Visby Romas J18

Visby Romas J18-lag kommer säsongen 15/16 att spela i J-18 div 1 C. Som vanligt är det svårt att veta på förhand hur starka de övriga lagen är och hur vi står oss mot dem. Förberedelserna har dock skötts på bästa sätt. Laget består av en bred trupp och har sedan mitten på april kört på med försäsongsträning där uppslutningen har varit mycket bra.

Laget gick på is i början av augusti och har tränat 4-5 pass i veckan sen dess. Träningsmatcher mot Gotlands TV-pucklag samt Visby Romas J-20 har spelats och helgen innan seriepremiären bjuder Nynäshamns J-18 på motståndet i en träningsmatch. Nynäshamn är ett lag vi möter i seriespel senare i höst så mötet blir en utmärkt värdemätare på var vi står inför den stundande serien.

Vårt lag består av spelare födda -99 och -00. Det är alltså ett ungt men talangfullt lag! Flertalet av spelarna var uppe och spelade juniorhockey förra säsongen så de vet vad som väntar. Ambitionen i år är att prestera en fartfylld hockey där hård press på motståndarna kombineras med att vara ett spelande lag. Det ställer så klart krav på spelarna men vi bedömer att spelarna har både orken och skickligheten att spela på det sättet. Det viktigaste målet för säsongen är att utvecklas på såväl lagnivå som individuell nivå.

J-18 division 1 består av tre grundserier där lagen möts i en enkelserie och därefter delas lagen upp i en Alletta och två fortsättningsserier utifrån placering i grundserien. Det gäller alltså att gasa på från början då målet är att ta en av de tre platserna i C-gruppen som kvalificerar till Allettan.

Niklas Levin Huvudtränare

Peter Lindström Huvudtränare

Michael Dahlström Assisterande Tränare

Fredrik Hejdenberg materielförvaltare

Fredrik Godman Lagledare/fystränare