Winbergh förlänger ytterligare 2 år

Mitt i sin starkaste säsong i karriären så förlänger Eric Winbergh sitt kontrakt med Visby Roma för kommande två åren. Eric har haft en fin utveckling i Visby Roma och han har framför allt tagit ytterligare kliv i sin utveckling den här säsongen. Så här långt har Eric svarat för 21 poäng (7 mål på 14 matcher) på 21 matcher. Avtalet löper över två ytterligare år och säsongen 2023/2024

Eric Winbergh på Eliteprospects

Mörrum ons 19/1 skjuts upp

Onsdagens match mot Mörrum hemma i Visby skjuts även den på framtiden. Visby Roma är tillfrisknade och i full gång med träningen men nu har Mörrum drabbats av covid-19 och har därför lämnat återbud till matchen. Även om det inte är formellt beslutat ännu så kommer säsongen förlängas med två veckor genom att man flyttar sista omgången från söndag 27 feb till söndag 13 mars, på så sätt skapar man ett antal speldagar där emellan.

Även KRIF skjuts på framtiden

Laget har inte återsamlats ännu men vid en snabb överblick går tillfrisknandet enligt plan, en del spelare har haft snabbare konvalescens än andra och förhoppningen är att samtliga spelare skall vara i träning någon gång under helgen. Lagets första  träning är planeras i slutet av veckan men för att vara på den säkra sidan kommer ett par spelare att få vila någon dag ytterligare.

Mot bakgrund av detta så skjuts även fredagens match hemma mot KRIF på framtiden. Nytt speldatum för matcherna mot Tranås och KRIF väntas spikas nästa vecka.

Nästa match för Visby Roma är hemma mot Mörrum onsdag 19 jan kl 19.00. Information om biljetter mm kommer under veckan.

VR pausar verksamheten

Visby Roma pausar verksamheten för A-laget. Visby Roma har nästan på daglig basis testat ett par spelare ledare och vid vissa tillfällen även hela laget samtidigt, nu har det tyvärr visat sig att smittan tagit sig in i laget. Ett antal spelare är testade positivt för Covid-19 och ytterligare ett par har symptom och inväntar svar.

Visby Roma kommer pausa verksamheten vilket innebär att samtliga träningar och till att börja med matchen mot Tranås på söndag ställs in (matchen skjuts på framtiden).

Biljettinformation (Covid-19)

Först och främst vill Visby Roma tillönska Er alla en God fortsättning på det nya året. Läget runt Coivd-19 förändras kontinuerligt och så även rekommendationerna / kraven på oss som arrangör. Nedan information gäller tillsvidare och om/när ny information kommer så hittar ni alltid det på www.visbyroma.se inför varje match.

Framåt med start till helgens hemmamatch mot Tranås söndag 9 jan kl 18.00 så gäller följande saker.

  • Covid-pass och legitimation krävs och kontrolleras på samtliga besökare över 18 år.
  • Enbart sittande publik är tillåten, Ni som har årskort sittplats behåller Er plats.
  • Det är enbart tillåtet att ställa sig upp för att gå till/från sin plats.
  • Begränsat antal besökare får vistas i cafeterian samtidigt, återgå gärna till din sittplats efter inköp.

Ni som har årskort sittplats har alltså Er plats kvar. Ni som önskar köpa biljett kan göra det här www.visbyroma.se/biljetter . Det är kraftigt reducerad kapacitet men det finns ett antal biljetter att köpa till varje match. Antingen kan man köpa en ordinarie sittplats för 160 kr eller så köper man en ”ståplats” för 100 kr, vid köp av ”ståplats” så får man låna en sittdyna i entrén och sedan sitta på ståplatsläktaren. Medtag gärna extra sittdyna och eller filt för att hålla Er varma.

Visby Romas kommande hemmamatcher

Sön 9 jan 18.00 Tranås
Fre 14 jan 19.00 KRIF Hockey
Ons 19 Jan 19.00  Mörrum
Lör 29 jan 16.00 Eskilstuna/Linden
Ons 2 feb 19.00 Hanhals
Fre 11 feb 19.00 Kumla
Sön 13 feb 18.00 Segeltorp
Fre 25 feb 19.00 Nyköping

Julbord med julpyssel

Igår tränade a-laget för näst sista gången innan lite julledighet infinner sig. Efter ett tufft träningspass så bjöds grabbarna på jultallrik följt av julpyssel. Visby Roma har i 12 år bedrivit ett CSR-arbete där laget bland annat spelar en match till förmån för barnavdelningen på Visby Lasarett.

Igår hade Visby Roma inhandlat en hel del julklappar till barnen på barnavdelningen, självklart ville grabbarna slå in julklapparna och själva och även skicka med en hälsning till varje paket. Utöver enkla leksaker till de minsta så var det olika digitala mer avancerade leksaker som hjälper till att hålla barnen sysselsatta och lugna vid längre undersökningar som tex vid röntgen.

Visby Roma vill riktiga ett stort tack till alla lokala företag som är med och stöttar välgörenhetsmatchen årligen men även ett stort tack till alla Er som går på matchen och bidrar på så sätt.

Walfridsson lånas ut

Då Visby Roma inte spelar någon match förrän nästa helg så kommer Visby Roma att låna ut baken Sebastian Walfridsson till ett lag i Hockeyallsvenskan mån-fre. Sebastian kommer att spela två matcher under perioden innan han åter ansluter till Visby Roma kommande lördag för match borta mot Eskilstuna/Linden.

Den lånande föreningen har skött kontakten på ett snygg och proffesionellt sätt vilket underlättar beslutet. Lånet är alltså enbart perioden mån-fre och det är inte aktuellt med någon övergång. VR vill inte berätta vilken förening i Allsvenskan det handlar om utan det för berörd förening kommunicera när så passar.

Vinst i premiären

Visby Roma fick en smakstart på vårserien genom att besegra topptippade Halmstad Hammers med hela 8-3. Det skall direkt sägas att siffrorna inte alls speglade matchen. Visby var grymt effektiva samtidigt som man hade ett bättre försvarsspel sett över hela matchen. Visby Roma gjorde en av sina bättre prestationer den här säsongen utan att för den skull genomfört en fulländad insats.

Nu stundar tre raka bortamatcher för Visby Roma (17 dec Eskilstuna/Linden, 29 dec Segeltorp, 6 jan Kumla) innan man tar emot Tranås på hemmaplan söndag 9 jan kl 18.00

Köp biljetter här

För dig som besökare på vårt evenemang

Om du är över 18 år och vill komma in på ett evenemang som kräver vaccinationsbevis behöver du se till att du har ett som är giltigt. Du kan hämta det på covidbevis.se
För att bli godkänd krävs
• Att giltighetstiden för vaccinationsbeviset inte har gått ut
• Att det är ett vaccinationsbevis och inte ett testbevis eller tillfrisknandebevis
• Att du är fullvaccinerad
• Att du har vaccinerats med godkända vaccin enligt Folkhälsomyndighetens föreskrifter
• Att det har gått minst 14 dagar sedan din sista dos (gäller ej boosterdos)
Arrangören ska också kolla din legitimation för att de ska vara säkra på att vaccinationsbeviset tillhör dig. Utan legitimation kommer du inte att kunna komma in på evenemanget även om du kan visa upp ett godkänt vaccinationsbevis.

Vi uppmanar er till att komma i tid, då kontrollen av Covidpass tar extra tid och sköts utomhus.

Covidbevis.se laddar du som är vaccinerad snabbt och enkelt ner ditt Covidpass. Ladda gärna hem appen Kivra till din smartphone så hittar du i framtiden ditt covidpass snabbt och enkelt där.

Biljetter kan du köpa här eller när ni kommer till hallen, vi tar kontanter, kort och swish.
Vuxen ståplats 100kr
Vuxen sittplats 160kr
Pensionärer och Studerande ståplats 80kr
Pensionärer och Studerande sittplats 140kr
Barn 7-16 år ståplats 20kr

Halmstad i premiären

Så var lottningen av vårserien klar och det står klart att Visby Roma inleder hemma mot Halmstad Hammers fredag 10 dec kl 19.00. Alla Ni som följt oss ett par år reagerar nog på att många lag i serien är lag vi normalt  brukar spela mot i Allettan och play off år efter år. Det är en korrekt iakttagelse, från och med denna säsong så slås även vårserierna ihop vilket innebär att de 10 sydligaste lagen som inte går till Allettan också spelar mot varandra. Detta innebär att Visby Roma bland annat ställs mot välbekanta lag som Halmstad Hammers, Tranås AIF, KRIF Hockey, Mörrum och Nyköping.

Visby Roma inleder alltså mot Halmstad hemma fredag 10 dec. Just Halmstad spelade Visby Roma mot i Play Off 1 ifjol och lagen har även möts i Allettan de senaste åren. Serien kommer bli ett race över 18 omgångar där lag 1-3 spelare Play Off mot Allsvenskan, lag 4-6 hamnar i ingenmansland medan lag 7-10 får kvala för att hålla sig kvar i Hockeyettan. Alla lag kommer därför ha massor att spela för hela vägen in i mål, detta kommer bli en riktig häftig serie.

OBSERVERA: Från 1 dec är publika evenemang ålagda att kräva covidpass för att få tillträde till evenemanget. Här på Covidbevis.se laddar du som är vaccinerad snabbt och enkelt ner ditt Covidpass. Ladda gärna hem appen Kivra till din smartphone så hittar du i framtiden ditt covidpass snabbt och enkelt där.

Köp biljetter här

Hemmamatcher i Vårserien

Fre 10 dec 19.00 Halmstad
Sön 9 jan 18.00 Tranås
Fre 14 jan 19.00 KRIF Hockey
Ons 19 Jan 19.00  Mörrum
Lör 29 jan 16.00 Eskilstuna/Linden
Ons 2 feb 19.00 Hanhals
Fre 11 feb 19.00 Kumla
Sön 13 feb 18.00 Segeltorp
Fre 25 feb 19.00 Nyköping

J20 – Allettanpremiär!

J20 tog sig vidare till spel i Allettan i form av bästa fyra i de tre grundserierna i J20 Div 1 Östra. Premiären i Allettan klarades av på bortais denna lördagseftermiddag den 4 december och dessutom med en premiärspelare med i laget efter att han haft ett uppehåll under första delen av säsongen – Isak Rosenqvist. Vi kom till match med tre linor plus en extra forward vilket kändes bra då lagmedlemmarna dragits med en del sjukdomar och krämpor under det korta uppehållet som blev mellan serierna.

Matchen var förpassad till träningshallen på Kärrtorp då Hammarbys ordinarie arena var uppbokad redan när vårt spelschema lades sent om sider. Med 6:34 på klockan i första perioden slog en helt omarkerad Simon ”Klingen” Stenberg in pucken bakom Edvin Höglund i Bajenkassen. Klingen assisterades i kontringen av William ”Laxen” Pettersson och Gustav Pettersson. En utvisning i vardera lag för övrigt i en period där vi hade ett klart spelövertag och vann skotten 9-6.

Tidigt i andra tråcklar Sudretfostrade Gustav Petterson snygga 0-2 på egen hand trots hård uppvaktning. I numerärt underläge 4 mot 5 slog Gabriel Karlsson in 0-3 efter en snabb kontring från egen zon. Vi klarade även av spel 3 mot 5 utan mål bakåt men strax därefter så slog Hammarbys Mikael Svelander in reduceringsmålet till 1-3 i spel 5 mot 5. Lite grinigare och fler utvisningar i andra perioden och totalt 6-10 i utvisningsminuter så här långt in i matchen. Skotten i andra skrevs till 9-11.

Tredje börjar mindre bra med två utvisningar för vår del och Hammarby bjuds in i matchen när de sätter 2-3 bakom Linus Johansson i powerplay 4:28 in i perioden. Strax därefter åker Hammarbys Ville Athley ut två minuter för armbågstackling vilket ger Samuel Gardell möjligheten att i powerplay sätta 2-4 med hjälp av lagkamraterna Emil Ewen och Edwin Håård. Men minuten senare reducerar Hammarby på nytt och det blir ett väldigt nervöst slut på den sista perioden. Med 2:30 kvar har vi möjlighet att punktera matchen genom en fin målchans men pucken ville inte leta sig in. Hammarby plockar sen sin målvakt och det blir en jobbig sista minut i numerärt underläge men grabbarna krigade på disciplinerat och motståndarna gavs ej nån chans att kvittera. Skotten skrevs till 13-8 i tredje och slutresultatet till 3-4. Allettapremiären inleds således med en skön seger för VisbyRomas J20!

Nu middag och övernattning på hotell för laget och ny bortamatch mot Spånga imorgon den andra advent.

/ Niklas Harlevi, lagledare

J20 – Sista spelhelgen i grundserien

Vårt J20 tog emot gästande Nynäshamn hemma i Visby ishall på lördagen (20/11). En tät och jämn match med två jämnstarka lag. Nynäs fick dock en drömstart och slog in 0-1 bakom Linus Johansson i kassen redan efter 14 sekunder. Exakt fem minuter senare kvitterade vi genom Vidar Levin, framspelad av Tobbe Åhlberg och Linus Nilsson. I powerplay i slutminut av perioden slog Felix Adman in ledningspucken 2-1. Assistpoäng på Oliwer Lundberg och Vidar Levin.

I början av andra kvitterar Nynäs men 2,5 minut senare tar vi på nytt ledningen. 3-2 från Samuel Gardells klubba, med hjälp av Emil Ewen och Gustav Pettersson. Nynäs tilldöms i slutsekunderna av andra en straff men Linus storspelade mellan stolparna denna eftermiddag och räddade givetvis.

Den tredje perioden präglades av utvisningar åt båda håll och inga fler mål i protokollet. Slutresultat således 3-2 och vår plats i Allettan torde därmed vara klar. Detta som 4:a med bästa poängkvot i grundserierna (A-C).

På söndagen (21/11) togs gästande Segeltorp emot, ett lag som vid seger skulle ta sig direkt vidare till J20 Regional på bästa poängkvot. Det bjöds en riktigt bra hockeymatch i ishallen denna söndag. Lagen var jämna i fem mot fem men vi förlorar på för många utvisningar och oförmåga att göra mål i powerplay kan man sammanfatta saken. Första målet kom inte förrän i andra perioden när Segeltorp tog ledningen med 0-1. I powerplay gör de sen både 0-2 och 0-3. Emrik Söderström gör på egen hand 1-3 i inledningen av tredje och det bjuds många bra chanser att reducera men det vill sig inte. Matchen slutar 1-4 och vi önskar Segeltorp lycka till i J20 Regional. Utvisningsminuterna slutade 35-47.

Förutsättningarna för Allettan och vårt fortsatta spel avgörs kommande helg när de lag som ska spela playoff om de sista platserna spelat. Därefter läggs en ny serie som startar 4 dec. Det kommer att vara tuffa motstånd i Allettan men vi ser tydligt att många av våra spelare har utvecklats på ett mycket positivt och bra sätt under början på säsongen så vi kan absolut vara med och strida om platserna i toppen.

/ Niklas Harlevi – Team Manager J20

10 000 kr till Kvinnojouren Amanda

Visby Roma driver sedan 12 år tillbaka ett CSR-arbete. Genom åren har Visby Roma tillsammans med sina samarbetspartners skänkt över 1,2 miljoner till välgörande ändamål med fokus på barn och ungdomar. Första åren arbetade klubben primärt med Barncancerfonden medan de senaste åren har klubben lagt allt fokus på Barnavdelningen på Visby Lasarett som årligen erhållit 100 000 kr eller mer till aktiviteter likt min stora dag för sjuka barn och ungdomar  och deras familjer.

Utöver ovan engagemang så stöttar Visby Roma ibland också andra viktiga ändamål. Visby Roma lämnade på matchen i fredags över en check på 10 000 kr till Kvinnojouren Amanda på Gotland. Kvinnojouren Amanda gör ett fantastiskt jobb året runt och den kommande veckan sker en kampanj ”En  vecka fri från våld”, med denna lilla gåva vill Visby Roma stötta Kvinnojouren Amanda på Gotland. Hjälp gärna till att uppmärksamma ”En vecka fri från våld”.

Besök Kvinnojouren Amanda Gotland här

Lagkaptenerna Erik Palm och William Erenrot lämnar över checken på 10 000 kr till Lotta Wahlby från Amanda Gotland

Inför Vallentuna

Visby Roma har inte en plats i Allettan i egna händer men tack vare segern igår mot Strömsbro så lever iaf hoppet. För Visby Romas del stundar en ny tuff uppgift redan imorgon söndag då Vallentuna kommer på besök. Visby Roma behöver vinna även imorgon för att eventuellt ha en chans inför sista omgången på onsdag.

På länken nedan  köper du biljetter till  morgondagens drabbning

Köp Biljetter här

Inför Strömsbro

Efter en minst sagt stökig höst så ligger Visby Roma i ett prekärt läge med bara tre omgångar kvar av grundserien. Vinst på fredag mot Strömsbro är ett måste för att chansen till spel i Allettan  skall leva vidare. Nytt för i år är att även lagen som inte når Allettan slås ihop i en vårserie. Detta innebär att  de lag som missar Allettan från Östra kommer ställas mot lag som (just nu) Tranås, Halmstad Hammers, Kallinge/Ronneby HC Dalen mfl.

Så länge chansen finns kommer vi så klart gå all in för att knipa den sista Allettanplatsen. Strömsbro är ett lag vi har chans att passera men då krävs till att börja med en vinst imorgon mot just Strömsbro. Vi ses på hallen, biljetter finns nedan.

Köp biljetter här

Oula ersätter Markkula

Samu Markkula tvingades tyvärr lämna Visby Roma för några veckor sedan efter att bara ha spelat en match. Nu står det klart att ersättaren blir landsmannen Oula Uski. Den resliga Finländaren kommer närmast från Caen i Franska andraligan där han svarat för 6 poäng (1 mål 5 ass) på 7 spelade matcher.

Oula är en storväxt spelare med bra spelsinne och skott som hjälper till att bredda offensiven så väl som truppen. Oula är på plats i Visby idag och uppstår inga komplikationer med pappersexercisen så debuterar han på fredag i den viktiga matchen mot Strömsbro.

Oula Uski på Eliteprospects

Nytt serieupplägg

Efter en minst sagt stökig höst så ligger Visby Roma i ett prekärt läge med bara tre omgångar kvar av grundserien. Vinst på fredag mot Strömsbro är ett måste för att chansen till spel i Allettan  skall leva vidare. Nytt för i år är att även lagen som inte når Allettan slås ihop i en vårserie. Detta innebär att  de lag som missar Allettan från Östra kommer ställas mot lag som (just nu) Tranås, Halmstad Hammers, Kallinge/Ronneby Mörrum mfl.

Visby Roma vs Strömsbro

Köp biljett här

Huddinge på besök

Imorgon fredag är det dags igen för en ny viktig match i jakten på en plats i Allettan. Antagonisten  Huddinge ligger inför matchen 2 poäng före och  på rätt sida Allettanstrecket. Med andra ord stundar en riktig så kallad 6 poängsmatch!

Huddinge  kommer närmast från en uddamålsförlust mot Väsby  medan Visby Roma fick nöja sig med 2 poäng mot Segeltorp efter en tappad ledning. Biljetter till morgondagens match köper ni nedan

Köp biljetter här

J20 med två raka förluster

J20 var över vattnet och spelade mot Segeltorp söndagen den 23 oktober. Tungt skadeläge i laget med Tobias Åhlberg, Simon Stenberg och Gustav Pettersson borta. Dessutom saknade vi Wizén på backsidan denna match. Gustaf Lundin täckte dessutom skott som tog illa på armbågen, vilade en halv period men kom sen åter och spelade tredje trots smärtor.

Skärpan saknades denna söndag och första perioden förlorades med 3-0. Efter två perioder stod det hela 7-1 till Segeltorp men grabbarna tog tag i det i sista och stod emot bra men slutresultatet blev dessvärre hela 8-1.

Denna sista söndag i oktober tog vi emot Tumba hemma i Visby ishall. Tumba tog ledningen lite turligt och ökade på till 3-0 innan vi hunnit spela riktigt 14 min av första perioden. Reduceringen 1-3 sattes av Felix Adman som fick chansen framdukad av Lundin och Håård. I slutet av första satte Emil Ewen ett klockrent backskott i powerplay, framspelad av Lundin och Adman. Vi hade kontakt och det kändes som att det fanns en bra chans att komma ifatt. I början av andra sätter Tumba 2-4 och därefter drar vi på oss en rad utvisningar. Dessa dödas lyckosamt och i spel 4 mot 5 kommer dessutom Viggo Hallin loss och kan panga in reduceringen 3-4 bakom Tumbas målvakt. I början av tredje gör Tumba 3-5 och därefter kommer vi aldrig in i matchen igen. Spelet stämde inte och skärpan fanns inte där idag.

Bara att ta nya tag inför matcherna i november. Måndag och tisdag kommande vecka inleds med två träningar tillsammans med J18, då i Hemse under ledning av Toggan Bendelin. Nästa helg två bortamatcher, Haninge på lördag och Linden på söndag.

Markkula tar en paus

Tyvärr måste vi meddela att forwarden Samu Markkula lämnar Visby Roma och reser hem till Finland. Samu kom till Visby Roma inför den här säsongen och inledde försäsongen fint innan han skadade sig i premiären mot Enköping. Skadan i sig är inte länger ett problem men tvingas ändå ta en paus i sin karriär av personliga skäl.

Visby Roma lider med Samu och har stöttat på de sätt vi kan men Samu kommer ta en paus från ishockeyn på obestämd tid. Samu är forward nummer fyra som försvinner från truppen och Visby Roma letar en eller två forwards.

Tack för tiden i Visby Roma och vi önskar dig all lycka framåt!

Spännande helg stundar

Det är som vanligt tätt på given med matcher. Imorgon fredag kommer Väsby till Gotland för en härlig drabbning och på söndag kl 18.00 är det dags igen då Enköping kommer på besök. Imorgon fredag förväntas Niki Kaila vara åter i spel och på söndag gör Adam Eriksson en efterlängtad comeback. Kom ut och heja fram laget till nya viktiga poäng. Länk till biljetter hittar du längst ner på sidan.

OBSERVERA! Alla som köper biljetter till fredagens match Visby Roma vs Väsby kommer under lördagen att erhålla en fribiljett även till söndagens match mot Enköping. Två bra matcher för priset av en. Ni som köper sittplats får en ny sittplats till söndagens match.

Köp biljetter här

Populärt i webbshopen

Visby Roma på Facebook

Tabellen