Visby Roma pausar verksamheten

Igår lördag ringde Hammarby och ställde in kommande söndags bortamatch mot pga smitta i Hammarby. Idag är det Visby Roma som får kontakta kommande helgs andra motståndare Hanviken för att meddela att vi inte kan spela matchen pga Covid-19. För att det inte skall råda några frågetecken rörande matchen i fredags mot Segeltorp så kommer här en redogörelse på händelseförloppet.
Tre ledare saknades till matchen mot Segeltorp i fredags, samtliga har varit hemma hela den gångna veckan isolerade och har provtestat sig i början av veckan. En av ledarna har bekräftats med Covid-19 (idag söndag), övriga två har tyvärr trots lång väntan ännu inte fått svar. En spelare i laget som vid besök träffat sin familj nyligen fick information om att en familjemedlem hade konstaterats smittad och spelaren testade då sig i tisdags utan att ha några symtom, idag söndag fick även han bekräftat att han bar på covid-19. Ytterligare spelare har under dagen kontaktat ledningen med symtom och därför har ledningen beslutat pausa all verksamhet för A-laget och J20 kommande veckan.
Smittskyddsenheten på Region Gotland är informerade och vi har en bra dialog. Visby Roma hoppas kunna vara åter i träning måndag 8 nov och då åter kunna spela match hemma mot Hammarby fredag 13 nov. Bortamatcherna mot Hammarby och Hanviken skjuts på framtiden och det kommer bli en utmaning att hinna spela dessa i ett redan tight schema.
Vid frågor, kontakt klubbchef André Lundholm här