Historisk förlust

Idag inkasserade vi tyvärr den fjärde raka förlusten då vi föll mot serieledaren Huddinge med hela 7-2. Vi inleder matchen riktigt bra och gör en av säsongens absolut bästa perioder och leder också välförtjänt med med 0-2 när Hesa Fredrik ljuder för första gången. Huddinge tar sedan över matchen ordentligt från början av andra och framåt och vi har inget motmedel att ta till för att få stopp på ”blödningen”. Huddinge får något psykologiskt viktigt mål bland annat i vårt powerplay men Huddinge flyger fram medan vi ser tyngre och tyngre ut.

Mig veterligt så har vi aldrig förlorat fyra raka matcher i grundserien sedan jag kom till klubben för 10 år sedan. Vi drabbas inte av panik för den saken utan laget och ledningen kommer att fortsätta jobba oerhört hårt för att komma upp i vinnarspåret igen. Alla lag  på alla nivåer genomgår tunga perioder då och då, det är inga konstigheter. Det är det här som är idrott, vi vill vinna, fansen vill se oss vinna men det vill även motståndarna och deras supportrar se sitt lag göra. För Er som glömt så hissades katastrofflagg två gånger så sent som förra året. Dels när vi hade en tung period vid motsvarande tidpunkt i fjol och sedan efter en tung start på Allettan så var vi tidigt uträknade från att ens nå play off…

Visby Roma kommer att komma tillbaka, det gör vi alltid. Som sagt motgångar kommer, det är sättet att hantera dem som skiljer framgångsrika lag från andra. Intresset och kraven på VR här hemma är mycket höga vilket är bra, motsatsen vore mycket värre. Vi kommer alltid ha ännu högre krav och förväntningar på oss själva, så ingen är nöjd med resultaten den senaste tiden och vi kommer att jobba extremt hårt för att redan på fredag komma igen i den nu mycket viktiga matchen mot Hudiksvall som nu tagit över andraplatsen samtidigt som lagen runt strecket knappar in på oss.