J20 – Allettanpremiär!

J20 tog sig vidare till spel i Allettan i form av bästa fyra i de tre grundserierna i J20 Div 1 Östra. Premiären i Allettan klarades av på bortais denna lördagseftermiddag den 4 december och dessutom med en premiärspelare med i laget efter att han haft ett uppehåll under första delen av säsongen – Isak Rosenqvist. Vi kom till match med tre linor plus en extra forward vilket kändes bra då lagmedlemmarna dragits med en del sjukdomar och krämpor under det korta uppehållet som blev mellan serierna.

Matchen var förpassad till träningshallen på Kärrtorp då Hammarbys ordinarie arena var uppbokad redan när vårt spelschema lades sent om sider. Med 6:34 på klockan i första perioden slog en helt omarkerad Simon ”Klingen” Stenberg in pucken bakom Edvin Höglund i Bajenkassen. Klingen assisterades i kontringen av William ”Laxen” Pettersson och Gustav Pettersson. En utvisning i vardera lag för övrigt i en period där vi hade ett klart spelövertag och vann skotten 9-6.

Tidigt i andra tråcklar Sudretfostrade Gustav Petterson snygga 0-2 på egen hand trots hård uppvaktning. I numerärt underläge 4 mot 5 slog Gabriel Karlsson in 0-3 efter en snabb kontring från egen zon. Vi klarade även av spel 3 mot 5 utan mål bakåt men strax därefter så slog Hammarbys Mikael Svelander in reduceringsmålet till 1-3 i spel 5 mot 5. Lite grinigare och fler utvisningar i andra perioden och totalt 6-10 i utvisningsminuter så här långt in i matchen. Skotten i andra skrevs till 9-11.

Tredje börjar mindre bra med två utvisningar för vår del och Hammarby bjuds in i matchen när de sätter 2-3 bakom Linus Johansson i powerplay 4:28 in i perioden. Strax därefter åker Hammarbys Ville Athley ut två minuter för armbågstackling vilket ger Samuel Gardell möjligheten att i powerplay sätta 2-4 med hjälp av lagkamraterna Emil Ewen och Edwin Håård. Men minuten senare reducerar Hammarby på nytt och det blir ett väldigt nervöst slut på den sista perioden. Med 2:30 kvar har vi möjlighet att punktera matchen genom en fin målchans men pucken ville inte leta sig in. Hammarby plockar sen sin målvakt och det blir en jobbig sista minut i numerärt underläge men grabbarna krigade på disciplinerat och motståndarna gavs ej nån chans att kvittera. Skotten skrevs till 13-8 i tredje och slutresultatet till 3-4. Allettapremiären inleds således med en skön seger för VisbyRomas J20!

Nu middag och övernattning på hotell för laget och ny bortamatch mot Spånga imorgon den andra advent.