Bärehag förlänger

Ännu en spelare väljer att förlänga kontraktet med Visby Roma. Denna gång handlar det om Wille Bärehag som idag ritat på ett nytt tvåårigt avtal med Visby Roma. Wille kom till klubben från Köping och visade direkt att han ville vara med och slåss om mer speltid. Wille tog kliv hela säsongen och likt många andra av de yngre spelarna så spelade han sin bästa hockey i slutet på säsongen. Wille svarade för 7 poäng (1 mål 6 ass) på 34 matcher.

Vi är glada att Wille stannar och vill vara med på den resa föreningen ämnar göra och vi ser fram emot att på nära håll fortsatt följa hans utveckling.

Wille Bärehag på Eliteprospects

Jidenius förlänger

Idag blev det klart med nästa förlängning. Denna gång handlar det om forwarden Lucas Jidenius som har förlängt sitt avtal med Visby Roma över de kommande två åren. Lucas kom till Visby Roma inför den gångna säsongen från KRIF och efter en liten trevande start växte Lucas ut till en viktig spelare för laget, totalt svarade Lucas för 10 poäng (4 mål 6 ass) på 26 matcher.

Framför allt inledningen av Allettan tillhörde Lucas en av laget bästa spelare innan han tyvärr drabbades av en fraktur. Vi är glada att Lucas väljer att fortsätta sin utveckling i Visby Roma och vi är övertygade om att det finns ännu mer att hämta i snabbskrinnaren Lucas Jidenius.

Redan imorgon fredag kommer mer nyheter från klubben.

Lucas Jidenius på Eliteprospects

Grimlund förlänger

Emil Grimlund har förlängt avtalet med Visby Roma inför den kommande säsongen. Emil debuterade för Visby Roma redan i slutet av säsongen 2022/2023 via lån från IK Oskarshamn. Den gångna säsongen var Emils första seniorsäsong och den avklarades med bravur. Trots sin unga ålder spelade Emil stabilt säsongen igenom och slutade på bäst plus/minus tillsammans med Tim Bothén som också hade +14.

Avtalet med Emil är skrivet på 1+1 år och vi ser fram emot att få fortsätta följa Emil utveckling i Visby Roma Hockey.

Emil på Eliteprospects

Hampus Engman till Visby Roma

Visby Roma har gjort klart med storväxta forwarden Hampus Engman senast i Nyköping. Hampus som har Brynäs som moderklubb fick spenderade sin juniortid i Leksand. Efter en något hattig debutsäsong som senior i Hockeyettan tog Hampus steget ned till Vänersborg i div 2 och där fick han sitt stora genombrott. På 35 matcher i Vänersborg gjorde Hampus hela 41 poäng (29 mål 12 ass).

Den gångna säsongen tog Hampus åter steget tillbaka till Hockeyettan och Nyköping. På 36 matcher svarade Hampus för 12 poäng (6 mål 6 ass).

Vi har haft ögonen på Hampus hela säsongen och jag (sportchef André Lundholm) har sett honom spela på plats ett par gånger utöver matcherna mellan Visby Roma och Nyköping. Hampus är en storväxt energispelare som är oöm, spelar fysiskt och tar ofta puckarna mot mål. Hampus kommer addera både fart och tyngd till vår offensiv, vi ser fram emot att få honom till Visby den kommande säsongen. Avtalet är skrivet på 1+1 år.

Hampus Engman på Eliteprospects

Välkommen hem ”Dos”

Dos, Dallas, Dulle, DJ, kärt barn har många namn. Visby Roma är glada att välkomna Niklas Dahlberg hem till Gotland. Niklas inledde sin karriär i Visby AIK och debut i Visby Romas a-lag gjorde han redan säsongen 2005-2006 i div 2 blott 15 år gammal. Efter fyra ”riktiga” säsonger i a-laget i Hockeyettan lämnade så Niklas Gotland för spel i Tranås 2016 och sedan dess har han varit kvar på fastlandet.

Niklas har under åren utvecklats till en mycket stabil tvåvägsback. Bland annat spelade Niklas för Nybro under deras framgångsrika säsonger i Hockeyettan 2021/2022 och 2022/2023 som kröntes med avancemang till Hockeyallsvenskan. Niklas har genom åren byggt på sig en mycket rutin från viktiga och avgörande slutspelsmatcher vilket kommer bli värdefullt för Visby Roma i den resa föreningen ämnar att göra. Avtalet är skrivet över de kommande två åren.

Välkommen hem Niklas Dahlberg.

Niklas Dahlberg på Eliteprospects

Foto Hampus Gliving

Visby Roma tackar Adam och Leo

Visby Roma vill tacka Adam Harrysson Karlsson och Leo Landor för tiden i Visby Roma. Adam anslöt till föreningen mitten av säsongen 2023/2024 från Wings och spelade totalt 44 matcher för Visby Roma under en och en halv säsong. Leo Landor anslöt till Visby Roma i slutet av säsongen 2021/2022 och har sedan dess spelat 84 tävlingsmatcher för klubben.
Vi tackar båda spelarna för deras insatser och önskar dem stort lycka till framtiden.

Vinst i match tre

Även den tredje matchen i kvartsfinalen mellan Visby Roma och Karlskrona blev en tuff tät och jämn tillställning. Visby Roma vinner tillslut med 1-0 inför 1 332 åskådare efter mål inprickat av Melker Iversen. Match fyra spelas imorgon söndag i Visby Ishall kl 16:00. Biljetter till matchen hittar Ni på länken nedan.

Köp biljetter här

Karlskrona i kvarten

Idag valde de topprankade lagen motstånd i kvartsfinalerna som spelas till veckan med start tisdag 5/3. Karlskrona HK valde Visby Roma och då KHK är högre rankade så inleds matchserien med två matcher i NKT Arena (tis 5/3 ons 6/3) innan bäst av fem serien flyttar över till Visby för match lördag 9/3 kl 16:00. Blir det en fjärde match så spelas även den i Visby söndag 10/3 kl 16:00 och skulle det krävas en femte och avgörande match så spelas den i Karlskrona onsdag 13/3 kl 19:00.

Biljetter till hemmamatchen på lördag finner Ni på länken nedan. Som vanligt bjuder vår huvudpartner Sparbanken Gotland alla barn och ungdomar under 18 år på fri entré.

Köp biljetter här

Klart för slutspel!

Efter stor dramatik knep Visby Roma slutligen den sista slutspelsplatsen. Det räckte inte med stabil insats och vinst mot KRIF, Skövde fick max ta en poäng borta mot Halmstad Hammers. Matchen mellan Halmstad och Skövde gick till övertid och där vann slutligen Halmstad och därmed var saken klar, Visby Roma spelar slutspel för 15 året i rad.

Det är med en positiv känsla laget tillslut går in i slutepslet, efter att ha haft en lång rad skadade spelare borta stora delar av Alettan så är troligen samtliga utom Olle Andersson tillgängliga för spel på tisdag. Med ett antal forwards åter hoppas vi kunna öka den offensiva slagkraften.

Lottningen av motståndare sker på söndag och Visby Roma börjar borta tis 5/3 och ons 6/3 innan machserien flyttar till Visby för match lördag 9/3 och vid behov söndag 10/3. Eventuell match fem spelas borta onsdag 13/3.

Biljetter till matcherna släpps imorgon fredag 1 mars. Håll utkik

Spännande vecka väntar

En extremt jämn serie skall kommande veckan avgöras, för Visby Romas del väntar Vimmerby hemma ons 21/2 19:00 och Karlskrona hemma lördag 24/2 16:00 för att sedan avsluta serien borta mot KRIF onsdag 28 februari. Visby Roma ligger inför de tre avslutande omgångarna under slutspelsstrecket på samma poäng men med sämre målskillnad än Skövde. Två poäng framför återfinner vi Karlskrona och tre poäng ovanför Visby Roma finns Mariestad.

Det kommer alltså som vanligt bli en rafflande avslutning på serien och veckans två hemmamatcher kommer sätta tonen inför avslutande omgången. Av 16 spelade matcher så har hela fyra stycken gått till övertid och straffar och tyvärr har Visby Roma förlorat samtliga dessa. Men vi har avgörandet i egna händer och även om det stundar tufft motstånd i samtliga tre återstående matcher så har laget goda förhoppningar om att nypa en slutspelsplats. Poängsnittet borta är 0,6 poäng per match medan laget på hemmaplan tagit över 1,5 poäng i snitt per match. Vi kan bara tacka för det fina stöd vi får här hemma och vi hoppas att Ni sluter upp till de viktiga avslutande matcherna och hjälper laget att kriga hem de poäng som behövs för slutspel även i år.

Biljetter till seriens två avslutande matcher köper Ni här BILJETTER

Brynäs lånar Lindblad

Visby Roma lånar ut mv Filip Lindblad till Brynäs inför deras matcher imorgon fredag borta mot Mora samt lördagens hemmamatch mot Almtuna. Filip finns åter tillgänglig för Visby Roma till söndagens bortamatch mot Tranås AIF.

Säsongens viktigaste match

Fredag 2 feb är det fri entré och säsongens viktigaste match i Visby Ishall. Visby Roma har över 10 års tid arrangerat en välgörenhetsmatch som spelas till förmån för Barnavdelningen och Visby Roma. De senaste åren har föreningen tillsammans med samarbetspartners och vår fantastiska publik årligen skänkt 100 000 kr plus till barnavdelningen på Visby Lasarett.  Pengarna går till att sätta guldkant på en annars jobbig tillvaro för de sjuka barnen så väl som deras familjer. Första åren skänktes pengarna till Barncancerfonden.

Utöver att stötta Barnavdelningen med pengar så bidrar även matchen till punktinsatser till andra välgörande ändamål, Visby Roma har bland annat skänkt en slant till Kvinnojouren Amanda, Downsyndrom-läger för barn och olika projekt kopplade till barn i svåra situationer.

Genom att gå på matchen så stöttar du både insamlingen och gotländsk idrott på en och samma gång. Det är fri entré och desto fler vi blir på läktaren desto större blir bidraget.

Även sportsligt är fredagens match otroligt viktig i jakten på en slutspelsplats. I den extremt jämna tabellen så har just fredagens motståndare Skövde den sista slutspelsplatsen på bättre målskillnad än oss. Vinst och Visby Roma klättrar åter upp på slutspelsplats. Vi hoppas på ditt stöd på fredag.

Det är som sagt fri entré till matchen på ståplats, Ni som önskar sittplats kan för endast 40 kr köpa de få sittpaltser som finns lediga på länken nedan.

Köp en sittplats här

Spännande back till VR

Efter långt letande har så äntligen Visby Roma funnit den sista backen man letat efter. Från Allsvenskan och Västerås IK kommer Zéteny Hadobas att ansluta, den 188 cm långa och 93 kg tunga ungraren har de två senaste säsongerna representerat Västerås IK där han totalt gjort 32 matcher i A-laget. Utöver spel i A-laget har Hadobas varit en tongivande spelare i VIK J-20 där han ifjol från sin backplats gjorde 30 poäng på 40 matcher.

Zéteny har även varit bofast i Ungerns junior så väl som seniorlandslag. Bland annat spelade Zéteny A-VM i våras där han bland annat fick möta Sverige. Zétney anländer till Gotland redan idag och beräknas spela morgondagens match mot Kristianstad.

Zétney Hadobas på Elitprospects

Inför Tranås

Ikväll är det dags igen för hemmamatch då Tranås AIF kommer på besök. Matchen startar som vanligt 19:00 och biljetter till matchen finner ni på länken nedan. Kolla även in intervjuerna med Severi Auvinen, Hans ”Säcken” Särkijärvi och mv coach Thomas Bäckman.

Köp biljetter  här

Se intervjuerna här

Auvinen breddar mv-sidan

Med Filip Lindblad skadad väljer Visby Roma att bredda målvaktssidan inför resterande del av Allettan. Filip beräknas vara spelklar om ca 3 veckor och vi hoppas och tror på ett snabbt tillfrisknande. Samtidigt har Sebastian Andersson gjort det väldigt bra, igår mot Halmstad hade han fina 92% i kassen. Samtidigt är målvaktssidan väldigt känslig och då ingen rår över sjukdomar och skador så väljer många lag att ha tre målvakter tillgängliga på ett eller annat sätt i slutet av säsongen.

Visby Roma har alltså gjort klart med finska yngligen Severi Auvinen som närmast kommer från Jokerit i Mestis. Severi har spelat nio matcher för Jokerit i år men inte lyckats ta förstaspaden. Ifjol hade Severi en lysande säsong där han var en av hela ligans bästa målvakter i grundserien och dessutom hade han bäst räddningsprocent i hela slutspelet.

Severi kommer till Visby imorgon tisdag och beräknas träna med laget samma dag.

Serveri Auvinen på Eliteprospects

Hemmapremiär mot Halmstad

Efter att ha inlett Allettan med två raka bortamatcher så är det äntligen dags för hemmapreiär. Nu på söndag den 7 januari kl 16:00 tar vi emot Halmstad Hammers. Biljetter till matchen och alla andra matcher i Allettan finner Ni på länken nedan. Passa på att gå på matcherna och upplev riktigt bra och spännande hockey. Barn och ungdomar under 18 år går alltid in gratis tack vare vår huvudpartner Sparbanken Gotland.

Köp biljetter här

7/1 Sön 16:00 Halmstad Hammers

10/1 Ons 19:00 Tranås AIF

12/1 Fre 19:00 Kristianstad IK

26/1 Fre 19:00 KRIF

2/2 Fre 19:00 Skövde IK

4/2 Sön 16:00 Maristad BOIS

7/2 Ons 19:00 HC Dalen 

21/2 Ons 19:00 Vimmerby HC

24/2 Lör 16:00 Karlskrona HK

Skövde i premiären

Då var lottningen av Allettan södra klar. Visby Roma inleder med två bortamatcher innan vi i omgång tre kan välkomna Halmstad Hammers till Visby Ishall söndag 7 januari kl 16:00. Precis som vanligt kommer Allettan bli extremt tuff och jämn och det kommer bjudas på riktigt bra och underhållande hockey.

Ni som har köpt Årskort har självklart inträde till alla nio hemmamatcher i Allettan också, Ni som inte har köpt Årskort kan nu passa på att köpa Allettankortet Sittplats för endast 600 kr eller ståplats för endast 300 kr. Allettankortet gäller precis som årskortet som inträde för alla hemmamatcher i Allettan.

Allettankortet kan endast köpas fram till julafton, kanske det kan vara en fin julklapp till någon du håller riktigt kär 🙂 Från 25/12 släpps kvarvarande sittplatser som man då kan köpa för enstaka matcher. Entré sittpalts kostar då 140 kr, ståplats 100 kr medan barn och ungdomar under 18 år har fri entré på alla matcher tack vare vår huvudpartner Sparbanken Gotland.

Köp Allettankortet här

Samtliga matcher

28/12 Skövde Borta

4/1 HC Dalen Borta

7/1 Halmstad Hemma

10/1 Tranås Hemma

12/1 Kristianstad Hemma

19/1 Vimmerby Borta

21/1 Karlskrona Borta

26/1 KRIF Hemma

28/1 Mariestad Borta

2/2 Skövde Hemma

4/2 Maristad Hemma

7/2 HC Dalen Hemma

11/2 Tranås Borta

16/2 Halmstad Borta

18/2 Kristianstad Borta

21/2 Vimmerby Hemma

24/2 Karlskrona Hemma

28/2 KRIF Borta

Allettan fastställs

Idag onsdag 13 dec så fastställs lottningen av Allettan Södra. Fastställandemötet hålls kl 16.00 och strax efter det kommer vi presentera alla matchdatum här på vår hemsida så väl som på våra sociala medier.

Ni som har köpt Årskort kan luta Er tillbaka och se fram emot nio nya rafflande matcher. Ni som inte har köpt årskort kan nu köpa Allettankortet till ett förmånligt pris. För enbart 600 kr så kan du köpa en sittplats för alla nio hemmamatcherna i Allettan, ösnkar du ståplats så kan du köpa det för endast 300 kr!

Allettankortet släpps direkt efter lottningsmötet (ca 16.30)

Köp Allettankortet här (OBS FRÅN 16.30)

Allettankortet

Visby Roma är som bekanta klara för Allettan Södra. Lottningen beräknas vara klar i slutet av veckan och första matchen spelas i mellandagarna. Visby Roma kommer ställas mot lagen i Hockeyettan Södra Karlskrona, Kristianstad, Halmstad, Vimmerby, KRIF, från Hockeyettan Västra ansluter Skövde, Mariestad, Tranås och HC Dalen. Från Hockeyettan Östra kommer alltså enbart Visby Roma.

Serien består av 18 omgångar och kommer vara precis lika tuff, tät och spännande som vanligt. Passa på att köp Allettankortet och säkra din sittplats/ståplats till ett kanonpris för Visby Romas samtliga 9 hemmamatcher i Allettan. Sittpalts för samtliga 9 matcher säljer vi för enbart 600 kr och ståplatskortet kommer att kosta 300 kr.

Allettankortet släpps på onsdag, då vi har ett kraftigt begränsat sittplatser kvar så är det först till kvarn som gäller.

Chase Phelps återvänder

Visby Roma har gjort klart med Chase Phelps för resterande del av säsongen. Chase återvänder till Visby Roma efter en säsong i Tyresö/Hanviken. Vi hoppas att Chase skall vara spelklart till fredagens match mot serieledande Brödernas / Väsby men viss pappersexercis återstår.

Populärt i webbshopen

Visby Roma på Facebook

Tabellen