Rachidi förlänger

Nästa spelare att förlänga avtalet inför den kommande säsongen är den numera rutinerade backen Adam Rachidi. Den snart 27:årige backen går därmed in på sin femte säsong i klubben. Den gångna säsongen svarade Adam för 9 poäng (2+7) på 38 matcher. Adam kan användas både i en offensiv eller defensiv roll. Adam har även en viktig roll utanför isen i egenskap av en av de äldre spelarna.

– Klubbens satsning känns spännande och jag vill vara en viktig del både på och utanför isen den kommande säsongen /Adam Rachidi

Adam Rachidi på Eliteprospects

Allsvensk forward till Visby Roma

Visby Roma har gjort klart med en spännande forward från Västervik / Färjestad J20.  Mikael Hedlund som den gångna säsongen tillhörde Allsvenska Västervik trots att han ännu var junior, Mikael inledde säsongen urstarkt och låg i den absoluta poängtoppen under försäsongen. Mikael offensiva egenskapar håller bra Allsvensk klass vilket intygas av alla flertalet tidigare tränare, men för att få spela i en producerande femma i Allsvenskan behöver man även vara stark defensivt och där har den unga forwarden förbättringspotential.

Mikael drabbades av sjukdom runt jul och var sedan borta någon månad innan han kunde återvända till spel, han avslutade då säsongen i Färjestad J20 då han ännu var junior den gångna säsongen.

Vi är övertygade om att Mikael är en spelare som kommer att leda Visby Romas offensiv kommande vinter,  inte minst i powerplay. Mikael kommer få fortsätta utveckla sin offensiva spets samtidigt som coacherna Hans “Säcken” Särkijärvi och Ken Eddy kommer jobba vidare med spelet över hela banan för att göra Mikael än mer komplett som spelare.  Avtalet är skrivet på ett år

Västervik Tidning och Mikael Hedlund

Mikael Hedlund på Eliteprospects

Marmenlind förlänger

Många funderade innan den gångna säsongen om Daniel Marmenlind skulle kunna fylla “skorna” efter Sammy Gustafsson som hade haft två fina säsonger i Visby Roma. Daniel visade omgående att han är en målvakt av hög klass och den höga nivån höll han i princip över hela säsongen. Avtalet sträcker sig över den kommande säsongen, välkommen tillbaka till Visby Roma Daniel.

Visby Sommarhockeyskola

Gotland och Visby är en av Sveriges trevligaste sommardestinationer, så vad kan vara bättre än att kombinera en härlig semester med en riktigt bra och rolig sommarhockeyskola!? Anmälan är öppen för sommarens skola som precis som förra året pågår under vecka 30 och vecka 31.  Länk till fullständig information finner du längst ner på denna sida.

Alla killar och tjejer som spelar hockey här på Gotland för Visby Roma, Graip eller Sudret har 500 kr rabatt på. Anmäl Er som vanligt och gör delbetalning 1 så kommer vi med jämna mellanrum rabattera betalning nr 2 med 500 kr.

Läs mer här

“Säckens” tar över Visby Roma

Visby Roma ska gå till Hockeyallsvenskan inom tre år. Rutinerade Hans “Säcken” Särkijärvi är tränaren som ska ta klubben dit. – Det kommer förstås att krävas mer av alla inblandade, säger han. Visby Roma presenterade på torsdagen en treårsplan med slutdestination: Hockeyallsvenskan.

Läs mer på Helagotland.se

Adamsson: En häftig värvning av klubben

Mikael Adamsson avslutade nyligen sin elfte säsong i Visby Roma och fortfarande finns suget där.– Den här resan vill man vara med på, säger 30-åringen. Mikael Adamsson gjorde sin elfte och kanske bästa säsong i Visby Roma-dressen. Om det blir en tolfte återstår att se.

Läs mer på Helagotland.se

“Jag har bara bra minnen av Säcken”

Christian Hägg slog igenom som 14-åring i Gimo och flyttade Djurgården där han hade Hans Särkijärvi som J20-tränare. Christian Häggs framfart i division 2-klubben Gimo gjorde att Djurgården fick upp ögonen för den poängstarke forwarden.

Läs mer på Helagotland.se

Visby Roma kallar till pressträff

Torsdag 28 mars kl 14.00 håller Visby Roma pressträff på Wisby Strand för att delge klubbens framtida satsning. Vi ber att få återkomma med mer information runt detta under morgondagen. Stay tuned.

Hälsningar

André Lundholm Sportchef

Beharrell: Det är med sorg jag lämnar

Visby Roma öppnade för ett nytt kontrakt, men Mike Beharrell tackade nej. – Jag har fått ett riktigt bra erbjudande från en annan klubb som jag inte kan tacka nej till, säger han. Fyra säsonger blev det i Visby Roma för coach Mike Beharrell. Nu lämnar han klubben, men familjen blir kvar på Gotland.

Läs mer på Helagotland.se

Tack Mike!

Visby Roma vill tacka head coach Mike Beharrell för ett mycket bra arbete under hans fyra år i klubben. Mike har utöver ett gott jobb i A-laget där han bland annat tog klubben till sin historiskt första kvalserie även varit en starkt bidragande orsak till att Visby Roma idag har ett mycket populärt och attraktivt hockeygymnasium.

Under Mikes år i klubben har antalet elver som går i klubbens hockeygymnasium mer än dubblerats och den högkvalitativa individuella träning som Mike bedrivit där är också en starkt bidragande orsak till att klubbens båda juniorlag flyttat fram positionerna och där J20-laget nu avancerat till J20-Elit. Inför den gångna säsongen fick Visby Roma flertalet ansökningar från spelare boendes på andra orter och det har aldrig tidigare skett i den utsträckningen, det är ett kvitto på det goda jobb Mike har gjort.

Under Mike Beharrell ledning har Visby Romas A-lag befäst ställningen som ett av Hockeyettans bästa lag år efter år. Den gångna säsongen hade Visby Roma likt många andra velat gå lite längre men att falla mot ett starkt Tranås på övertid i en avgörande match på bortaplan får med facit i handen ändå ses som godkänt av föreningen.


Visby Roma och Mike hade endast lättare diskussioner om en förlängning på ytterligare ett år då Mike lockas av ett utlandsäventyr. Mike har ett stort hjärta för Gotland och Visby Roma och önskar klubben stort lycka till framåt. Mike kommer fortsätta ha sin bas och bostad i Visby och vi kommer fortsätta hålla en tät dialog och hjälpa varenda på det sätt vi kan. Det är långt ifrån uteslutet att Mike återvänder till Visby Roma i någon roll en dag i framtiden.

Visby Roma har idag ingen ytterligare information att ge om vad som händer framåt men vi återkomma mycket snart med en spännande plan för framtiden…


Hälsningar
André Lundholm Sportchef

Tack

Laget, ledningen och hela föreningen vill rikta ett stort tack för den här säsongen. Tack till alla Er som följt oss på läktarna här på Gotland men även på fastlandet.

VR vill rikta ett stort tack även till alla samarbetspartners som gör verksamheten möjlig från A-lag till juniorer och hockeygymnasium.

Det har varit en spännande säsong och framtiden ser än mer spännande ut… Vi återkommer relativt snart med mer info om kommande säsong och framtiden.

Håkan Loob -Jag kan inte hålla ögonen från det

Det råder hockeyfeber på Gotland. Och Visby Romas framfart har inte gått obemärkt förbi för Sveriges kändaste gotlänning, Håkan Loob. – Jag följer deras resultat, jag kan inte hålla ögonen från det, säger hockeylegendaren.

Läs mer på Aftonbladet.se

Mirakelvändning av Visby Roma

Det går inte att räkna ut Visby Roma. Vändningen mot Tranås är det maffigaste jag sett på länge. Nu finns det förhoppningar om att vi får se mer av det här laget i den svinkalla ishallen inom kort. I matchserien mot Mariestad stod det fysiska spelet i centrum. När playoff 2 drog igång var det ersätt med finess, klapp-klapp-spel och snygga mål.

Läs mer på Helagotland.se

En uppföljare man väntat på

Visby Roma darrade till, men repade mod och körde över Mariestad. Nu väntar en kvalfavorit i repris mot Tranås AIF.  Tranås mot Visby Roma i playoff 2 kittlar lite extra för alla vi som var med när lagen brakade samman för tre år sedan. Den gången började precis som nu matchserien i Visby och avslutades i Tranås.

Läs mer på Helagotland.se

Köp biljetter här

Köp webb-tv här

Biljetter Play Off 2

Nu är biljetterna släppta till tisdagens rafflande kvalmatch mot Tranås hemma i Visby Ishall. Vi vill tacka för det fantastiska stöd vi fick mot Mariestad, vi hoppas att Ni även på tisdag blir den sjätte utespelaren.

Köp biljetter här

Tranås i Play Off 2

Idag lottades eller rättare sagt valde de topprankade lagen motståndare till Play Off 2. Nedan ser ni i vilken ordning lagen valde och de markerade med fet stil är topprankade och börjar därför borta. Tranås var lag fyra att välja och valde då Visby Roma, matchserien spelas i bäst av tre möten och inleds här på Gotland på tisdag och avgörs sedan i ‘Tranås på fredag och ev lördag.

Lagen har möts två gånger tidigare och båda gångerna har hemmalaget vunnit så en seger vardera alltså. Efter en bra och tuff matchserie mot Mariestad så ser vi nu fram mot en till bra serie med riktigt bra hockey. På tisdag behöver vi Ert stöd, köp biljetter nedan och kom till hallen och se riktigt bra hockey live.

OBS: Biljetter släpps idag kl 16.00.

Köp biljetter här

Följ lottningen här

Klart för Play Off 2

Visby Roma vänder på steken och vinner även dagens match mot Mariestad och är därmed klara för Play off 2! Imorgon kl 11.00 lottas vilka motståndarna blir men klart är att VR kommer vara sämre rankad och därmed börjar laget hemma nu på tis 5 mars för att sedan spela borta fre 8 mars och ev lör 9 mars. Länk till lottningen och biljetter finner du nedan.

Biljetter till Play Off 2 släpps imorgon söndag 3 mars kl 16.00.

Köp biljetter här (Från söndag 16.00)

Följ lottningen här

Nu skall det avgöras

I eftermiddag kl 16.00 skall det avgöras, tack vare segern igår så tvingade Visby Roma fram en avgörande match. Förutsättningarna är enkla, vinnaren går vidare i kvalet mot Allsvenskan medan eftermiddagens förlorare har spelat klart för säsongen 2018/2019. Matchen igår var tuff, tät och grinigt men bjöd även på några riktigt fina mål. Tag chansen och upplev hockey när det är som bäst och mest spännande. Här nedan hittar du länk till biljetterna.

Köp Biljetter

Köp webb-tv

Stöd oss i Gräsroten

Följ oss på Instagram

Följ oss på Facebook

Avgörande match imorgon

Wow vilken match det blev. Med ryggen mot väggen lyckades laget vinna kvällens viktiga match med 7-3. Det innebär att imorgon lördag 16.00 stundar en helt avgörande match, vinnaren kvalar vidare mot Allsvenskan medan förlorande laget har spelat färdigt för säsongen 2018/2019. Tack för Ert stöd ikväll, imorgon behöver vi minst samma suport från Er på läktaren.

Biljetterna är nu släppta, de 50 första ståplatserna säljs för endast 50 kr (ord pris 100 kr). Sittplatserna släps imorgon lördag kl 10.30 då säsongskortsinnehavarna har förköpsrätt till sina platser.

OBS: Då de första 50 biljetterna sålde slut på mindre än en halvtimma så laddade vi på ytterligare 50 billiga biljetter. Eftermiddagens match vill du inte missa, vi ses på hallen.

Köp Biljetter

Köp webb-tv

Stöd oss i Gräsroten

Följ oss på Instagram

Följ oss på Facebook

Vinna eller försvinna

Förutsättningarna inför kvällen är enkla. Förlust och säsongen 2018/2019 är över, vinst och det blir en tredje och helt avgörande match imorgon lördag. Det är sportlov och vi vet att många är bortresta på lite välbehövlig semester men ikväll behöver verkligen allt stöd från vår kära publik. Nedan finner du länk till biljetter, det kommer bli en mycket tuff, bra och spännande match så är du på ön, kom och heja fram Hela Gotlands Lag i kvalet mot Allsvenskan.

Köp Biljetter

Köp webb-tv

Stöd oss i Gräsroten

Följ oss på Instagram

Följ oss på Facebook

Populärt i webbshopen

Visby Roma på Facebook

Tabellen