Ett väntat race

Då har Allettan sparkat igång på allvar, tabellen haltar lite då ett par matcher spelas ikväll men oavsett dessa så kommer vi att ligga på en 2:a eller 3:e plats efter fyra omgångar. Som vanligt är Allettan en extremt jämn serie där alla inte bara kan utan verkligen också kommer att slå alla. Trots tre segrar av fyra möjliga så gnager det lite att vi iaf inte fick med oss poäng mot Piteå i lördags. När vi kvitterar med några få minuter kvar att spela så kändes det som att det kunde gå vägen likt mot Östersund dagen innan. Men Piteå bet ifrån direkt efter vår kvittering och tar på nytt ledningen efter ett bra ”hockeymål” i kombination med ett par missförstånd och förlorade kamper från vår sida, men hey that´s hockey!

Man pratar ofta om små marginaler inom ishockey och känslan är att många viftar bort det som klyschor för att (bort)förklara en förlust. Därför tänker jag lyfta upp Östersund som ett exempel, De inleder med en dålig match mot Hudiksvall, i returen är det tufft och tätt och kunde väl gått hur som helst men Hudiksvall vinner även returen men denna gång med uddamålet. I lördags gästade Östersund Visby i en jämn tät match, där avgör vi i sudden men det kunde lika gärna ha gått åt andra hållet under ordinarie tid med lite medstuds. Sen avslutar de turnén i lördags med att förlora mot Huddinge med uddamålet, Huddinge avgör med 2!!! sekunder kvar. Östersund är ett bra lag och de kommer självklart klättra ordentligt från den niondeplats man just nu intar. Vad jag vill ha sagt med detta och det som är både tjusningen och skräcken med dessa typer av serier är att lite flow så kan det bära långt och lite stolpe ut kan kosta massor av poäng.

Helgen spenderades med att se en väldans massa matcher på ”video”, utöver att jag och coacherna sett våra egna matcher mot Piteå och Östersund en gång till så passade vi även på att kolla in Hudiksvall-Kalix och Sundsvall-Asplöven. Intressant och nyttigt att se lagen vi inte mött ännu en gång men framför allt vilken bra hockey rakt över linjen. Hudiksvall fortsätter att imponera och går som tåget, Kalix jobbar oerhört hårt och verkar svårspelade, Sundsvall ser homogena ut även om Asplövens effektivitet fällde avgörandet.

Får vår del står en hektiskt träningsvecka för dörren. Vi har en del saker att fortsätta utveckla efter helgen, vi kom inte ”åt” Piteå och PP måste justeras lite. Vi ser närmast fram mot en tuff norrlandsturné kommande helg då vi möter Kalix på lördag och på söndag stundar Asplöven.

Nästa hemmamatch är viktigt ur många aspekter. Den 21 januari är det dags för årets Välgörenhetsmatch som spelas till förmån för Barnavdelningen på Visby Lasarett och Visby Roma, det är fri entré och ju fler vi blir på läktaren desto större blir bidraget till Barnavdelningen på Visby Lasarett. Visby Roma har så här långt under åtta år spelat in ca 950 000 kr till välgörenhet, i år blir det alltså nionde året i rad och vi kommer med råge passera 1 miljon inspelade kronor till välgörenhet! Vi hoppas att du och dina vänner kommer till hallen och stödjer välgörenhet och Gotländsk idrott i en och samma gärning. Lördag 21 januari kl 16.00, för motståndet står Sundsvall Hockey.