En av varje i helgen

Helgens två träningsmatcher mot Halmstad Hammers och Troja Ljungby bjöd på en seger och en förlust. Helgens två matcher var de första som VR spelade mot Hockeyettan lag, mot den bakgrunden så är vi nöjda med helgen. Resultaten i träningsmatcherna är av mindre betydelse utan handlar mest om att se vad som fungerar och vad man behöver fortsätta att jobba på.

Helgen inledes med ett besök i Halmstad. Det var en bra som vi slutligen kunde vinna med 1-4 efter två mål i tom bur. Sett över hela matchen så vinner vi rättvist mot ett Halmstad som även i år tänker vara med uppe i toppen av den södra serien.

Bara ett dygn senare var det dags för nästa tuffa drabbning då Troja Ljungby stod för motståndet. Vi spelar bra i perioder under matchen även om orken kanske tröt lite i sista perioden. Sett över hela matchen är det tydligt att Troja har ett bra lag men också att det ligger längre fram och har spelat fler matcher än vad vi har.

Vili-Jesper Koivula skadade sig i matchen mot Halmstad och läkarundersöktes samt gjorde en röntgen i under söndagen i Ljungby. Av röntgenbilderna att döma så är det inget ben som är av så vi hoppas att Vili-Jesper kan vara tillbaka i spel om inte allt för länge.

AirGotland ny partner

Sedan länge har Visby Roma ett viktigt samarbete med Destination Gotland, nu kliver även nyetablerade AirGotland in som en viktig partner till Visby Roma Hockey. Det är oerhört glädjande att AirGotland vill engagera sig i det Gotländska samhället och idrotten. Vi säger som vi alltid brukar säga, stötta dom som stöttar oss!

Läs hela pressmeddelandet här

Ytterligare två debutanter

Kvällens match mot Sudret HC i Hemse så debuterar ytterligare två egna produkter i A-laget. Denna gång handlar det om 17 årige backen Gabriel Karlsson och 19 årige forwarden Gustav Levin. Antalet egna produkter som knackar på dörren till A-laget har stadigt ökat och det är oerhört kul att till kvällens träningsmatch kunna spela hela sex stycken egna juniorer.

Kvällens match spelas utan publik men ni kan se matchen gratis på länken nedan

Se matchen här

Målvakter

25 Filip Lindblad

30 Anton Malmborg

Backar

4 Gustav Andersson

6 Gabriel Karlsson

7 Alex Lindh

15 Herman Johanssoon

34 Erik Palm

42 Martin Lindberg

Forwards

9 Emrik Söderström

10 Albin Kedbrant

13 Leonard Broström

16 Carl Ericson

17 Sami Tamminen

18 Adam Andersson

24 Vili-Jesper Koivula

28 Victor Sandberg

31 Mikael Hedlund

40 Gustav Levin

61 Christian Olsson

93 Adrian Elefalk

Följande spelare vilar

8 Hampus Falk

14 Linus Dahlberg

19 William Erenrot

21 Hugo Leufvenius 

22 Olle Andersson

91 Eric Winbergh

Offensiv spets tar sista

Visby Roma har gjort klart med sista platsen i truppen. In kommer Vili-Jesper Koivula FW som närmast kommer från finska andraligan Mestis. Vili-Jesper är en rightar-forward med ett vasst skott och fin skridskoåkning som främsta egenskaper. Vili-Jesper kommer närmast från Peliitat där han spelade 9 matcher och svarade för 5 poäng (4 mål 1 assist) innan säsongen bröts.

Säsongen 2018-2019 spelade Vili-Jesper med Sami Tamminen i Koovee. Vili-Jesper vann då hela Koovees poängliga då han svarade för 40 poäng (24 mål 16 ass) på 50 matcher. Vili-Jesper ansluter till Visby Roma kommande helg och debuterar mot Sudret HC borta torsdag 10 sep.

Vili-Jesper Koivula på Eliteprospects

IK Guts Finnspång

Ikväll debuterar Visby Roma i matchsammanhang då man startar säsongen mot IK Guts Finnspång kl 19.00. OBSERVER samtliga biljetter till kvällens match är slutsålda (covid-19). Ingen person som inte har köpt matchbiljett kommer att släppas in ikväll. Insläppet öppnar kl 18.30 och stänger 19.00, efter det låses dörrarna in till Ishallen.

Ni som inte köpt biljett men ändå vill se matchen kan så klart se den via webb-tv på länken nedan.

Webb-Tv Visby Roma vs IK Guts

Livesändning Visby Roma vs IK Guts Finnspång

Biljetterna till fredagens träningsmatch sålde så klart slut ”in a heart beat”. MEN nu är sändningen ordnad så köp matchen och supporta oss från soffan.

Matchen startar 19.00 och sändningen en stund innan dess. Priset för matchen är 129 kr.

Köp matchen här »

Biljettinformation

Uppdaterad onsdag 19 aug

Visby Roma har beslutat sig för att sälja 50 exklusiva sittplatsbiljetter till träningsmatchen hemma mot IK Guts (div 2) fredag 28 aug kl 19.00. Dessa 50 sittplatser är de enda biljetter som finns till den matchen, ingen kommer in utan biljett och kl 19.00 låses samtliga dörrar pga de just nu rådande restrektionerna.

Visby Roma är dock väldigt hoppfulla att restriktionerna vad gäller publik kommer att lätta till seriestart. Visby Roma kommer därför avvakta 1-2 veckor innan årskortsförsäljningen tar vid igen. När vi har Regeringens och Folkhälsomyndighetens beslut framför oss så kan vi utifrån det anpassa fortsatt biljettförsäljning.

50 Biljetter till Visby Roma vs IK Guts fredag 28/8 släpps imorgon torsdag kl 18.00 HÄR först till kvarn råder!

Toppcenter klar för VR

Visby Roma har gjort klart med en ersättare till förra årets succéspelare Teemu Huttu. Visby Roma är glada att kunna presentera Sami Tamminen som de senaste fyra säsongerna har kontrakt i Liiga (Finksa högstaligan), utöver över 80 matcher i Liiga har Sami även representerat finska U17 och U18 landslagen. Utöver spel spel i finska motsvarigheten till SHL har Sami varit utlånad till lag i andraligan (Mestis) där han haft framträdande roller. Den gångna säsongen spelade Sami 23 matcher för bottenlaget och nykomlingen Hokki där han gjorde 16 poäng (7 mål 9 ass) på 23 matcher.

Sami är en duktig skridskoåkare som har ett bra spelsinne och rappt skott. Vi är övertygade om att Sami kommer vara med och leda Visby Roma offensivt den kommande säsongen på ett bra sätt.

Sami Tamminen på Eliteprospects

Biljettinformation

Vi får många frågor om vad som gäller runt biljetter inför den kommande säsongen mot bakgrund av den rådande pandemin. Fullständig information kommer ikväll om hur klubben kommer hantera biljettfrågan. Vi återkommer inom kort.

Sandberg lämnar

Av personliga skäl har Fredrik Sandberg önskat få bryta sitt tvååriga avtal med Visby Roma vilket innebar att han egentligen hade avtal över säsongen 2020/2021. Visby Roma har känt till detta en tid och idag står det klart att Fredrik gjort klart med Karlskrona HK som ligger nära hemstaden Malmö.  Visby Roma tackar Fredrik för hans säsonger i Visby Roma samtidigt som vi önskar honom lycka till i sin nya klubb.

Fredrik Sandberg på Eliteprospects

Meriterad spets till Visby Roma

Visby Roma har gjort klart med löftet Hugo Leufvenius 21 som närmast kommer från Allsvenska AIK och Karlskrona. Hugo har representerat samtliga ungdoms och juniorlandslag och var även med i bruttotruppen till J20 VM så sent som säsongen 2018/2019. Även om inte Hugo tog en plats i slutliga gallringen så fick han visa vad han kan genom att göra 5 poäng (2 mål 3 ass) på de 5 träningslandskamper han fick spela.

Trots sin ringa ålder har Hugo utöver en säsong i Hockeyallsvenskan även hunnit med att spela två säsonger i Nordamerika och närmare bestämt den kanadensiska juniorligan OHL. Säsongen 2018-2019 producerade Hugo hela 81 poäng (37 mål 44 ass) på 66 matcher för sitt Sarnia Sting, Hugo vann lagets interna poängliga.

Den gångna säsongen inledde Hugo i Karlskrona där det blev 26 matcher och 3 mål. Säsongen avslutades sedan i AIK där Hugo spelade 22 matcher och producerade 6 poäng (2 mål 4 ass).

Hugo vill göra en nystart och komma till ett lag där han kan få en stor roll och få mycket istid och förhoppningsvis hitta tillbaka till att bli en poängproducerande spelare. V isby Roma är oerhört glada att Hugo valde Visby för sin fortsatta utveckling. Med sina 190 cm och 101 kilo i kombination med ett fint skott och den historiska poängproduktionen är vi helt övertygade om att Hugo kommer stärka Visby Romas offensiv ordentligt.

Hugo Leufvenius på Eliteprospects

Linus Dahlberg förlänger

Även egna produkten Linus Dahlberg förlänger med Visby Roma inför den kommande säsongen. Linus som hunnit fylla 22 år har redan hunnit med fyra säsonger med mer eller mindre spel i A-laget. Linus har haft en bra utveckling och vi tror så klart att den utvecklingen och kommer att fortsätta och med den att även istiden kommer att fortsätta öka.

Linus Dahlberg på Eliteprospects

Late bloomer till Visby Roma

Visby Roma har gjort klart med backen Olle Andersson närmast från Modo J20. Olle är fostrad i Sundsvall och var redan 2016/2017 som 16 åring med och tränade och spelade med Sundsvalls A-lag som då var ett topplag i Hockeyettan. Sundvall lämnade Hockeyettan efterföljande år pga ekonomi men trots ett antal förslag från storklubbar genom åren så har Olle valt att stanna i Sundsvall fram till en bit in på den gångna säsongen då han valde att gå till Modos J20 Superelit.

Olle fanns inte på vår radar utan Modos organisation uppvaktade oss mot bakgrund av den fantastiska utveckling Olle hade på sin korta tid i Modo. Även två fd Visby Roma spelare med rötterna i dessa trakter har hört av sig och tipsat om potentialen som finns i Olle Andersson. Efter en del tittande på video så kunde vi bara konstatera vad vi redan blivit uppmärksammade på. Olle är en storväxt back som är bra på skridskorna och väldigt rörlig på isen, bra första pass och duktig på att sätta igång spelet snabbt.

Vi ser fram emot att följa Olles fortsatta utveckling på nära håll här i Visby. Varmt välkommen till Visby Roma Olle Andersson.

Olle Andersson på Eliteprospects

Sommarhockeyskolan inställd

Visby Romas populära sommarhockeyskola ställs in i sommar på grund av rådande omständigheter (covid-19). Visby Roma och SHS har först avvaktat reserestriktionerna och när de hävdes fanns också en förhoppning, om än liten, att man även skulle lätta på restriktionerna för större samlingar. Som vi ser det är det inte möjligt att ha så många barn och vuxna i det antal omklädningrum och de lokaliteter som finns i Visby ishall. Det är helt enkelt inte möjligt att genomföra sommarhockeyskolan utan att bryta mot Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Sommarhockeyskolan lockar besökare från hela landet så väl som ett par andra länder i Europa och Nordamerika, risken finns att sommarhockeyskolan skulle kunna bli en bidragande orsak till att överbelasta Gotlands sjukvård under den redan befolkade sommarperioden.
.
Vi beklagar detta djupt och vi har försökt in i det sista att finnas lösningar på den uppkomna situationen dock utan framgång . Sommarhockeyskolan tar paus i år men kör som vanligt sommaren 2021. Alla Ni som har bokat och betalt kan antingen få pengarna återbetalda eller få Er bokning flyttad till sommaren 2021 v30 eller v31. Det kommer ett mail under helgen till alla Er som har bokat med mer info som även inkluderar eventuella kontakter med Destination Gotland för överresa.

Kedbrant till Visby Roma

Albin Kedbrant är nästa nyförvärv som väljer att skriva på för Visby Roma. Albin är fostrad i Brynäs och han utöver sina juniormatcher även med 8 SHL matcher säsongen 2018-2019. Den gångna säsongen var tanken att Albin skulle spela för Allsvenska Almtuna, Albin hade svårt att få den istid han behöver för att utvecklas där och fick istället avsluta säsongen i Hudiksvall där det blev 12 poäng (6 mål 6 assist) på 20 matcher i Play Off blev det 2 poäng på tre matcher.

Albin är en stabil tvåvägscenter med stor utvecklingspotential. Vi ser fram emot att få Albin till Visby Roma, avtalet är skrivet på två år.

Albin Kedbrant på Eliteprospects

SHL-meriterad fw till Visby Roma

Visby Roma har gjort klart med ytterligare en Färjestadsfostrad spelare, denna gång handlar det om Victor Sandberg som närmast kommer från Färjestads J20 SuperElit. Victor är en välväxt spelare som är rätt allround i sitt spel och som verkligen vill utvecklas som spelare.

Den gångna säsongen svarade Victor för 25 poäng (10 mål och 15 ass) på 38 matcher i Färjestads J20. Utöver sin plats och roll som assisterande kapten i J20 fick Victor även träna och spela en hel del med A-laget i SHL. Totalt blev det 11 framträdande i A-laget.

Visby Roma hälsar Victor varmt välkommen till ”Roma”

Victor Sandberg på Eliteprospects

Greveback lämnar

Viktor Greveback lämnar Visby Roma för att kommande säsong representera Örnsköldsvik Hockey. Victor som är en egen produkt drabbades i slutet av säsongen 2018-2019 av en knäskada vilket påverkade hans förberedelser inför den gångna säsongen. Även om Viktor tidigt var helt återställd så kom han inte in i säsongen på lika bra sätt som året innan, detta medförde att det blev begränsat med istid när truppen breddades.

Viktor är en naturlig målskytt och vi tror han har förutsättningar att bli en tongivande spelare i framtiden men just nu behöver Viktor mer speltid. Viktor har kontrakt med Visby Roma över kommande säsong men Viktor själv bad om att få bli utlånad kommande säsong och vi har haft en bra dialog både med Viktor och även hans nya klubb Örnsköldsvik Hockey.

Visby Roma önskar Viktor stort lycka till i sin nya miljö och förhoppningsvis ses vi igen ett annat år.

Viktor GrevebackEliteprospects

Elefalk förlänger

Nästa ut att förlänga med Visby Roma blir Adrian Elefalk. Adrian anslöt mitt under säsongen från Allsvenskan Västervik, Adrian som är en spelare med ett bra skott och näsa för målet men som också kan bidra med hårt jobb och fysiskt spel bidrog direkt vid ankomst. Vi är glada att Adrian valde att förlänga med Visby Roma i konkurrens med ett flertal andra klubbar. Avtalet är skrivet på två år och vi ser fram emot att få ha Adrian i laget direkt från start den kommande säsongen.

Adrian ElefalkEliteprospects

Winbergh förlänger

Även Eric Winbergh förlänger sitt kontrakt med Visby Roma inför den kommande säsongen. Eric anslöt till VR en bit in på säsongen 2019/2020 från seriekollegan Väsby. Eric Tog kliv under hela säsongen och spelade likt de flesta andra sin bästa hockey under andra halvan av Allettan och under Play Off. Avtalet är skrivet på ett år.

Eric Winbergh på Eliteprospects

SHL-meriterad back till Visby Roma

Visby Roma har gjort klart med en reslig och SHL-meriterad back i form av Herman Johansson, senast i Vimmerby. Herman är fostrad i Färjestad där han under flera år var en viktig pjäs i deras J20 Superelit lag, under tiden i färjestad fick han även känna på SHL spel i form av 9 matcher.

Den första seniorsäsong spenderade Herman i Vimmerby där han gjorde väldigt bra ifrån sig. Herman är en fysiskt stor back som är bra på skridskorna för sin storlek och det finns även en offensiv uppsida. Vi hälsar Herman varmt välkommen till Visby Roma.

Herman Johansson på Eliteprospects

Populärt i webbshopen

Visby Roma på Facebook

Tabellen