kassen fick bekänna färg. En riktig kämpainsats från hela laget så när hesa Fredrik ljuder står vi som segrare! Detta med en något decimerad trupp, tre spelare borta pga skador (Håård, Klingen och Gurra P).

Grabbarna och ledarna (Richard, Benny och Kolmis) fick därefter en lång eftermiddag i Nynäshamn i väntan på färjan hem 20:10.

Sex sköna poäng denna helg och nästa helg väntar Segeltorp borta på söndag.

/ Niklas

J20 Första tre grundseriematcherna avklarade

De två första matcherna slutade med förlust tyvärr men ju mer speltid vi fått desto mer kommer vi in i det och känner stark förhoppning om det fortsatta seriespelet. Segern mot Linden visar att kurvan nu pekar rätt. Man ska även komma ihåg att fastlandslagen ofta har 5-6 träningsmatcher i benen och det gör stor skillnad. Pga geografi och ekonomi har vi tyvärr inte samma möjlighet. Men vi siktar ännu på att ta en plats i Allettan i december, efter grundseriespelet.
Kommande helg tar vi emot Åkers/Strängnäs hemma på lördagen och möter Nynäshamn borta på söndagen.

Vinst i hemmapreiären

Det blev seger i hemmapremiären mot Segeltorp med siffrorna 5-2. Matchen inledes lite trevande men laget växte in i matchen ju längre matchen led. Ett par snabba Visby Roma mål i andra perioden banade väg för segern. Imorgon fredag är det dags för ny hemmamatch då  obesegrade Wings kommer på besök. Biljetter till matchen köper Ni nedan.

Köp biljetter här

Yücel till VR

Visby Roma´s akuta forwardsbrist har tvingat klubben att ager. Fredag förmiddag kom klubben överens med  Johannes Yücel om ett korttidskontrakt. Johannes  drabbades av covid den gångna säsongen och det höll honom borta från stora delar av säsongen. Denna  säsong har Johannes inte representerat någon klubb utan enbart tränat på egen hand. Avtalet med Johannes är till att börja med enbart över kommande vecka.

Johannes Yücel på Eliteprospects

Lehtimäki till Visby Roma

Visby Roma förstärker forwardssidan genom att ta in reslige Miro Lehtimäki. Miro är en rightare med bra skott som också är stark med pucken.  Miro är dessutom en riktigt bra skridskoåkare för sin storlek.

Miro som närmast kommer från en kort sejour i Polen har annars mest varit en toppspelare i Finska Mestis även om han fått känna på spel Liiga vid ett par tillfällen.

Visby Roma jobbar på att få honom spelklar till fredagens hemmapremiär, Miro har redan anslutit till Visby och  kommer träna med laget imorgon onsdag.

Varmt välkommen till Visby Roma Miro Lehtimäki

Miro Lehtimäki på Eliteprospects

Förlust mot Enköping

Seriepremiären borta mot Enköping slutade i en 3-1 förlust. En ojämn insats låg till grund för förlusten, första perioden var okej från vår sida medan den andra var en riktigt svag insats. Sista perioden pressades Enköping stundtals rätt hårt och här kunde både en reducering och kvittering ha kommit men sett över hela matchen så vinner Enköping rättvist. Inte bara försluten sved utan dessutom blev Samu Markula skadad, med Samu borta ett tag så saknas fyra ordinarie forwards från den tilltänkta truppen. Truppnyheter kommer under veckan.

Nu på onsdag (6 okt) är sista dagen att köpa årskort sittplats, efter det släpper vi lösa biljetter som man kan köpa match för match. Säsongskort ståplats kommer fortsatt vara möjligt att köpa någon vecka till.

På fredag är det äntligen dags för hemmapremiär då vi välkomnar Segeltorp till Visby Ishall. Premiären bjuder även fri entré så ta med släkt vänner och kom ut till hallen och stötta laget. Förra säsongen var utan publik och också den i särklass sämsta poängmässigt på hemmaplan för Visby Roma. Laget tog över säsongen lika mycket poäng som tidigare, laget gick långt i slutspelet, men poängen på hemmaplan uteblev i stor utsträckning. Slutsatsen är enkel, Ni på läktaren betyder massor och gör en stor skillnad.

Vi ses på fredag!

Köp säsongskortet

Äntligen! Efter en lång lång tid utan publik på matcherna så är det nu åter tillåtet med publik (från 29 sep). Spelarna har saknat Ert stöd på läktaren otroligt mycket och vi ser verkligen fram emot hemmapremiären fredag 8 oktober! Passa på att köpa ditt säsongskort ståplats eller sittplats på länken nedan. För endast 949 kr (43 kr/match) kan du se samtliga 22 hemmamatcher innan och efter jul (ej eventuellt slutspel). Önskar du hellre sitta och se alla matcher så kan du köpa en säsongskort sittplats från 1500 kr eller 68 kr/match.

Visby Roma inleder seriespelet borta mot Enköping söndag 3 oktober kl 15.00. Hemmapremiären spelas mot Segeltorp fredag 8 oktober kl 19.00. Varmt välkomna då!

Köp ditt säsongskort här, på så sätt stöttar du både laget och föreningen

Tack Carl!

Carl Ericson tackar för sig och vandrar vidare mot nya mål. Car kom till Visby Roma och Gotland för fyra säsonger sedan, Carl har vid sidan av hockeyn studerat på högskolan. Efter avlagd examen så hade Carl som målsättning att vara kvar på Gotland och Visby Roma ytterligare ett par år. Nu blir det tyvärr inte så då Carl fått ett bankjobb i Stockholm. Visby Roma tycker så klart att det är tråkigt att tappa en spelare med stort hjärta för föreningen men samtidigt har vi full förståelse för Carls beslut.

Visby Roma vill tacka Carl för ett par fina säsonger i klubben och för det hjärta han visat för föreningen. Stort lyckat till i din nya karriär.

Visby Roma vs Sudret HC

Imorgon torsdag så spelas årets ö-derby i Visby Ishall mellan Visby Roma och Sudret HC. Matchen startar kl 19.00 och det finns ett fåtal biljetter till försäljning. För Visby Romas del så blir detta sista träningsmatchen hemma innan hemmapremiären som går av stapeln fredag 8 oktober mot Segeltorp.

Köp biljetter här

Landskamper i Visby

Ikväll torsdag kl 19.00 så spelas den första av tre U17 landskamper mellan Svergie och Finland i Visby Ishall. Lagen anlände till Visby i början av veckan för ett förberedelseläger och veckan avslutas nu med tre matcher under tre dagar i rad. Matcherna kan Ni se på Svensk Hockey Tv på länken nedan. Ni kan läsa mer på länken om alla matcher ni kan se på Svensk HockeyTv. Välj gärna Visby Roma Hockey som ”din” förening så stöttar du Visby Roma genom en kick-back.

OBSERVERA: Visby Romas matcher i Hockeyettan sänds ej via Svensk HockeyTv.

Veckans U17 landskamper mellan Sverige och Finland i Visby Ishall

Tor 26 aug 19.00

Fre 27 aug 19.00

Lör 28 aug 17.00

Länk Svensk HockeyTv 

Visby Roma och Sudret HC fördjupar samarbetet

Både Visby Roma och Sudret HC är två föreningar som växer, men tillsammans kan vi erbjuda de gotländska hockeyspelarna ännu bättre utvecklingsmöjligheter. Föreningarna har enats om ett par samverkanspunkter som gynnar både föreningarna så väl som spelarnas individuella utveckling.
Samarbetet sträcker sig ifrån unga flickor och pojkar upp till seniorspelare. Nedan sammanfattar vi några samverkanspunkter.
* Barn och ungdomar upp till 16 år skall i mesta möjliga mån förbli i sin moderförening, föreligger inga särskilda skäl så bör övergångar mellan föreningarna undvikas.
* Juniorverksamheten på Gotland (J18 & J20) bedrivs i Visby Romas regi, någon eller några matcher och en del träningar kommer dock årligen att förläggas i Hemse ishall.
* Sista-års juniorer som inte erbjuds en plats i Visby Romas a-lag skall erbjudas en introduktion och träning i Sudret HC i slutet av sista juniorsäsongen.
* Juniorspelare i Visby Romas a-lag kommer ibland även spela med Sudret HC a-lag. Med en så kallad ”junior-registrering” så kan en junior i Visby Romas a-lag spela i just Visby Romas a-lag men även i Sudrets HC a-lag och Visby Roma juniorlag utan att några övergångar behöver göras. Detta möjliggör en optimal utveckling för spelaren som kan få spela mycket matcher på olika nivåer och med olika roller i  respektive lag.
Vad säger föreningarna om samarbetet?
 
Eva Werkelin ordf Visby Roma
För oss är det viktigt att hela hockeygotland lever och tillsammans är vi så klart ännu starkare. Att Sudret HC och vi i Visby Roma fortsätter vara duktiga på att rekrytera barn och ungdomar är viktigt för att vi även i framtiden skall ha ett starkt representationslag i Visby Roma. Med detta samarbete så kommer spelarna få en ännu bättre möjlighet till individuell utveckling vilket förhoppningsvis kommer leda till ännu fler duktiga gotländska spelare, det i sin tur gynnar både Sudret HC och Visby Roma.
Fredrik Melin ordf Sudret HC
Vi i Sudrets HC har som målsättning och ambition att var en breddförening med ungdomsverksamhet, rec-hockey och ett representationslag med övervägande gotländska spelare. 
Det är därför glädjande att vi nu tillsammans med Visby Roma hittat ett bra samarbete för hur vi skall kunna utveckla och behålla spelare från juniorålder och uppåt. 
Jag ser med tillförsikt fram emot att vi med detta samarbete på sikt skall få fler gotländska spelare betydande roller i respektive representationslag. Vilket också lägger grunden till en bra rekrytering och skapar drömmar hos våra pojk & flickspelare på hela Gotland. 

Heikkinen återvänder till Visby Roma

Fjolårets succevärvning Ville Heikkinen återvänder till Visby Roma. Ville som anslöt en bit in på säsongen svarade för fina 19 poäng (10 mål och 9 ass) på 17 matcher i Allettan. Ville bidrog även starkt i Play Off där han svarade för 5 poäng (2 mål och 3 ass) på sju matcher.

Ville fick efter säsongen ett try out contract med Finska Saipa som spelar i högstaligan. Ville har gjort bra ifrån sig under try out perioden men det räckte ändå inte hela vägen till ett kontrakt över säsongen. Vi är dock glada att Ville väljer att fortsätta säsongen i Visby Roma och Ville blir den sista spetsspelaren som klubben varit på jakt efter.

Välkommen tillbaka Ville Heikkinen

Ville Heikkinen på Eliteprospects

Vinst i premiären

I fredags inleddes säsongen med en 3-2 vinst mot gästande IK Guts från Finnspång. Visby Roma tog ledningen redan efter 15 sekunder genom ett snyggt mål av nyförvärvet Anton Johansson, Visby Roma han även med att göra 2-0 genom ett distinkt skott i krysset av Carl Ericson. IK Guts replikerade sedan två gånger om innan perioden var slut och ställningen efter första perioden var således 2-2.

Matchen spelades stundtals i ett relativt högt tempo men självklart satt inte all passningar alltid på bladet vilket är som vanligt så här tidigt på säsongen. IK Guts svarade precis som ifjol för en fin insats även om Visby Roma tillslut kunde vinna genom att sätta 3-2 pucken genom ett annat nyförvärv Casper Andersson.

Visby Romas nästa match spelas lördag 11 sep borta mot Vimmerby.

Träningsmatcher

fre 20 aug Visby Roma vs IK Guts 3-2

Lör 11 sep Vimmerby vs Visby Roma

Sön 12 sep IK Guts vs Visby Roma

Fre 24 sep Köping vs Visby Roma

Lör 25 sep Hanviken vs Visby Roma

Premiär

Ispremiär i söndags och redan på fredag stundar nästa premiär då Visby Roma inleder matchandet genom att välkomna IK Guts från Finnspång till Visby Ishall. Matchen mot IK Guts startar 18.00 och det finns på grund av restriktionerna endast 150 biljetter att köpa fördelat över sittplatser och ståplatser. Sittplats kostar 80 kr och ståplats kostar 40 kr, det finns inga rabatterade biljetter att tillgå pga de fåtal biljetter som vi har att sälja.

Länk till biljetterna hittar Ni nedan och först till kvarn gäller. Biljetterna släpps idag onsdag kl 21.00

Köp biljetter här

Walfridsson förlänger

Backklippan  Sebastian Walfridsson förlänger med Visby Roma. Sebastian anlände till Visby Roma från Södertälje SK i början av den gångna säsongen, Sebastian stod för ett stabilt spel och vi är glada att han väljer att fortsätta sin karriär hos oss i Visby Roma. Sebastian som är draftad av Washington Capitals har även 108 st Allsvenskan matcher och 69 st pojk/juniorlandskamper på meritlistan.

Varmt välkommen till baka Sebastian

Sebastian WalfridssonEliteprospects

SHL möte i Visby!

Denna vecka befinner sig SHL lagen IK Oskarshamn och Linköping HC i Visby på träningsläger. Lagen drabbar samman i en träningsmatch imorgon fredag 13 aug kl 16.00 i Visby Ishall. Tyvärr kommer inga biljetter att säljas till matchen pga pandemin men matchen går att köpa på webb-tv på länken nedan.

Köp matchen här

Late bloomer till Visby Roma

Igår blev det klart att Anton Johansson ansluter från Vita Hästen, idag har vi glädjen att presentera ett nytt spännande nyförvärv. Från Finska seriesegrarna Kiekko-Espoo ansluter centern Niki Kaila. Niki är en riktig late bloomer, fram till den gångna säsongen har han spelat i Finska division 1 (suomi-sarja) där han förvisso har gjort bra ifrån sig men ligan är klart sämre än Svenska motsvarigheten Hockeyettan.

Niki har jobbat hårt och utvecklats under hela sin karriär och inför den gångna säsongen fick han chansen i topplaget i Mestis  Kiekko-Espoo. Niki gjorde en riktigt bra säsong och var lagets stora överraskning, mycket tack vare sitt fina spelsinne knåpade han ihop 15 poäng (7 mål 8 ass9 på 29 matcher. Vi ser fram emot att få följa Nikis fortsatta utveckling den kommande säsongen då han kommer få en viktig centerroll i lagbygget.

Niki Kaila på Eliteprospects

Allsvensk center till Visby Roma

Visby Roma har gjort klart med Anton Johansson C från Vita Hästen. Anton har trots sin ringa ålder (22 år) hunnit bygga på sig en hel del erfarenhet, utöver spel i samtliga ungdoms och juniorlandslag så har han även hunnit med ett par matcher i SHL med Örebro och nu senast två säsonger i Vita hästen i Allsvenskan.

Anton är en duktig skridskoåkare med offensiva skills och med ett fint skott. Den gångna säsongen svarade han för 10 poäng (4 mål 6 ass) på 45 matche. Anton kommer att få en offensivare roll i Visby Roma än vad han hade i Allsvenskan och vi är helt övertygade om att Anton kommer vara ett offensivt hot som kommer vara väldigt nyttig för laget.

Anton Johansson på Eliteprospects

Populärt i webbshopen

Visby Roma på Facebook

Tabellen