Sudret borta

Onsdag den 20 sep kl 19:00 är det dags för ö-derby denna gång på Hemse. Sudret HC tar emot Visby Roma i Hemse ishall och matchen blir Visby Romas sista inför serierpremiären hemma fredag 29 sep då Segeltorp kommer på besök.

Einar Engström ny ass coach

Visby Roma har sedan en gjort klart med ny assisterande tränare. In kommer ingen mindre än gotlänningen och fd spelaren Einar Engström. Efter ett kort uppehåll efter den aktiva karriären så kliver alltså Einar åter in i hetluften. Einar känner klubben väl efter sina sex säsonger i föreningen (14/15 – 19/20) var av de sista i en ledande roll både på och utanför isen.

– Det känns som en naturlig och mycket spännande lösning att få tillbaka Einar i en aktiv roll i klubben. Einar kan mycket hockey och han kommer ha en hel del att tillföra redan från start även om han är ny i rollen som tränare säger sportchefen André Lundholm.

Foto Leif Hellerin

Tim Bothén till Visby Roma

Visby Roma har gjort klart med ett lån från Allsvenska Kalmar HC, det handlar om backen Tim Bothén som anslöt till Kalmar HC lagom inför Allettan den gångna säsongen. Tim hade en riktigt fin andra halva av säsongen, under slutspelet och Kvalserien var Tim en av Kalmars mest tongivande backar där han bidrog defensivt så väl som offensivt.

Visby Roma har länge sökt rätt back och i Tim får vi em tvåvägsback som har en fin offensiv uppsida som kommer stärka vårt powerplay. Vi hälsar Tim varmt välkommen till Visby Roma samtidigt som vi tackar Kalmar HC för ett fint samarbete.

Utlåningsavtalet är skrivet tillsvidare.

Tim Bothén på Eliteprospects

Svenska Spel Trophy

Visby Roma Hockey är glada att kunna presentera årets upplaga av Svenska Spel Trophy. Deltagande lag är liksom premiäråret Frölunda, Visby Roma och Djurgården. Nytt för i år är att vi även hälsar Hv71 varmt välkomna till turneringen som spelas i Visby Ishall mellan 22-26 augusti. Biljetterna till turneringen släpps idag torsdag 25 aug kl 11.00 på länken nedan.

Nytt för i år är att man utöver biljetter till enstaka matcher även kan köpa Hockeypasset somberättigar till entré på alla sex matcher. För vuxna kostar Hockeypasset 450 kr medan det för ungdomar mellan 12-18 år endast kostar 100 kr. Barn under 12 år har fri entré på alla matcher.

Klicka på länken nedan och väl Svenska Spel Trophy för att köpa sittplats eller ståplats till enstaka matcher eller väl Hockeypasset för att köpa ståplatspass till samtliga matcher.

Köp biljetter här

Tis 22 aug 19:00 Visby Roma vs Frölunda

Ons 23 aug 19:00 Djurgården vs Hv71

Tor 24 aug 19:00 Frölunda vs Hv71

Fre 25 aug 19:00 Visby Roma vs Djurgården

Lör 26 aug 11:00 Visby Roma vs Hv71

Lör 26 aug 15:00 Djurgården vs Frölunda

Topperbjudande säsongskort

ERBJUDANDET UPPHÖRDE TIS 22/8 14.00

Ingen har väl undgått att planerna på en ny arena i Visby är långt gångna, den snart 50 år gamla Visby Ishall behöver bytas ut, inte minst på grund av den enorma tillväxt vi har på ungdomssidan. Våra ungdomar har inte i närheten av samma förutsättningar som ungdomarna på fastlandet pga att vi idag bara har en isyta i Visby. En ny arena skulle tillgodose a-lagets satsning mot Hockeyallsvenskan så väl som konståkningens och ungdomslagens behov av mer istider i form av en intilliggande träningsrink.

Förutsatt att vi får ett positivt besked av politiken i slutet av september så har Visby Roma inte bara målsättning utan ett krav på oss själva att vi inom fyra år från idag skall avancera till Hockeyallsvenskan. Vi vill helt enkelt upp och tävla mot Djurgården, Björklöven, Södertälje, AIK, Brynäs mfl. Kan man spela SHL i lilla Leksand så kan vi spela Hockeyallsvenskan på Gotland. Hockeyallsvenskan på Gotland hade varit enormt häftigt för idrotten men också extremt gynnsamt för Gotland. Alla förstår att det vid varje hemmamatch på en helg skulle komma ett par hundra bortafans för att se storlagen spela här på Gotland och samtidigt njuta av allt Gotland har att erbjuda. Visby Roma i Hockeyallsvenskan skulle vara den enskilt största reseanledningen till Gotland under ickesäsong.

Men hur skall vi/Ni ha råd med en sådan satsning? Det är en bra fråga, men faktum är att vi har ett enormt stöd från näringslivet som vill se en ny arena NU men de är också villiga att höja sitt ideella engagemang så väl som sina ekonomiska åtagande. En satsning över många år är redan finansierad till ca 85%, resterande 15% skall beredas plats för allmänheten så väl som mindre företag som vill vara med på resan. Vi återkommer längre fram med detta.

Så till saken, vi vill gärna öka antalet årskortsinnehavare som hänger med på resan. Vi skall inte sticka under stolen med att vi har tappat 10-15% av årskortsinnehavare efter pandemin. Det är inte unikt utan detta tapp har i princip drabbat all idrott utom kanske SHL och Fotbollsallsvenskan. Nu tar vi ett omtag och i takt med att vi förbättrar laget på isen så vill vi utöka stödet på läktaren ännu mer. Det stödet vill vi så klart sedan ta med in i en ny arena som vi kommer ha klar senast sista december 2025 om vi får det uppdraget av Region Gotland.

Anledningarna att hänga med på resan är som sagt många, och då har vi inte nämnt att vi inte haft så här talangfullt lag på många många år. Det kan bli en spännande vinter där laget har stora chanser att gå långt i slutspelet.

Erbjudande

Ståplats
Fram till nu på tisdag den 22 aug kl 14:00 kan Ni köpa årskort ståplats för endast 500 kr och då på köpet även få inträde till samtliga sex matcher i Svenska Spel trophy nästa vecka!!! Ni läste rätt, för endast 500 kr (värde 1 500 kr) så kan Ni se samtliga Visby Romas seriematcher innan och efter jul plus att Ni kan se samtliga matcher i Svenska Spel Trophy nästa vecka. Köp årskort ståplats på länken här så kommer sedan ett festivalpass till Svenska Spel Trophy också till din mail.
Länk biljetter https://www.nortic.se/dagny/organizer/2190

Sittplats
Fram till nu på tisdag den 22 aug kl 12:00 kan Ni köpa årskort SITTPLATS för endast 1 000 kr och då på köpet även få inträde till samtliga sex matcher i Svenska Spel trophy (ståplats) nästa vecka!!! För endast 1 000 kr (värde 2 200 kr) så kan Ni se samtliga Visby Romas seriematcher innan och efter jul plus att Ni kan se samtliga matcher i Svenska Spel Trophy nästa vecka. För att köpa årskort sittplats klickar ni på länken ned.

Länk till biljetter https://www.nortic.se/dagny/organizer/2190

OBS: Ovan erbjudande gäller endast till tisdag 22 aug kl 12:00, där efter gäller ordinarie pris på årskort sitt och stå samt på biljetter till Svenska Spel Trophy. Tag med familjen eller någon vän och följ med på vår resa, det kommer bli kul.

IK Oskarshamn vs Linköping HC 11 aug

Visby Roma står värd för träningsmatchen mellan SHL-lagen IK Oskarshamn och Linköping HC. Matchen spelas i Visby Ishall fredag 11 aug kl 17.00. Sedan tidigare finns gotlänningen Peter Jakobsson som sportchef och under hösten tillträder Visby Romas styrelseledamot Carl-Johan Stålhammar rollen som klubbdirektör i Linköping.

Biljetter till matchen köper Ni här

Reslig back klar för VR

Visby Roma har gjort klart med back-bjässen Robin Liljekvist senast i Boden Hockey. Robin som mäter 205 cm och väger in på 105 kg är en reslig back som skall agera general i Visby Romas försvar den kommande säsongen. Robin har trots sin storlek en bra skridskoåkning och han även en god spelförståelse och kan därför delta i spelet över hela banan.

Varmt välkommen till Visby Roma Robin Liljekvist

Robin Liljekvist på Eliteprospects

Sommarhockeyskola 2023

Snart är det dags för populära Visby Roma Sommarhockeyskola 2023! Under veckorna 29 & 30 kommer ett antal instruktörer av topp-klass i Sverige tillsammans med ett antal duktiga egna ledare att utbilda deltagande killar och tjejer samtidigt som vi så klart kommer ha otroligt roligt tillsammans. Utöver bra ispass står hockeyfys, teori samt bad på Kneippbyn på schemat.

Några av instruktörerna* som kommer vara på plats en eller båda veckorna är bland annat: Emil Rindås-Abassi Täby HC, Andreas Licnerski Carlnäs Täby HC,  Tobias Pennerborn, Gustav Back Täby HC, Carl-Johan Stålhammar Visby Roma, Thomas Bäckman Mv  Visby Roma

Anmälan gör man enklast på mail till sommarhockey@visbyroma.se där vi vill att Ni anger nedan uppgifter. För att hålla hög kvalitet så finns ett maxantal per grupp och först till kvarn gäller.

Namn

Vecka

Ålder

Position

Klubb

Efter anmälan kommer ett mail i retur med ytterligare information

*Ändringar kan komma att ske

Melker Iversen till Visby Roma

Visby Roma har gjort klart med en av södra hockeyettans kanske nyttigaste spelare i form av Melker Iversen senast i Halmstad Hammers. Visby Roma har visat intresse för Melker ett par gånger tidigare men då har studier satt begränsningar för hans möjligheter att röra på sig.

Melker är en extremt nyttig spelare som kan spela både center och ytterforward. Vid samtliga möten mot Halmstad Hammers de senaste åren så har Melker varit en av planens bästa spelare. Melker som är en rivig och oöm spelare är även en bra ledare och karaktär, utöver det så får väl även poängproduktionen på 18 poäng (10 mål och 8 ass) på 36 matcher anses som fullt godkänt. I slutspelet svarade Melker dessutom för fina 6 poäng (3 mål och 3 ass) på 7 matcher.

Välkommen till Visby Roma Melker Iversen

Melker Iversen på Eliteprospects

Karl Påhlsson till VR

Visby Roma har gjort klart med ytterligare ett intressant förvärv i forma av offensivt skickliga Karl Påhlsson. SHL-meriterade Påhlsson avslutade juniortiden i HV71 säsongen 2019-2020, där svarade han för imponerande 60 poäng (28 mål 32 ass) på 41 matcher.

Första året som senior tillbringade Karl i Hockeyallsvenskan och Vita Hästen där det blev 4 ass på 23 matcher. Den gångna säsongen spelade Karl för Halmstad Hammers i Hockeyettan Södra. Efter att ha inlett säsongen opererad efter en skada så växte Karl mer och mer desto längre säsongen led. Karl var i slutet av säsongen en av Halmstad absolut tongivande spelare, med sina offensiva egenskaper och fina spelsinne så är han ständigt ett hot ute på isen.

Visby Roma är glada att hälsa Karl Påhlsson varmt välkommen till Gotland och Visby Roma.

Karl Påhlsson på Eliteprospects

Linus Dahlberg förlänger

Nästa spelare att förlänga avtalet med Visby Roma är nyttige forwarden Linus Dahlberg. Linus går in på sin sjunde ”riktiga” säsong i A-laget, efter ett par år där det mycket handlade om att växa in i ”seniorkostymen” så fyller numera Linus en viktig roll i laget. Linus har spelat både forward, center och back under sina år i representationslaget och han har alltid gjort det på ett förtjänstfullt sätt. Kommande säsong är tanken att Linus skall återgå till att spela ytterforward men det känns tryggt att veta att han även kan ta andra roller vid behov.

Linus Dahlberg på Eliteprospects

Lucas Jidenius till VR

Visby Roma har gjort klart med forwarden Lucas Jidenius inför den kommande säsongen. Visby Roma och Lucas hade kontakt redan inför den gångna säsongen men nu har alltså ett kontrakt kritats på för säsongen 2023/2024. Lucas kommer från Luleå Hockeys juniorverksamhet där han hade flertalet framgångsrika säsonger. Som senior har han representerat Mariestad, Vimmerby och nu senast KRIF.

Lucas som är en speedig forward som jobbar hårt över hela banan. Vi ser fram emot att få Lucas till Visby Roma för att vara en pusselbit i den resa föreningen nu startat.

Lucas Jidenius på Eliteprospects

Anton Johansson återvänder

Visby Roma har gjort klart med en klassvärvning inför den stundande säsongen i och med påskriften från Anton Johansson närmast från Troja. Anton hade en stark säsong i Visby Roma säsongen 2021/2022 och tyvärr för Visby Romas del så lockades Anton inför den gångna säsongen till hårdsatsande Troja. Även i Troja svarade Anton för en fin säsong, bland annat var han bland lagets absolut bästa spelare under hela slutspelet där han svarade för fina 10 poäng (5 mål 5 ass) på 17 matcher.

Anton med meriter från alla ungdoms och juniorlandslag samt spel i både SHL och Hockeyallsvenskan kommer vara en viktig kugge i Visby Romas nya satsning. Med Antons underskrift så har Visby Roma stärkt centersidan markant från den gångna säsongen. Avtalet med Anton är skrivet över kommande säsong.

Välkommen tillbaka Anton

Anton Johansson på Eliteprospects

#17 Anton Johansson

Erik flyttar hem

Efter sex säsonger på Gotland var av sista tre som lagkapten så har Erik Palm bestämt sig för att flytta hem till Stockholm igen. Erik kom till klubben 2017/2018 från Haninge och har ända sedan starten varit en av lagets mest tongivande backar och de sista åren har han varit en given kugge i det offensiva spelet. Visby Roma tackar Erik för hans insatser i klubben och tiden på Gotland samtidigt som vi önskar honom lycka till i framtiden.

Årsmöte 12 juni

Visby Roma Hockey kallar härmed till årsmöte måndag 12 juni kl 18.00 på Artellerigatan 2B. Årsmötet är öppet för alla medlemmar och föreningen bjuder på fika. Ingen anmälan krävs, varmt välkomna.

Lidström förlänger

Nästa spelare ut att förlänga avtalet med Visby Roma är Adam Lidström. Adam anslöt till VR mitt i säsongen efter att först ha inlett den i Nordamerika för att sedan fortsätta den här i Sverige och Nybro. Efter en lite trevande start växte Adam in i spelet på ett bra sätt och om mot slutet av säsongen spelade han sin bästa hockey. Adam kommer tillhöra en av de äldre spelarna i laget och kommer vara en spelare som tar ansvar både på och utanför isen. Välkommen åter Adam.

Adam Lidström på Eliteprospects

Medlem i Sudret HC

Samtliga spelare i Sudret HC har fri entré till samtliga matcher under försäsongen. Detta innebär att man kan se en hel radda med bra matcher helt gratis här hemma på Gotland. Nedan finner du när alla matcher spelas.

Du som förälder eller medlem i Sudret HC erbjuds här halva priset på alla matcher i Svenska Spel Trophy via ett festivalpass alternativt halva priset på enstaka matcher om man inte vill eller kan se alla matcher.

På denna länk kan du köpa ett festivalpass som ger entré ståplats på alla sex matcherna i Svenska Spel Trophy för endast 225 kr, ordinarie pris är 450 kr. Länk https://nortic.se/ticket/event/47728?campaignCode=SHC

På denna länk kan du köpa entre ståplats till valfri match/matcher för endast 50 kr, ordinarie pris är 100 kr. Länk https://nortic.se/ticket/event/47727?campaignCode=SHC

Fre 11 aug IK Oskarshamn vs Linköping HC 17:00

Fre 18 aug Visby Roma vs Tingsryds AIF 19:00

Tis 22 aug Visby Roma vs Frölunda HC 19:00

Ons 23 aug Djurgårdens IF vs HV71 19:00

Tor 24 aug Frölunda HC vs HV71 19:00

Fre 25 aug Visby Roma vs Djurgårdens IF

Lör 26 aug Visby Roma vs HV71 11:00

Lör 26 aug Djurgårdens IF vs Frölunda HC 15:00

Elias Lindström förlänger

Nästa tunga namn att förlänga är Elias Lindström. Elias hade en stark debutsäsong i Visby Roma där han svarade för 34 poäng (14 mål 20 ass) på 36 matcher. Elias var en av lagets och hela ligans bästa spelare i slutet av säsongen, Elias framfart har inte gått obemärkt förbi och intresset för hans påskrift har varit stort.  Vi är glada att Elias bland alla anbud valde Visby Roma även den kommande säsongen.

Elias Lindström på Eliteprospects

Bärehag till Visby Roma

Visby Roma har gjort klart med centern Wille Bärehag närmast från Köping. Wille som är en stark tvåvägscenter som har fått sin utbildning i Leksand, Wille belönades med lite matcher U18 landslaget under tiden i Leksand. Visby Roma och Wille hade en del diskussioner redan inför den gångna säsongen, dock blev det inget den gången utan Wille flyttade hem till Köping för att representera moderklubben i Hockeyettan Västra.

Visby Roma hälsar Wille Bärehag varmt välkommen till Visby Roma

Wille Bärehag på Eliteprospects 

Poängspelare klar för Visby Roma

Visby Roma har gjort klart med Nils Bolin inför den kommande säsongen. Nils är en stor högerfattad poängspelare som närmast kommer från Väsby där han första halvan av säsongen hade en framträdande roll men i takt med att Väsby spetsade laget inför slutet så ramlade Nils bakåt i hierarkin.

Vi ser en stor potentail i 20-åringen och i rätt miljö har Nils visat att han kan producera både i Väsby där han svarade för 21 poäng (8 mål 13 ass) på 30 matcher. Sista juniorsäsongen spenderade Nils i IK Oskarshamns j20 Nationell där han svarade för fantastiska 63 poäng (31 mål 32 ass) på 50 matcher.

Varmt välkommen till Visby Roma Nils Bolin

Nils Bolin på Eliteprospects

Populärt i webbshopen

Visby Roma på Facebook

Tabellen