Sommarhockeyskolan inställd

Visby Romas populära sommarhockeyskola ställs in i sommar på grund av rådande omständigheter (covid-19). Visby Roma  har velat avvaktat reserestriktionerna och när de hävdes fanns också en förhoppning, om än liten, att man även skulle lätta på restriktionerna för större samlingar än 50 personer. Som vi ser det är det inte möjligt att ha över 150 tjejer och killar och ett antal vuxna i det antal omklädningrum och lokaliteter som finns i Visby ishall. Det är helt enkelt inte möjligt att genomföra sommarhockeyskolan på ett smittsäkert sätt och utan att bryta mot Folkhälsomyndighetens rekommendationer.
Sommarhockeyskolan lockar besökare från hela landet så väl som ett par andra länder i Europa och Nordamerika, risken finns att sommarhockeyskolan skulle kunna bli en bidragande orsak till att överbelasta Gotlands sjukvård under den redan befolkade sommarperioden. Det är viktigt för oss att ta de ansvar vi kan under pågående pandemi.
.
Vi har som sagt försökt in i det sista att finnas lösningar på den uppkomna situationen dock utan framgång . Vi beklagar djupt att vi tvingas fatta detta tråkiga beslut men liv och hälsa måste så klart gå först. Sommarhockeyskolan tar paus i år men vi kör förhoppningsvis som vanligt sommaren 2021. Alla Ni som har bokat kommer få ett mail under helgen med att skolan är inställd samt kontaktuppgifter till Destination Gotland för att avboka eventuell färja.