Välgörenhetsmatch på fredag!

Fredag den 3 februari spelar Visby Roma säsongens viktigaste match. Skövde kommer på besök och utöver att det blir säsongens viktigaste match sportsligt i jakten på en slutspelsplats och kval uppåt mot Hockeyallsvenskan så är det också äntligen dags för en välgörenhetsmatch! Visby Roma har tillsammans med våra fantastiska partners genom åren spelat in långt över en miljon kronor till välgörande ändamål. De första åren gick pengarna till barncancerfonden medan de sista åren varit ett lokalt engagemang med barnavdelningen på Visby Lasarett.

På grund av pandemin så har inte matchen som bygger på konceptet desto mer folk på läktaren desto mer inspelade pengar inte kunnat genomföras. Kommande fredag är det så äntligen möjligt igen, Visby Roma har årligen kunnat skänka minst 100 000 kr årligen till barnavdelningen på visby lasarett, utöver det går även mindre pengar till andra välgörande ändamål. Sista åren har bland annat kvinnojouren Amanda fått ett bidrag, down syndrom läger för ungdomar samt idrottande barn i familjer med en tuff ekonomisk situation har fått lite stöttning.

Vi hoppas att just du hjälper oss att sprida budskapet, att just du tar med familj, släkt och vänner och går på matchen. Det är fri entré (ståplats) och desto fler vi blir på läktaren desto mer inspelade pengar blir det. Så bara genom att gå på matchen stöttar du gotländsk idrott och Visby Romas CSR arbete.

Har du ett företag eller på annat sätt vill bidra till matchen eller kanske bli partner till Visby Roma, tag kontakt med Johan Andersson johan@visbyroma.se hos oss så ringer han upp och berättar mer. Vi ses på fredag

Serieledande Nybro på besök

Visby Roma klarade inte av att följa upp den fina insatsen borta mot Troja utan svarade för en mindre bra insats hemma i onsdags där man föll mot ett påkopplat Halmstad med klara 1-4. Imorgon lördag väntar en ny tuff uppgift när serieledande Nybro kommer på besök. Inför matchen ligger Visby Roma på åttonde plats vilket också är sista slutspelsplatsen i en jämn serie. Biljetter till matchen hittar Ni nedan, som vanligt bjuder Sparbanken Gotland alla ungdomar under 18 år på fri entré

Köp biljetter här

Adam Harrysson Karlsson tilll VR

Visby Roma breddar truppen inför slutspurten och tar in Adam Harrysson Karlsson C/W närmast från Wings. Adam anländer till Visby redan i eftermiddag och tränar med laget ikväll. Övergången är klar vilket innebär att Adam är spelklar till morgondagens drabbning mot Nybro.

– Jag såg Adam i Play Off förra säsongen och tycker det finns en utvecklingspotential i honom, han fanns med på vår bruttolista inför den här säsongen men  någon kontakt togs inte. När Adam blev tillgänglig nu så blir det ett bra tillfälle att testa honom. /André Lundholm sportchef

Avtalet med Adam är skrivet säsongen ut med ett plusår för säsongen 2023/2024.

Adam Harrysson Karlsson på Eliteprospects

Välkommen Sparbanken Gotland

Visby Roma är glada att kunna presentera en ny huvudpartner i Sparbanken Gotland. Genom sitt partnerskap stöttar Sparbanken Gotland hela Visby Romas verksamhet och inte minst föreningens uppskattade CSR arbete, mer om det kommer framåt. En del i Sparbankens partnerskap med Visby Roma innebär också att Sparbanken bjuder alla barn och ungdomar under 18 år på fri entré på alla Visby Romas hemmamatcher (ståplats) i Allettan och i ett eventuellt slutspel.

Visby Romas nästa hemmamatch spelas nu på onsdag 18/1 mot Halmstad Hammers, varmt välkomna då och ett extra varmt välkommen till alla barn och ungdomar som alltså har fri entré. Biljetter till samtliga matcher finner Ni på länken nedan.

Köp biljetter här 

Halmstad på besök

På onsdag är det dags för en ny viktig match i Allettan södra i jakten på en slutspelsplats. För motståndet står Halmstad Hammers som inför matchen ligger på samma poäng som Visby Roma i en rekordjämn tabell. Visby Roma kommer närmast från en vinst borta mot Troja Ljungby. Biljetter till matchen mot Halmstad och övriga matcher i Allettan hittar Ni nedan.

Vår nya huvudpartner Sparbanken Gotland bjuder alla ungdomar under 18 år på fri entré.

Köp biljetter här

Premiär mot HC Dalen

Imorgon onsdag kl 19:00 inleds Allettan Södra och Visby Roma startar serien med hemmapremiär mot HC Dalen. Över 18 omgångar skall lagen göra upp om de åtråvärda kvalplatserna mot Hockeyallsvenskan. Morgondagens match innebär också debut i Visby Roma för Joakim Nilsson (Ny från Kiruna AIF) och backen Arvid Hurtig (lån från Växjö Lakers).

Flytta tag med släkt och vänner och kom och heja fram laget till en bra start av Allettan. Det bjuds på riktigt bra hockey och familjebiljetten för 2 vuxna och 2 barn går lika bra att nyttja av vänner som av ”familjen”

Köp biljetter här

OBS: Köpta årskort sittplats/ståplats samt spelarkorten gäller även i Allettan.

Biljetter Allettan

Onsdag 28 december startar den rafflande Allettan Södra. Nu kan du köpa ståplatsbiljett till var och en av matcherna eller Allettankortet ståplats där du kan se samtliga nio hemmamatcher för endast 495 kr eller (55 kr/match ordinarie pris 100 kr). För att köpa Allettankortet Ståplats klickar du på biljettlänken nedan och välj Allettankortet. För ståplats till enstaka matcher väljer du istället Allettan Södra på biljettlänken nedan.

Önskar du köpa sittplatser så kan du nu på länken nedan under Allettankortet köpa en sittplats till samtliga nio hemmamatcher för endast 995 kr (110 kr/match ordinarie pris 160 kr/match. Allettankortet sittplats finns att köpa till 26 dec kl 16.00. Önskar du köpa enstaka biljetter på sittplats, tex till premiären mot HC Dalen den 28 dec så släpps sittplatserna till enstaka matcher mån 26 dec kl 18.00.

Årests Alletta spås bli den tuffaste och bästa Allettan någonsin med flera hårt satsande lag. Passa på att se riktigt bra hockey och heja fram laget i stenhård konkurrens.

Köp biljetter här

Arvid Hurtig till Visby Roma

Visby Roma har gjort klart med ett lån av Arvid Hurtig från Växjö Lakers. Arvid är en stabil back som i huvudsak tillhört Lakers J20 denna säsong men han har även hunnit med en del träningar med SHL laget och även spelat två SHL-matcher. Arvid kommer till Visby på lån till att börja med fram till sista januari, Växjö Lakers har möjligheten att kalla åter Arvid vid behov.
Arvid ansluter till Gotland och Visby Roma direkt efter jul och han kommer att spela i Allettanpremiären hemma mot HC Dalen onsdag 28 dec kl 19.00. Biljetter till matcherna i Allettan köper nu här
Välkommen till Gotland och Visby Roma Arvid Hurtig
Arvid Hurtig på Eliteprospects

Välgörenhetsmatchen gör comeback

Visby Roma har spelat en match per säsong till förmån för ett välgörande ändamål och Visby Roma Hockey. Första matchen spelades redan säsongen 2009/2010 och då skänkta Visby Roma via sina samarbetspartner pengar till Barncancerfonden, under de efterföljande fem åren skänkte Visby Roma årligen 100 000 -150 000 kr till Barncancerfonden.

Sedan 2016 har Visby Roma valt att jobba lokalt och istället skänka pengar till Barnavdelningen på Visby Lasarett. Bortsett från pandemiåren har Visby Roma årligen skänkt mellan 110 000 – 125 000 kr. Pengarna används av Lekterapin till att sätta guldkant på tillvaron för inlagda barn och dess familjer. Utöver pengarna till Barnavdelningen så lämnar Visby Roma även mindre bidrag till andra välgörande ändamål. Bland annat fick Kvinnojouren Amanda 10 000 kr förra året, även barn i familjer med svagare ekonomi har fått stöttning med kostnader för sin idrott.

Visby Romas fantastiska sponsorer bjuder på fri entré lägger dessutom en summa pengar utifrån hur mycket folk som kommer. Desto fler åskådare vi blir desto mer pengar spelar vi in. Tag med familj och vänner och gå på matchen så stöttar du både välgörande ändamål och gotländsk idrott på samma gång.

Årets välgörenhetsmatch spelas fredag 3 februari mot Skövde. Vi ses då!

Sommarhockeyskola 2023

Det är med stor tillförsikt som vi redan nu ser fram emot Visby Romas Sommarhockeyskola 2023! Under veckorna 29 & 30 kommer ett antal instruktörer av topp-klass i Sverige tillsammans med ett antal duktiga egna ledare att utbilda deltagande killar och tjejer samtidigt som vi så klart kommer ha otroligt roligt tillsammans. Utöver bra ispass står hockeyfys, teori samt bad på Kneippbyn på schemat.

Några av instruktörerna* som kommer vara på plats en eller båda veckorna är bland annat: Emil Rindås-Abassi Täby HC, Andreas Licnerski Carlnäs Täby HC,  Tobias Pennerborn, Gustav Back Täby HC, Carl-Johan Stålhammar Visby Roma, Thomas Bäckman Mv  Visby Roma

Anmälan gör man enklast på mail till sommarhockey@visbyroma.se där vi vill att Ni anger nedan uppgifter. För att hålla hög kvalitet så finns ett maxantal per grupp och först till kvarn gäller.

Namn

Vecka

Ålder

Position

Klubb

Efter anmälan kommer ett mail i retur med ytterligare information

*Ändringar kan komma att ske

VR inleder Allettan hemma

Idag fastställdes lottningen av Allettan Södra. Visby Roma inleder Allettan med att ta emot HC Dalen hemma onsdag 28 dec kl 19:00. Under 18 rafflande omgångar skall Karlskrona, Troja-Ljungby, Nybro, Kalmar, Halmstad, Mariestad, Tranås, Skövde, HC Dalen och Visby Roma göra upp om slutspelsplatserna och kval mot Hockeyallsvenskan.

Passa på att köpa Allettankortet så du kan se samtliga Visby Romas nio hemmamatcher för endast 495 kr för ståplats och endast 995 kr på bra sittplats. Nedan finner du länk till Allettankortet och datum för samtliga matcher. Biljetter till enstaka matcher börjar säljas nästa vecka.

Köp Allettankortet här

28/12 ons 19:00 Visby Roma vs HC Dalen

30/12 Fre 19:00 Skövde vs Visby Roma

6/1 Fre 16:00 Visby Roma vs Tranås

13/1 Fre Mariestad vs Visby Roma

15/1 Sön 16.00 Troja-Ljungby vs Visby Roma

18/1 Ons 19:00 Visby Roma vs Halmstad

21/1 Lör 16:00 Visby Roma vs Nybro

27/1 Fre 19:00 Kalmar vs Visby Roma

29/1 Sön 16:00 HC Dalen vs Visby Roma

3/2 Fre 19:00 Visby Roma vs Skövde

5/2 Sön 16:00 Tranås vs Visby Roma

8/2 Ons 19:00 Visby Roma vs Karlskrona

11/2 Lör 16:00 Karlskrona vs Visby Roma

15/2 Ons 19:00 Visby Roma vs Mariestad

18:/2 Lör 16:00 Visby Roma vs Troja 

24/2 Fre 19:00 Halmstad vs Visby Roma

26/2 Sön 15:00 Nybro vs Visby Roma

1/3 Ons 19:00 Visby Roma vs Kalmar

VR förstärker

Visby Roma kan idag presentera ett nyförvärv i forma av Joakim Nilsson som närmast kommer från Kiruna AIF. Joakim är en hårt jobbande forward som de senaste ären även producerat en hel del poäng. Joakim har haft två fina säsonger i Kiruna AIF, säsongen 2021/2022 svarade han för 29 poäng (14 mål 15 ass) på 39 matcher. Denna säsong har Joakim gjort gjort 12 poäng (7 mål 5 ass) på 18 matcher.

Vi tror att Joakim kommer bli väldigt nyttig hos oss och passa bra in i vårt sätt att spela. Joakim avrundar sitt civila jobb i Kiruna och ansluter till Visby Roma direkt efter jul och debuterar i premiären av Allettan onsdag 28 dec.

Biljetter till Allettan kan ni köpa på länken nedan. Än så länge finns bara allettankortet som gäller för samtliga nio hemmamatcher. För endast 495 kr kan du se samtliga matcher från ståplats, från endast 995 kr har du en fin sittplats på samtliga hemmamatcher samt förköpsrätt din stol vid eventuellt slutspel.

Joakim Nilsson på Eliteprospects

Köp biljetter här

Allettan Södra

Sedan en tid tillbaka har det stått klart att Visby Roma kvalificerat sig för spel i Allettan Södra som startar efter jul. Årets Alletta ser på förhand ut att kunna bli den tuffaste på många år. Visby Roma ställs mot flera hårt satsande lag med klara målsättningar att gå upp i Hockeyallsvenskan senare i vår, Visby Roma har som vanligt som målsättning att nå slutspel och väl där gå långt.

Deltagande lag i Alletttan södra är följande lag från södra serien Troja Ljungby, Karlskrona, Nybro, Halmstad och Kalmar. Från Västra ansluter Skövde, Tranås, Mariestad och Dalen. Från östra är det så bara Visby Roma som ansluter, samtliga övriga topplag från Östra ansluter till Allettan Norra.

Premiären för Allettan sker preliminärt den 28 dec, ifall vi börjar hemma eller borta får vi reda på efter fastställande av lottningsmötet vilket blir i slutet på kommande vecka.

Biljetter

Imorgon måndag släpps Allettankortet sittplats/ståplats som berättigar till entré på samtliga nio hemmamatcher i Allettan. Sittpaltskortet i Allettan kostar endast 995 kr medan ståplats kostar 495 kr. Ditt Allettankort för 2022/2023 köper du här (från måndag 12 dec 18.00)

Adam Lidström till VR

Visby Roma har länge varit på center-jakt för att förstärka laget inför avslutande delen av säsongen.  Visby Roma är idag glada att kunna presentera Adam Lidström som närmast ansluter från Nybro Vikings. Adam är en hårt jobbande tvåvägs-center som är stark i det defensiva spelet och inte minst boxplay men Adam har även visat att han kan producera en del poäng när han spelare i en offensivare miljö.

Vi hälsar Adam varmt välkommen till Gotland och Visby Roma. Adam tränar första passet med laget idag onsdag och debuterar på fredag i matchen mot Nyköping.

Adam Lidström på Eliteprospects

Köp biljetter här till Visby Roma vs Nyköping

Klassikermöte

På fredag stundar ett klassikermöte då Huddinge kommer på besök. Visby Roma har två matcher kvar att spela innan grundserien är färdigspelad och det är mot nämnda Huddinge hemma nu på fredag 2 dec och den sista matchen går även den hemma och det mot Nyköping fredag 9 dec.

Till fredagens klassikermöte mot Huddinge kan Ni köpa familjebiljetter som gäller för två vuxna och två barn för endast 100 kr. Vilka som ingår i Er familj avgör ni själva 🙂 Biljetter hittar ni här 

VR lånar ut Linus Lundström

Visby Roma Hockey lånar ut Linus Lundström till Östersunds IK de kommande två veckorna. Visby Roma har två matcher kvar av grundserien men då laget är klart för spel i Allettan så vill vi ge Linus denna möjlighet då frågan kom från Östersund.
Linus som var med på Östersunds fantastiska resa upp till Hockeyallsvenskan den gångna säsongen och det har också spelat in i beslutet. Visby Roma har ett antal spelare skadade för tillfället men detta ger oss också möjligheten att ge våra unga spelare än mer speltid och kanske även testa ytterligare någon junior.
Lånet är fram till 17 december, sedan återvänder Linus till Visby Roma för att förbereda sig tillsammans med laget inför premiären av Allettan som sker i mellandagarna.

RIP Börje Salming

Det är med stor sorg hockeyvärlden nås av beskedet att förebilden och legenden Börje Salming gått ur tiden. Börjes betydelse för Svensk ishockey går knappt att beskriva i ord. Visby Roma kommer självklart att hedra minnet av Börje Salming genom en tyst minut innan morgondagens match mot Wings.

Visby Roma har tidigare gått ut med ett erbjudande om biljetter från 25 kr till matchen mot Wings. Läs mer här

Tänk på ALS Fonden

Foto: Visby Romas ordf Eva Werkelin tillsammans med Börje Salming i Toronto.

Black Friday

På fredag är det Black Friday och självklart kommer ett pang-erbjudande även från Visby Roma. Laget har fått en flygande start på säsongen och kanske kan laget slå sitt poängrekord vad gäller inspelade poäng för höstserien.

Visby Roma ligger tvåa i serien och nu på fredag 25/11 så ställs laget mot toppkonkurenten Wings, viktiga poäng står på spel för båda lagen i jakten på en plats i Allettan.

Från 17.00 idag onsdag fram till 24.00 imorgon torsdag så kan du köpa biljetter till fredagens match till minst 50% rabatt.

Sittplatser 50 kr -75 kr (ord 140 kr – 160 kr)
Ståplats 25 kr (ord 100 kr)
Familjebiljett 50 kr (ord 175 kr) gäller 2 vuxna 2 barn

Erbjudandet gäller enbart begränsad tid enligt ovan och matchen nu på fredag 25 nov mot Wings.

Köp biljetter här

Premiär för digitalt matchprogram

Det mesta i samhället flyttar online så också vårt matchprogram. På länken nedan kan kommer du till vårt nya digitala matchprogram, där kan du se laguppställningar, tabell, läsa spelarintervju samt sportchefens tankar. Glöm inte att följa oss på de olika plattformarna också.

Matchprogram Visby Roma vs Strömsbro

Facebook: Visby Roma Hockey

Instagram: @visbyroma

TikTok: @visbyromahk

Barnen ska känna sig som hockeyproffs här

Intresset för att spela ishockey växer. I år fördubblades antalet nyintagna barn till Visby Romas hockeyskola.

Det är tisdag och klockan är 17.00. Stora parkeringen på Visby ishall är lika välfylld som en fredagskväll när Visby Romas A-lag spelar match. Den här gången är det föräldrar som kört sina barn till klubbens hockeyskola och läktaren är fylld med Ikeakassar och väskor för att bära utrustningen.

Läs artikeln på Helagotland.se

Populärt i webbshopen

Visby Roma på Facebook

Tabellen