Vinst mot Nybro

Helgens andra bortamatch den här helgen slutar med seger med 4-2 mot Nybro. Visby Roma öppnar bra, tar direkt kommandot i matchen och äger det mesta av spelet. Första målet kommer redan efter 2:23 min genom backen Fredrik Sandberg. Efter drygt 10 minuters spel så ökar Einar Engström på ledningen till 2-0 och Visby Roma fortsätter att kontrollera matchen.

Andra halvan av den första perioden slarvar vi betänkligt ett par gånger, vilket bland annat resulterade i att Nybro i numerärt underläge kunde reducera till 1-2 och sedan även kvittera till 2-2. Direkt efter Nybros kvittering skapar Rasmus Dahlberg-Karlsson ett friläge som han förvaltar på bästa sätt och vi återtar därmed ledningen i matchen.

Period nummer två startar direkt i ett högt tempo och det är ställningskrig och hårt spel över hela banan. Det skapas inte lika mycket målchanser som i den första perioden och därför slutar perioden 0-0.

Inför den avslutande perioden fanns en viss oro i Visby Roma-lägret, om man skulle orka hela vägen då vi spelade en tuff match även igår. Orken var inget problem och vi kontrollerar det mesta även i den tredje perioden. Vi åker på ett par utvisningar under den sista perioden men tack var strålande spel i boxplay så reder vi ut dessa minuter på ett bra sätt. Mitt i perioden har Visby Roma återtagit kommandot och där kommer även 2-4 målet som Jonathan Johansson sätter dit, snyggt framspelad av Arvid Larsson och Rasmus Dahlberg Karlsson.

Vi är nöjda med helgen där vi får två bra matcher mot bra motstånd. Det fysiska spelet är åter tillbaka och likaså moralen, vilket bådar gott inför seriestarten. Nästa match är premiären borta mot Väsby den 20 september och hemmapremiären blir mot Tierp fredag den 25 september.

1:a perioden (2-2)
0-1 Fredrik Sandberg (A-Larsson, O.Lundberg)
0-2      Einar Engström (M.Einarsson, T.Athley)
1-2      Kalle Hult
2-2      Pelle Karlsson

2:a perioden (0-0)

3:e perioden (0-2)
2-3      Rasmus Dahlberg-Karlsson
2-4      Jonathan Johansson (A.Larsson, R.Dahlberg Karlsson