Visby Roma tog sjunde raka efter Bajenkross

Visby Roma är fortsatt stekhett. Mot Hammarby kom sjunde raka segern i Hockeyettan, efter hela 8–1.  Laget har trampat igång rejält efter en svag säsongsstart. Något som Bajen fick erfara. – Fast det var ingen jättematch egentligen, men Hammarby var rätt tacksamma att möta. Samtidigt som vi var effektiva, säger tvåmålsskytten Oskar Lundberg. Det här var lagets sjunde raka seger.

Se highlights här

Läs mer på Helagotland.se

Vallentuna och lucia på besök

Ikväll kommer inte bara Vallentuna på besök, innan matchen gästas vi av Gotlands lucia som traditionsenligt sjunger stämningsfullt innan nedsläpp. Efter lucia kan vi nog räkna med “fulla ställ”, Vallentuna som liksom VR har haft en bra andra del av serien har chansen att ta en Allettanplats av Enköping, Väsby och vårt köra Visby Roma. Men vinst ikväll så är Visby Roma helt klara för Allettan, så viktiga poäng står på spel. Biljetter till matchen hittar du nedan liksom länk till webb-tv.

Köp biljetter här

Köp webb-tv här

Följ oss på Facebook

Följ oss på Instagram

Stöd VR via Gräsroten

Stuxberg tillbaka efter den långa avstängningen

Jonatan Stuxbergs avstänging är över. Ikväll gör han sin första match på två månader.– Det var ett hårt straff och det har varit ruggigt segt, säger han inför kvällens möte med Vallentuna. Det var i bortamötet med Enköping den 8 oktober som Jonatan Stuxberg tacklade en motståndare och fick matchstraff.

Läs mer på Helagotland.se

Visby Roma lyfter efter mäktig seger

Huddinge hade fem raka segrar och hemmaplansfavör, men Visby Roma är glödhett och körde över tabelltvåan med 4–1.  Det har pratats om huruvida Visby Roma skulle gå till allettan eller ej, men med fyra raka segrar och en målskillnad på 15–3 från de matcherna i ryggen aspirerar gotlänningarna på andraplatsen. Bara en poäng skiljer, men då har gotlänningarna en match mer spelad.

Läs mer på Helagotland.se

Allettan nära nu, Visby Roma

Visby Roma kopplade ett allt fastare grepp om allettanplatsen och vinkade bye, bye till Bajen. Det låg tre poäng oerhört viktiga poäng på bordet. För Visby Roma handlade det om att positionera sig och öka motståndet ner till lagen under strecket. För Hammarbys del var det sista chansen att haka på tåget.

Läs mer på Helagotland.se

Inför Hammarby

Ikväll stundar en riktig höjdare då Hammarby kommer på besök. Känslan är att Hammarby ett klart bättre lag i år än ifjol och en vinst för dem ikväll gör att de verkligen är med i racet om en plats i Allettan. Får vår egen del så är också matchen väldigt viktig, kan vi bringa Hammarby på fall så inkassera vi så klart tre viktiga poäng men vi får också lite marginal ner till det där berömda strecket. 
Hammarby kommer närmast från en övertidsförlust mot Huddinge borta där man dock hade ledningen till mindre en än minut kvar att spela. Bädda för hög dramatik med andra ord, hoppas att vi ses i Rävhagen Arena ikväll. Biljetter och webb-tv finner ni nedan. 

Hammarby på besök

Kommande fredag står nya viktiga poäng på spel i jakten på en plats i Allettan efter jul. För motståndet står publiklaget Hammarby och som vanligt kommer det bli härlig stämning i Visby Ishall då stockholmslaget även har en hel del supportar här på Gotland. Här nedan kan du köpa din biljett, oavsett om du håller på Visby Roma eller Hammarby så är du varmt välkommen till Visby Ishall på fredag.

Köp biljetter här

Bekvämt Visby Roma mot tabelljumbon

Vägen till allettan blir knappast spikrak. Men mot tabelljumbon Hanviken fick Visby Roma en minst sagt behaglig resa.  Det har varit en kämpig höst. Mycket på grund av alla skador. I takt med att spelarna återvänt har också segrarna och poängen börjat trilla in.

Läs mer på Helagotland.se

Världsdiabetesdagen

Innan dagens träningen så stod bowling på schemat ihop med Barnavdelningen Visby lasarett. Vi fick umgås med en massa härliga barn. Tack för att vi fick vara med er❤️

Tack Svenska Spel

…. och alla Ni som valt Visby Roma som Er gräsrotsförening. Tack vara alla Er som valt Visby Roma så erhåller klubben nu över 31 000 kr. Att välja Visby Roma som din gräsrotsförening kostar ingenting, men föreningen får poäng varje gång som du spelar hos Svenska Spel och en gång per delar idrottens huvudsponsor Svenska Spel ut 50 miljoner kronor som fördelas utifrån antalet poäng respektive förening har fått.

Än en gång stort tack till dig som spelar hos Svenska Spel och som har valt Visby Roma. Har du inte gjort något val så blir vi oerhört tacksamma om du väljer oss som din förening, som sagt ditt val kostar ingenting men ger föreningen ett välbehövligt tillskott, klicka på länken nedan och gör ditt val på några sekunder. Tack på förhand.

Välj Visby Roma här

Nya viktiga poäng på spel

Ikväll kommer Nyköping på besök, ett Nyköping som ligger fem poäng efter oss men med två matcher mindre spelade. Kvällens match är en riktigt “sexpoängsmatch” med andra ord. Nyköping vann det det första mötet mellan lagen med rätt klara siffror även om matchen var relativt jämn. Ikväll hoppas vi så klart på revansch. Matchen ser du bäst live, biljetter finner du på länken nedan. För Er som inte kan vara på plats så sänds även matchen på webb-tv, även den länken finner du nedan. Hoppas vi ses ikväll i hallen!

Köp biljetter här 

Köp webb-tv här

Hudik, Obesegrade serieledare

Visby Roma och kvällens matchvärd Smak Av Gotland  hälsar gästande Hudiksvall välkomna till Gotland. Hudiksvall har inlett säsongen urstarkt eller vad sägs om 11 raka vinster och endast 15 insläppta mål! Hudiksvall har som alla vet ett mycket bra lag även i år och fortsätter Hudiksvalls fina spel så kan de på allvar utmana om avancemang till Hockeyallsvenskan senare i vår.

Som vanligt så ser du matchen bäst på plats, har du inte möjlighet att se matchen live så kan du köpa webb-sändningen på länken nedan. Matchen Visby Roma vs Hudiksvall finns även med på Svenska Spels Powerplay, matchen lyftes i Studio Oddset där Visby Romas sportchef André Lundholm tippar samtliga matcher tillsammans med Djurgårdslegendaren Challe Berglund, länk finner du nedan.

Köp biljetter: Här

Köp webb-tv: Här

Se Studio Oddset: Här

André och “Challe” i Studio Oddset

Visby Romas sportchef André Lundholm och Djurgårdslegendaren “Challe” Berglund gästade Svenska Spels Studio Oddset. Under programmet avhandlas Allsvenska matcher, korvkön i Visby och inte minst fredagens höjdare Visby Roma vs Hudiksvall. Programmet ser du på Aftonbladet.se och länken nedan.

Programmet ser du här: Studio Oddset

Trendbrott ikväll?

Kvällens motståndare Sollentuna har utvecklats till något av ett spöke för Visby Roma. Den gångna säsongen så vann Sollentuna båda matcherna var av en på straffar och trenden höll i sig i säsongens första möte då Sollentuna återigen stod som segrare efter 60 spelade minuter. Sollentuna har knipit hela 8 av de senaste 9 poängen lagen emellan, och kvällens viktiga matcher kommer alltså handla om trenden kan vändas eller om Sollentuna än en gång kan ro hem viktiga poäng.

Även om det för vår del blev förslut senast borta mot Vallentuna så har laget haft en starkt stigande trend sista tiden och just nu ligger vi på rätt sida om strecket till Allettan om än med en match mer spelad än vissa andra lag. Kvällens match kommer med största sanolikhet bli en jämn och tät tillställning, biljetter till matchen hittar Ni här nedan och för Er som inte kan vara på plats så går även matchen se på webb-tv.

Köp biljett här

Köp webb-tv här

Människorna som står bakom Visby Roma

Spelare kommer och går, men människorna bakom klubben består. Det här är ett reportage om dom som alltid finns där. Fredag, klockan 16:54. Visby Roma har snittat 880 åskådare under säsongens tre inledande hemmamatcher trots att spelet i stort hackat. Nu är det dags för en ny hemmamatch och förhoppningsvis kommer också den första tre poängaren för året i Visby ishall.

Läs mer på Helagotland.se

Köp biljetter här

Webb-tv

Hampus Falk till VR

Från Tyresö Hanviken värvar VR backen Hampus Falk -21. Visby Roma spelade mot Tyresö/Hanviken för ett par helger sedan och då utmärkte sig en spelare lite extra och på den vägen blev detta nyförvärv aktuellt. Hampus som är en stor stark och vältränad back som även är duktig på skridskorna. Utöver att Hampus rör sig bra på isen så har han offensiva kvalitéer och behärskar således flera delar av spelet på ett bra sätt. Det är med stort intresse vi hälsar Hampus välkommen till Visby Roma och det skall bli mycket intressant att följa hans fortsatta utveckling under vintern. Avtalet är skrivet på 1+1 år. Hampus är redan på Gotland och tränar med laget ikväll med start 17.30

Dessutom är det nu helt klart att Danny Smith kan spela matchen imorgon och således gör både Danny och Hampus debut i Visby Roma tröjan imorgon. Missta inte matchen.

Köp biljetter här

Köp webb-tv här

Hampus Falk

Två debutanter på fredag?

Med stor sannolikhet har vi två spelare som debuterar i fredagens viktiga match mot Trångsund.  Kanadensaren Danny Smith har fått sitt ärende handlagt (hos migrationsverket) men av sekretesskäl så måste vi vänta in beslutet på posten men det skall bara vara en formalitet och då är Danny spelklar på fredag.

VR är dessutom väldigt nära ett nyförvärv på backsidan, det är en back som gjort mycket gott intryck på ledningen. VR räknar med att göra klart med spelaren imorgon torsdag och att han skall vara spelklar på fredag även han.

Köp biljetter här  

Intressant forward förstärker

Visby Roma har gjort klart med ett intressant nyförvärv i form av collegespelaren Daniel Smith. “Danny” och VR inledde konversation så sent som i söndags och sen har det gått fort, efter ett par goda referenser i kombination med att Danny verkligen ville till Sverige och Visby Roma gjorde att ett avtal kunde tecknas förhållandevis snabbt och “Danny” anlände redan igår till Visby och direkt till träningen.

“Danny” är en väldigt användbar spelare som har gjort mycket poäng framför allt under sina juniorår men har under sin tid i NCAA spelat både powerplay och boxplay . Danny är en bra skridskoåkande och har ett fint skott, då han kan spela både ytterforward och center blir han extra nyttig. Danny tränar självklart med laget även ikväll men om det blir spel i morgondagens viktiga match mot Segeltorp återstår att se, allting hänger på om VR hinner få alla papper klara hos migrationsverket.

Visby Roma  hälsar Danny välkommen till Gotland och Visby Roma

Läs även på Helagotland.se

Danny Smith statistik 

Köp biljetter här: Biljetter

Köp Webb-tv här: Webb-tv

Huddinge på besök

Ikväll väntar en riktig höjdare i Visby Ishall då Huddinge kommer på besök. Det blir alltid tuffa, jämna och framför allt väldigt bra matcher i mötena lagen emellan. VR har saknat ett stort antal spelare i varje match i inledningen av säsongen och även ikväll saknas ett par spelare men läget är iaf lite ljusare och det går åt rätt håll.

Bland annat är viktige centern Oskar Lundberg åter i spel igen. Biljetter till kvällens match hittar ni nedan och för Er som inte kan vara på plats så kan ni se matchen på webb-tv, även den länken finner ni nedan.

Köp biljetter här

Köp Webb-tv här

Webb-tv och skadeläget

Den gångna helgens två bortamatcher var extra tuffa då många spelare var skadade/sjuka. Inför helgen så har skadeläget förbättrats, Einar Engström är ännu skadad medan Anton Brandhammar är avstängd, i övrigt finns samtliga spelare tillgängliga för spel. Det är med stor tillförsikt vi ser fram emot att ikväll åter få ta emot Enköping SK, klubbarna har genom åren haft många tuffa och bra möten genom åren, nu är ESK åter i Östra serien efter att ha spelat i den västra ett par år. ESK är precis som VR tippade att tillhöra toppen.

Kvällens match ses som vanligt bäst på  plats, men för Er som inte kan vara på plats så sänds matchen även via webben på länken nedan.

Webb-tv: Klicka här

Populärt i webbshopen

Visby Roma på Facebook

Tabellen