Biljetter till Svenska Spel Trophy

Först skall vi så klart njuta av sommaren men sen är dags för en riktig höjdpunkt! Visby Roma arrangerar Svenska Spel Trophy med lagen Frölunda HC, Djurgården IF och Visby Roma Hockey. Tag chansen och se storlagen när de kommer på besök till Gotland. Biljetter till matcherna finner du på länken nedan.

Helgen avslutas med fest på Wisby Strand där lagen plus samarbetspartners kommer att bjudas på mat och en trevlig kväll. Biljetter till middagen så väl som eftersläpp till festen kommer att börja säljas i slutet av juni månad.

Köp biljetter här

Oscar Sohrner till Visby Roma

Visby Roma har gjort klart med ytterligare en center i form av Oscar Sohrner som närmast kommer från Örebro J20 Nationell. Oscar är en hårt jobbande center som kan bidra både offensivt och defensivt. Oscar som har meriter från både U16 och U17 landslaget kommer från en stark säsong i Örebro där han svarade för 36 poäng (11 mål 25 ass) på 46 matcher. Hockeyn som spelas i SM-slutspelet passar Oscar bra och där klev han fram ännu mer och svarade för 6 poäng (4 mål 2 ass) på 6 matcher.

Vi hälsar Oscar Sohrner varmt välkommen till Visby Roma.

Oscar Sohrner på Eliteprospects 

Elias Lindström till Visby Roma

Visby Roma har gjort klart med den reslige centern Elias Lindström som närmast kommer från Väsby. Elias är skolad i AIK där han även gjorde två säsonger i A-laget i Hockeyallsvenskan, på två säsonger i A-laget blev det totalt 92 matcher och 10 poäng (4 mål 6 ass). Den gång säsongen har Elias spelat för Väsby där han svarade för 21 poäng (10 mål 11 ass) på 43 matcher för att sedan göra 8 poäng (3 mål 5 ass) på 15 matcher i Play Off och kvalserien till HA.

Elias är en duktig tvåvägscenter med ytterligare uppsida i det offensiva spelet. Visby Roma är glada att Elias väljer att fortsätta sin utveckling hos oss och vi är övertygade om att han kommer vara en tongivande spelare den kommande vintern.

Elias Lindström på Eliteprospects

Foto Mikael Einarsson

Mikkonen till Visby Roma

Visby Roma har signerat Liiga meriterade Justus Mikkonen närmast från JYP/KeuPa. Justus är en poängstark spelare med bra spelsinne och är en vass avslutare. Den gångna säsongen svarade han för 30 poäng (17 mål och 13 ass) på 47 matcher i Mestis. Justus kommer till Visby Roma med ambitionen att ta nästa steg i sin personliga utveckling liksom med ambitionen om att vara en tongivande spelare i ett lag med höga ambitioner.

Justus Mikkonen på Eliteprospects

Simon Hansson klar för VR

Från Nybro hämtar Visby Roma sitt nästa nyförvärv, detta i form av gotlänningen och sudretfostrade Simon Hansson . Simon är en kraftfull allround-spelare som bidrar med energi och fysiskt spel så väl som poäng. Den gångna säsongen svarade Simon för 16 poäng (10 mål 6 ass) på 44 matcher. Avtalet med Simon är skrivet över de kommande fyra åren

Det är med stor glädje vi hälsar Simon välkommen till Visby Roma och hem til Gotland.

Simon Hansson på Eliteprospects

Albin Svedin till VR

Visby Roma har gjort klart med poängstarka forwarden Albin Svedin från Mora J20 Nationell. Albin kunde den gångna vintern äntligen spela en hel säsong utan skadebekymmer. Utvecklingen lät inte vänta på sig, på 42 matcher svarade Albin för 32 poäng (17 mån 15 ass). Albin som är en relativt storväxt forward och rightskytt har utöver offensiva egenskaper även en hög arbetsmoral på isen och är ofta väldigt jobbig att möta.

Varmt välkommen till Visby Roma Albin Svedin

Albin Svedin på Eliteprospects

Adrian Elefalk avslutar karriären

Idag meddelade Adrian ett väntat men ändå tråkigt besked. Endast 22 år gammal tvingas Adrian lägga skridskorna på hyllan till följd av för många hjärnskakningar. Adrian hade avtal med Visby Roma den gångna säsongen men efter att ha ådragit sig en ny hjärnskakning i en träningsmatch på försäsongen, Adrian tog ett break säsongen ut och har nu tagit ett tråkigt men klokt beslut att lägga skridskorna på hyllan.

Visby Roma vill tacka Adrian för tiden i Visby Roma! Adrian bidrog med ett enormt hårt jobb, en del poäng och han spred energi till gruppen både på och utanför isen. Förhoppningsvis återfinns Adrian i Visby Roma i en annan roll någon gång i framtiden.

Adrian om att ha spelat sin sista tävlingsmatch

Jag började åka skridskor och spela hockey på Ekerö utanför Stockholm när jag var några år gammal. Nu har min hockey tråkigt nog kommit till ett slut. Alldeles för tidigt. Under senhösten och vintern har mitt beslut sakta vuxit fram.

Anledningen att jag bestämt för att sluta är att jag fått flera skador, främst huvudskador. Idag mår jag bra, efter att ha vilat och rehabiliterat mig.

Nu har jag börjat mitt första jobb efter hockeyn, som säljare i en sneakers-butik i Stockholm. Det har varit en jobbig tid att behöva inse att det bästa för mig är att sluta spela, för att undvika ytterligare skador.

För någon vecka sedan fick jag chansen att vara assisterande instruktör på en Skills-camp, som min spelaragentur arrangerade. Det var otroligt roligt och jag känner mer och mer att min framtid ligger inom idrotten och främst hockeyn, då det finns massor med möjligheter vid sidan av att vara aktiv spelare. Framtiden får utvisa vad det kan bli.

Vill avslutningsvis bara nämna att hockeyn gett mig så mycket fina minnen och viktiga erfarenheter. Jag har fått äran att spela både i Sverige och USA, deltagit i TV-Pucken, spelat i SHL och fått träna med några av världens bästa spelare. Allt detta är jag stolt över.

Till sist vill jag tacka alla ledare som varit med och utbildat, stöttat och trott på mig. Tillfälligheter gjorde att jag under min korta karriär fick chansen att representera många föreningar som Ekerö IK, AIK, GötaTraneberg, Topeka Roadrunners, Brynäs IF, Västerviks IK samt avslutande i fina VisbyRoma på Gotland. Jag har fantastiska minnen från alla de ovan lagen, och önskar dem alla framgångsrika år framöver.

Hoppas vi syns på en rink i framtiden.

Adrian Elefalk.

Årsmöte

Visby Roma håller årsmöte måndag 13 juni kl 18.00. Samtliga medlemmar är välkommen till Artillerigatan 2 D, vi bjuder på fika så klart.

Varmt välkomna

Lucas Ramberg till Visby Roma

Visby Roma har gjort klart med backen Lucas Ramberg inför den stundande säsongen. Lucas är en stabil tvåvvägsback med meriter från U16, U17 och U18 landslaget. Närmast kommer Lucas kommer närmast från Luleå Hockeys juniorverksamhet där Lucas varje år varit en tongivande spelare.

På 36 matcher i Luleå J20 nationell svarade 19 poäng (5 mål 14 ass). Lucas fick också representera Luleå i SHL vid ett tillfälle under säsongen.

Varmt välkommen till Visby Roma Lucas Ramberg

Lucas Ramberg på Eliteprospects

Frölunda och Djurgården till Gotland

Det är med stor glädje Visby Roma idag kan meddela att föreningen instiftar en turnering som kommer att heta Svenska Spel Trophy. Deltagande lag i turneringen är Visby Roma Hockey, Frölunda Hockey och Djurgårdens IF.

Utöver tre spännande träningsmatcher så kommer lagen även att göra upp i en golftävling på Sveriges bästa golfbana nämligen Visby GK och Kronholmen.  Biljetterna till samtliga matcher släpps idag onsdag kl 14.00 och finns på länk nedan.

Självklart kommer en hockeyfest som detta att avslutas med bankett på Wisby Strand lördag 20 aug där segrare i hockeyturneringen så väl som i golftävlingen kommer att kåras. Kvällen kommer även att innehålla god mat, underhållning och trevligt mingel tillsammans med lagen och alla partner som önskar köpa biljetter.

Visby Roma vill rikta ett stort tack till Frölunda Hockey och Djurgårdens IF för ett gott samarbete samtidigt som vi hälsar båda lagen varmt välkomna till Gotland i Augusti

Köp biljetter här

Visby Sommarhockeyskola V30

Efter två år med covid så återupptar nu Visby Roma sin populära sommarhockeyskola! Med duktiga instruktörer och ledare kommer det både bli en lärorik vecka men även en rolig vecka där man lär känna nya vänner från alla delar av landet.

Hockeyskolan pågår måndag 25/7 till fredag 29/7 (v30). Hockeyskolan vänder sig till barn och ungdomar födda 2007 – 2015, undantag kan göras efter kontakt.

Anmälan görs genom att maila till sommarhockey@visbyroma.se deltagaravgiften är 3900 kr inklusive lunch och mellanmål & frukt varje dag. Spelare i gotlandslagen Sudret HC, IK Graip eller Visby Roma erhåller en rabatt på 400 kr och betalar således endast 3 500 kr. Samtliga spelare som deltar i hockeyskolan kommer även erhålla en fribiljett barn till samtliga försäsongsmatcher i Svenska Spel Trophy (se nedan) samt även mötet mellan IK Oskarshamn och Linköping HC i Visby ishall.

Fre 12/8 IK Oskarshamn vs Linköping HC

Svenska Spel Trophy

Tor 18/8 Visby Roma vs Djurgården

Fre 19/8 Visby Roma vs Frölunda

Lör 20/8 Frölunda vs Djurgården

Anmäl Er här

Maila sommarhockey@visbyroma.se och uppge följande information

  • Namn
  • Adress & mob (förälder)
  • Personnummer
  • Back, forward eller Målvakt
  • Klubbtillhörighet

Efter Er anmälan via mail så kommer en bekräftelse på att vi mottagit er anmälan samt betalningsinformation samt mer detaljer kring biljetter till SHL lagens matcher mm.

VR söker säljare

Är du vårt nästa nyförvärv? Visby Roma växer som förening och nu söker vi en marknadsorienterad säljare. Rekryteringen sköts av LB Karriär, klicka på länken nedan för att inkomma med en ansökan. Självklart hanteras alla ansökningar med sekretess av LB Karriär så tveka inte att söka eller tipsa gärna personer du tror hade passat hos oss.

Läs mer och ansök här https://www.lbkarriar.se/jobb/saljare/

Talangfull målvakt till Visby Roma

Talangfull målvakt till Visby Roma

Visby Roma har gjort klart med talangfulla målvakten Oscar Leijon från Allsvenskan Almtuna IS. Oscar som är en Almtuna-produkt debuterade i Hockeyallsvenskan redan som 18 åring och den gångna säsongen var han andramålvakt under stora delar, avslutande del av säsongen lånades Oscar ut till Hv71 J20 Nationell för att få mer matcher, i Hv71 svarade Oscar för en fin insats där han hade 91,3% i räddningsprocent under sina 10 matcher.

Oscar har kontrakt med Almtuna över säsongen 22/23 men både Oscar och Almtuna ville landa i en bra utvecklingsmiljö för att Oscar skall ta ytterligare ett kliv i sin utveckling. Visby Roma har en bra historik att utveckla målvakter och vi är helt övertygade om att målvaktstränaren Thomas Bäckman tillsammans med övriga staben kommer vara till stor hjälp för Oscar i hans fortsatta utveckling. Avtalet sträcker sig över hela säsongen 22/23 och är således en ren övergång och ingen utlåning.

Visby Roma tackar Almtuna för ett gott samarbete och passar samtidigt på att hälsa Oscar Leijon varmt välkommen ill Visby Roma.

Visby Roma passar samtidigt på att tacka Anton Malmborg för sina två säsonger i Visby Roma och önskar honom fortsatt lyckat till i karriären.

Oscar Leijon på Eliteprospects

Sandberg förlänger

Trotjänaren Fredrik Sandberg har idag kommit överens med Visby Roma om en förlängning av sitt kontrakt över de kommande två åren. Fredrik har sex säsonger i Visby Roma bakom sig och har under åren växt ut till en stabil tvåvägsback som gör få misstag. Fredriks erfarenhet har varit viktig för föreningen både på och utanför isen under den pågående generationsväxlingen.

Fredrik Sandberg på Eliteprospects

Leo Landor förlänger

Idag står det klart att Leo Landor förlänger med Visby Roma över säsongen 22/23. Leo kom till VR mitt i den gångna säsongen och bidrog med mycket energi och ett uppoffrande spel. Leo blev snabbt en favorit i laget för sitt uppoffrande spel och nu står det klart att han fortsätter sin utveckling hos oss i Visby Roma.

Samtidigt vill Visby Roma passa på att tacka Casper Andersson och Anton Johansson och önska dem fortsatt lycka till i sina karriärer.

Vinna eller försvinna på fredag

Borlänge tar hem  den första matchen i kvartsfinalserien genom att besegra Visby Roma  med 3-0 efter en stabil insats. Visby Roma skapade fram för allt i den andra perioden tillräckligt många målchanser för att båda kvittera och ta ledningen, men Borlänge var hungrigare och gjorde färre  misstag samtidigt som man tog vara på de chanser man skapade på ett klart bättre sätt.

Visby Roma har vänt underlägen många gånger förut, senast förra året då laget  inledde hemma med att förlora mot Forshaga med 6-2 för att sedan vinna två borta på övertid. Ifall årets upplaga med klart mindre slutspelserfarenhet mäktar med uppgiften återstår att se. Vinst på  fredag och det blir en helt avgörande match på lördag,  förlust och säsongen är över.

Slutligen vill Visby Roma rikta ett stort tack till alla ni 1257 åskådare som letade Er till ishallen, det var överlägset högsta publiksiffran bland samtliga kvartsfinaler.

Borlänge – Visby Roma i Kvartsfinalen

Visby Roma kommer ställas mot Borlänge i Kvartsfinalen i kvalet mot Hockeyallsvenskan. Efter att Boden valde Wings, Väsby-Lindlöven, Surahammar-Huddinge, Mariestad-Vimmerby, Kalix-Piteå, HC Dalen-Strömsbro så återstod bara Visby Roma att ”välja” för Borlänge. Då Borlänge är högre rankade än Visby Roma så har Borlänge hemmaplans fördel, Visby Roma inleder således kvartsfinalspelet hemma nu på tisdag 22 mars kl 19:00, matchserien fortsätter sedan i Borlänge med match på fredag, eventuell tredje och avgörande match spelas lördag kl 16:00 och även den isf i Borlänge.
Biljetter till kvartsfinalen köper du här

Biljetter till slutspelet

På tisdag inleds kvartsfinalerna i kvalet mot Hockeyallsvenskan. Som vanligt erbjuder Visby Roma alla årskortsinnehavare på sittplats förköpsrätt till sina platser även i slutspelet. Torsdag 17 mars kl 12.00 släpps kvarvarande sittplatser och alla ståplatsbiljetter här på hemsidan. Varmt välkomna på tisdag, kom och stötta laget i säsongens viktigaste och häftigaste match.

Biljetter köper du här (från torsdag 17 mars kl 12.00)

Serieseger!

I eftermiddag vann Visby Roma även returen mot Mörrum nere i Blekinge vilket innebär att Visby Roma vinner serien och går direkt vidare till kvartsfinal i kvalet mot Hockeyallsvenskan. Lag två och tre i serien (Tranås, Halmstad) spelar play in med start på tisdag.

Visby Roma kommer inleda kvartsfinalspelet hemma tisdag 22 mars kl 19:00 för att sedan spela borta fredag 25 mars och ev tredje och avgörande match spelas lördag 26 mars. Visby Roma kommer att bli valda av ett högre rankat lag kommande söndag, det dröjer alltså en vecka innan det står klart vilka som står som motståndare.

Biljetter till kvartsfinalen tisdag 22 mars kl 19:00 i Visby ishall släpps på onsdag 18:00. Ni med årskort sittplats har företräde och kommer kunna förlänga Era sittlplatser med start imorgon måndag (separat mail kommer).

VR går för kvartsfinal

Till helgen avgörs allt. Visby Roma har som alla andra säsonger haft som mål att spela kval mot Hockeyallsvenskan i vår. Årets säsong inleddes väldigt stökigt då laget innan seriestart drabbats av tre tuffa fw tapp i form av Carl Ericson (jobb på annan ort), Christian Olsson (studier på annan ort), Adrian Elefalk (skada hela säsongen). Efter seriepremiären försvann ytterligare två fw i form av Samu Markulla (skada resten av säsongen) och Chase Phelps som var borta 6-8 veckor pga skada.

Laget har under vintern vuxit sig samman på ett bra sätt samtidigt som föreningen iaf till viss del kunnat ersätta de spelare som tidigt försvann. Till helgen summeras vårserien och Visby Roma har slagläge på serieseger vilket skulle innebära direktkvalificering till kvartsfinal i kvalet mot Hockeyallsvenskan. MEN det krävs troligen två vinster mot formstarka Mörrum där första matchen spelas i Visby imorgon fredag kl 19:00 och returen går i Mörrum på söndag kl 16:00.

Mäktar Visby Roma med att vinna serien så stundar vila kommande vecka då play in spelas. Slutar laget tvåa eller trea så spelas play in kommande vecka tis 15/3, fre 18/3 och ev match tre spelas lör 19/3. Här på hemsidan kommer Ni löpande få information om vad som gäller.

Stötta laget imorgon mot Mörrum, nu går vi för serieseger. Köp biljetter här 

Populärt i webbshopen

Visby Roma på Facebook

Tabellen