Ny tung värvning till Visby Roma

Visby Roma har gjort klart med nyttiga forwarden Simon Eriksson närmast från Mariestad BOIS. Simon som kan beskrivas som en powerforward har utöver en förmåga att vara jobbig för motståndarna även offensiva kvalitéer.

Den gångna säsongen inledde Simon i Allsvenskan med Nybro Vikings som han även var med och spelade upp i Hockeyallsvenskan 2022/2023. En bit in på säsongen gick Simon ner till Hockeyettan och valde då Mariestad BOIS där han spelat tre säsonger tidigare. I Mariestad svarade Simon för 10 poäng (4 mål 6 ass) på 19 matcher.

Vi ser fram emot att få Simon till Visby Roma där han förväntas bidra med erfarenhet så väl som fysiskt spel och kanske en och annan poäng.

Välkommen till Visby Roma Simon Eriksson

Simon Eriksson på Eliteprospects

Ny tung förlängning

Även segraren av förra årets poängliga och viktige centern Elias Lindström har förlängt avtalet med Visby Roma över den kommande säsongen. Elias svarade för 25 poäng (8 mål 17 ass) på 35 matcher. Med Elias i laget stärker Visby Roma sin centersida avsevärt men med det sagt är föreningen inte klara där ännu.

– Elias är en av ligans bättre centrar och jag är övertygad om att Elias kommer ta ytterligare kliv kommande vintern och vara en av dem som verkligen leder laget mot de högt satta målen säger sportchef André Lundholm.

Elias Lindström på Eliteprospects

Ny viktig förlängning

I fredags höll Visby Roma sin årliga hockeyfest på Wisby Strand. Inför 140 personer pressenterade föreningen en ny viktig förläning, denna gång handlade det om målvakten Filip Lindblad. Efter fem stabila säsonger står det nu klart att Filip även blir kvar en sjätte säsong i Visby Roma.

– I Filip har vi en av ligans absolut bästa målvakter och med den backsida vi är på väg att bygga så känns det oerhört stabilt och tryggt. Filip är en tillgång för laget på isen så väl som i omklädningsrummet säger sportchef André Lundholm.

Filip Lindblad på Eliteprospects

Stark center förstärker

Visby Roma har idag gjort klart med nyttiga centern Karl Smedberg. Kalle är fostrad i HV71 men kommer närmast från fyra starka säsonger i HC Dalen där han varit en tongivande spelare. Kalle är en spelare som är stark på pucken över hela banan, besitter ett fint skott och och inte minste är han skicklig i tekningscirkeln. Kalle behärskar även det fysiska spelet bra med sina 190 cm och 95 kg.

Varmt välkommen till Visby Roma Karl Smedberg.

Karl Smedberg på Eliteprospects

Årsmöte

Visby Roma kallar härmed till årsmöte måndag 17 juni kl 17.30 i Visby Ishall. Alla medlemmar är varmt välkomna, utöver årsbokslut, val av styrelse så kommer även frågan om bolagisering av elitverksamheten att hanteras. Varmt välkomna

Eventuella frågor besvaras av ordförande Eva Werkelin på eva (a) visbyroma . se

Budgetbeslut dröjer

Region Gotland har nu avslutat sina överläggningar kring budget för de kommande åren. På grund av den ekonomi som just nu råder så har Region Gotland valt att skjuta på nästan alla investeringsbeslut fram till höstens budgetberedningen. Läs mer här om Regionens allmänna slutsatser om rådande situation.

Konkret innebär detta att nya Evenemangsarenan likt många andra beslut om investeringar får vänta till höstens budgetberedning i oktober/novemeber. Självklart hade Visby Roma och alla inblandade hoppats på ett positivt besked idag men samtidigt får man ha förståelse för rådande läge.

Läs om Evenemangsarenan här

Vad händer nu?

Den avsiktsförklaring som undertecknades i mars gäller fortsatt, det innebär att föreningen tillsammans med alla inblandade kommer jobba vidare. Dialogerna med Region Gotland i olika frågor kommer också fortsätta som tidigare. Läs mer här

Håller Ni budget?

Tack vare ett stort jobb bland ideella, föreningen och näringslivet så har vi inte bara entreprenörsavtal klara (ej påskrivna) utan även inom budget. Det innebär att föreningen kommer klara ”löftet” om att bygga en evenemangsarena med två isytor med en besparing på 50 miljoner. Visby Roma har även pressat driftkostnaderna på själva anläggningen med ytterligare en halv miljon årligen.

Varför behövs en ny anläggning med två isytor?

Kraftig tillväxt på barn och ungdomar har gjort att behovet av träningstider ökat drastiskt, utöver att våra barn och ungdomar har sämre träningsförutsättningar än motsvarande barn på fastlandet så finns det fler skäl. Då vi bara har en isyta och stort tryck så kan vi inte arrangera cuper för ungdomar, det innebär att alla ungdomslag på Gotland konstant måste resa till fastlandet för att spela matcher vilket kostar stora pengar. Intresset att komma till Gotland är enormt bland ungdomslag, så genom att ordna cuper och läger i en ny anläggning bidrar inte bara hockeyn till gästnätter offseason utan våra barn och ungdomar kan få spela fler matcher och utvecklas likt man kan i övriga delar av landet. Cuper och läger i Visby ger självklart även IK Graip och Sudret HC möjligheter till fler matcher här hemma på Gotland.

Representationslaget har i många år haft en målsättning om avancera till Hockeyallsvenskan. Laget spelar redan idag på dispens i Visby Ishall i Hockeyettan och tar laget steget upp i Hockeyallsvenskan stundar stora akuta renoveringar av Visby Ishall eller så tvingas föreningen och Region Gotland tacka nej till spel i Hockeyallsvenskan.

Evenemangsarenan skall rymma mer än bara ishockey, konståkningen har också stora behov av istider men anläggningen byggs för mer än ”bara” idrott. Idag har Gotland ingen anläggning (inomhus) som tar mer än 1000 besökare varken för kongresser, konserter eller event. Visby Roma vill tillsammans med olika lokala företag på Gotland berika vår kultur och musikscen med stora framträdanden några gånger varje vinter. Artister som tex Loren, Ulf Lundell, Lars Winnerbäck och andra stora artister besöker sällan Gotland vintertid då Gotland idag saknar anläggningar som tar 3000-4000 åskådare. Det vill vi råda bot på. Läs mer om Evenemangsarenans fördelar här

Tillgänglighetsanpassning

Visby Ishall är allt annat än tillgänglighetsanpassad, en modern anläggning välkomnar alla där personer med funktionsvariation inte bara kan besöka anläggningen utan även använda anpassade omklädningrum.

Finns det några alternativ?

Visby Ishall är idag 50 år gammal och vad vi förstår så är iaf alla politiska partier överens om att den snart gjort sitt. Ibland kan det låta som att det är gratis att inte bygga en ny ishall. Självklart kan inte dagens anläggning dvs Visby Ishall leva hur länge som helst utan kraftigt stigande kostnader för renovering och underhåll. Väljer man att lappa och laga några år till på Visby Ishall och ta dessa merkostnader så löser man varken bristen på istider och man får inte heller de intäktsökningar en ny Arena kommer ge det gotländska samhället.

Visby Roma vill i samband med att man får förutsättningar att växa i en ny anläggning göra en storsatsning på barn och ungdomsidrotten så väl som flick/damhockeyn och elitverksamheten. Föreningar har ett par tydliga och konkreta mål där ett av målen är en dubblering av antalet aktiva ungdomsspelare, ett annat mål är att skapa reseanledningar till Gotland som gör att vi går från att bidra med dagens 4 000 gästnätter årligen till att i framtiden bidra med 10 000 gästnätter årligen. Det innebär att de 8 miljoner vi idag genererar det gotländska samhället stiger till 19 miljoner med en Evenemangsarena, en ökad intäkt det gotländska samhället på hela 11 miljoner där hela ökningen sker offseason och primärt genom ungdomscuper och läger.

Kan man skjuta på investeringen

Utöver att det vore väldigt illa för issporterna så vore det även enligt vårt förmedlande ett dåligt ekonomiskt beslut för Region Gotland. Med hjälp av entreprenadindex så kan man se att dagens planerade Evenemangsarena byggd av Region Gotland 2014 skulle varit 100 miljoner billigare än vad det kostar idag. Gör man antagandet att priserna i snitt fortsätter stiga i samma takt och man väljer att bygga 2030 så blir det 90 miljoner dyrare än vad det skulle vara för Region Gotland att bygga idag. Lägger man till att Visby Roma med ideella krafter pressat dagens pris med 50 miljoner så blir differensen mot att Region Gotland själva bygger 2030 hela 140 miljoner dyrare än om Visby Roma bygger i närtid. Då har vi inte räknat med de antal miljoner som krävs för att lappa och laga Visby Ishall sex år till…..

Eventuella frågor besvaras av vår klubbchef

André Lundholm

Mail andre(a)visbyroma.se

Mob 070-360 99 30

Pontus Karlsson till Visby Roma

Visby Roma har gjort klart med forwarden Pontus Karlsson senast i Nyköping. Pontus har många fina säsonger bakom sig i Hockeyettan och han har i alla lag han spelat varit en tongivande spelare. Den gångna säsongen var inget undantag då Pontus var en av spelarna som bar Nyköping fram till skada/sjukdom höll honom från isen.

Vi hälsar Pontus varmt välkommen till Visby Roma.

Pontus Karlsson på Eliteprospects

Många elitlag på Gotland 2024

Visby Roma är glada att kunna presentera ännu en högintressant försäsong på Gotland. Inte mindre än sex elitlag väljer att inleda säsongen på Gotland däribland SHL-finalisten Rögle BK, utöver Rögle kommer även Linköping HC, HV71 och Malmö Redhawks att gästa Gotland. Från Hockeyallsvenskan kommer Västerås IK och IK Oskarshamn. Fullständigt spelschema kommer längre fram men vad som är klart är att Rögle möter Västerås i Visby ishall fre 23 aug.

Deltagande lag i Svenska Spel Trophy är HV71, Malmö, IK Oskarshamn och Visby Roma. Turneringen spelas v33 mellan 13-17 aug. Exakt spelschema för turneringen presenteras i närtid.

Albin Svedin förlänger

Nästa spelare att förlänga avtalet med Visby Roma blir forwarden Albin Svedin. Albin som kom till Gotland inför säsongen 2022/2023 har etablerat sig på Gotland och Visby Roma är Glada att Albin trivs bra i föreningen så väl som på Gotland.

Debutåret i Visby Roma svarade Albin för hela 17 poäng medan den gångna säsongen var något tuffare. Vi vet vilken kapacitet som finns i Albin och vi liksom Albin ser fram emot nästa säsong och hans fortsatta utveckling i Visby Roma

Albin Svedin på Eliteprospects 

Tack Thomas

Efter många år i klubben och ett förtjänstfullt arbete med målvakterna så går mv tränaren Thomas Bäckman vidare mot nya utmaningar. Ny klubbadress blir Hockeyallsvenska Nybro Vikings. Visby Roma önskar Thomas stort lycka till i hans nya uppdrag och jakten på ny målvaktstränare har inletts.

Även Påhlsson förlänger

Idag har Visby Roma gjort klart med ytterligare en förlängning, denna gång handlar det om offensiva kraften Karl Påhlsson som förlängt sitt avtal med klubben ytterligare två år. Karl kom till Visby från Halmstad inför den gångna säsongen, efter en lite trevande start på säsongen så kom Karl igång på allvar i Allettan där han var en av våra absolut bästa spelare. Även i slutspelet tillhörde Karl en av de tongivande spelarna i Visby Roma.

Karl Påhlsson på Eliteprospects 

Thelander till Visby Roma

Visby Roma har gjort klart med puckskicklige backen Andreas Thelander senast i Mariestad Bois. Andreas spenderade tiden som junior i Leksand och inledde sedan sin seniorkarriär i moderklubben Köping Hockey där han svarade för två fina säsonger innan det förra året bar av till Mariestad. Andreas svarade den gångna säsongen för 16 poäng (3 mål 13 ass) från sin backplats på 36. matcher

-Jag har haft koll på Andreas ända sedan tiden i Köping där han verkligen stod ut, i år har han tagit ytterligare kliv så vi är övertygade om att han kommer stärka vår backsida. Det skall bli väldigt spännande att fortsätta följa hans utveckling på nära håll säger sportchefen André Lundholm.

Andreas Thelander på Eliteprospects

Niko Lahtinen till Visby Roma

Visby Roma har gjort klart med offensiva forwarden Niko Lahtinen närmast från Jokerit i finska Mestis. Niko skall stärka offensiven den kommande säsongen och då inte minst i powerplay där Niko ständigt är ett hot. Den gångna säsongen svarade Niko totalt för 34 poäng (17 mål 17 assist) på 40 matcher i finska Mestis för Koovee och Jokerit.

Vi hälsar Niko varmt välkommen till Visby Roma

Niko Lahtinen på Eliteprospects

Hockeyfest på Wisby Strand

Fredag 25 maj är det åter dags för vår uppskattade Hockeyfest på Wisby Strand! Visby Roma bjuder på middag och en trevlig kväll tillsammans, vi äter en god sommarbuffé och kvällen innehåller även musik, mingel och en auktion till förmån för klubben. Kvällen kommer så klart även innehålla lite intervjuer och säkert någon nyhet om arenan, satsningen och allt annat som händer.

Som vanligt har vi beställt strålande sol så kvällen startar på Wisby Strands Veranda. Festen med middag är avsedd för föreningens samarbetspartners, spelare, ledare och andra som gör insatser för klubben.
Mer information kan fås av Johan Andersson på johan(a)visbyroma.se

Bärehag förlänger

Ännu en spelare väljer att förlänga kontraktet med Visby Roma. Denna gång handlar det om Wille Bärehag som idag ritat på ett nytt tvåårigt avtal med Visby Roma. Wille kom till klubben från Köping och visade direkt att han ville vara med och slåss om mer speltid. Wille tog kliv hela säsongen och likt många andra av de yngre spelarna så spelade han sin bästa hockey i slutet på säsongen. Wille svarade för 7 poäng (1 mål 6 ass) på 34 matcher.

Vi är glada att Wille stannar och vill vara med på den resa föreningen ämnar göra och vi ser fram emot att på nära håll fortsatt följa hans utveckling.

Wille Bärehag på Eliteprospects

Jidenius förlänger

Idag blev det klart med nästa förlängning. Denna gång handlar det om forwarden Lucas Jidenius som har förlängt sitt avtal med Visby Roma över de kommande två åren. Lucas kom till Visby Roma inför den gångna säsongen från KRIF och efter en liten trevande start växte Lucas ut till en viktig spelare för laget, totalt svarade Lucas för 10 poäng (4 mål 6 ass) på 26 matcher.

Framför allt inledningen av Allettan tillhörde Lucas en av laget bästa spelare innan han tyvärr drabbades av en fraktur. Vi är glada att Lucas väljer att fortsätta sin utveckling i Visby Roma och vi är övertygade om att det finns ännu mer att hämta i snabbskrinnaren Lucas Jidenius.

Redan imorgon fredag kommer mer nyheter från klubben.

Lucas Jidenius på Eliteprospects

Grimlund förlänger

Emil Grimlund har förlängt avtalet med Visby Roma inför den kommande säsongen. Emil debuterade för Visby Roma redan i slutet av säsongen 2022/2023 via lån från IK Oskarshamn. Den gångna säsongen var Emils första seniorsäsong och den avklarades med bravur. Trots sin unga ålder spelade Emil stabilt säsongen igenom och slutade på bäst plus/minus tillsammans med Tim Bothén som också hade +14.

Avtalet med Emil är skrivet på 1+1 år och vi ser fram emot att få fortsätta följa Emil utveckling i Visby Roma Hockey.

Emil på Eliteprospects

Hampus Engman till Visby Roma

Visby Roma har gjort klart med storväxta forwarden Hampus Engman senast i Nyköping. Hampus som har Brynäs som moderklubb fick spenderade sin juniortid i Leksand. Efter en något hattig debutsäsong som senior i Hockeyettan tog Hampus steget ned till Vänersborg i div 2 och där fick han sitt stora genombrott. På 35 matcher i Vänersborg gjorde Hampus hela 41 poäng (29 mål 12 ass).

Den gångna säsongen tog Hampus åter steget tillbaka till Hockeyettan och Nyköping. På 36 matcher svarade Hampus för 12 poäng (6 mål 6 ass).

Vi har haft ögonen på Hampus hela säsongen och jag (sportchef André Lundholm) har sett honom spela på plats ett par gånger utöver matcherna mellan Visby Roma och Nyköping. Hampus är en storväxt energispelare som är oöm, spelar fysiskt och tar ofta puckarna mot mål. Hampus kommer addera både fart och tyngd till vår offensiv, vi ser fram emot att få honom till Visby den kommande säsongen. Avtalet är skrivet på 1+1 år.

Hampus Engman på Eliteprospects

Välkommen hem ”Dos”

Dos, Dallas, Dulle, DJ, kärt barn har många namn. Visby Roma är glada att välkomna Niklas Dahlberg hem till Gotland. Niklas inledde sin karriär i Visby AIK och debut i Visby Romas a-lag gjorde han redan säsongen 2005-2006 i div 2 blott 15 år gammal. Efter fyra ”riktiga” säsonger i a-laget i Hockeyettan lämnade så Niklas Gotland för spel i Tranås 2016 och sedan dess har han varit kvar på fastlandet.

Niklas har under åren utvecklats till en mycket stabil tvåvägsback. Bland annat spelade Niklas för Nybro under deras framgångsrika säsonger i Hockeyettan 2021/2022 och 2022/2023 som kröntes med avancemang till Hockeyallsvenskan. Niklas har genom åren byggt på sig en mycket rutin från viktiga och avgörande slutspelsmatcher vilket kommer bli värdefullt för Visby Roma i den resa föreningen ämnar att göra. Avtalet är skrivet över de kommande två åren.

Välkommen hem Niklas Dahlberg.

Niklas Dahlberg på Eliteprospects

Foto Hampus Gliving

Visby Roma tackar Adam och Leo

Visby Roma vill tacka Adam Harrysson Karlsson och Leo Landor för tiden i Visby Roma. Adam anslöt till föreningen mitten av säsongen 2023/2024 från Wings och spelade totalt 44 matcher för Visby Roma under en och en halv säsong. Leo Landor anslöt till Visby Roma i slutet av säsongen 2021/2022 och har sedan dess spelat 84 tävlingsmatcher för klubben.
Vi tackar båda spelarna för deras insatser och önskar dem stort lycka till framtiden.

Populärt i webbshopen

Visby Roma på Facebook

Tabellen