Transatlanten återvänder till Visby Roma

Visby Romas lyckade förvärv av amerikanen Sam Coatta var en av anledningarna till klubbens starka avslutning förra säsongen.
Sam plockades in från Åmål i Division 2, där han hade spelat back trots att han egentligen är forward. Steget från Division 2 rakt in i den stentuffa Allettan var självklart enormt. Lägger man där till att Sam fick gå tillbaka till sin riktiga position som forward och dessutom lära sig ett helt nytt spelsystem, så förstår man att det tog ett par matcher innan han växte in i laget helt och hållet.

Under andra delen av Allettan och under Play Off-spelet så var Sam Coatta en av lagets nyttigaste spelare. Den kvicka högerskytten bidrog med mycket energi och bra attityd.
– Jag trivdes otroligt bra på Gotland och i Visby Roma och ser fram mot klubbens fortsatta satsning mot i första hand kvalserien och i förlängningen även Allsvenskan. Sammanhållningen i laget är fantastisk så att återvända till Visby och träffa alla spelare igen känns inspirerande och kul, säger Sam Coatta.

Sportchef André Lundholm berättar: 
– Sam kom till oss inför Allettan och visade direkt att han hade stor potential, även om det tog ett par matcher att växa in i tempot och vårt spelsystem. Vi är mycket glada att Sam återvänder till oss, dels är han högerskytt men överlag är han en duktig hockeyspelare som kommer att kunna bidra ännu mer den här säsongen tack vare att han är med redan från början.

Visby Roma har i dagsläget 15 spelare klara och ytterligare några är på gång. Det ser på förhand ut som att man ställer ett av de starkaste lagen hittills på isen den 16 september, då första matchen i Hockeyettan Östra startar.

 

Sam Coatta

http://www.eliteprospects.com/player.php?player=45898

 

Målvakt
Sammy Gustafsson 17/18

Backar
Adam Rachidi 17/18
Johan Eriksson 17/18
Lukas Renlund 16/17
Fredrik Sandberg 17/18
Jesper Nordin 16/17 Ny

Forwards
Adam Eriksson 17/18
Mikael Adamsson 17/18
Oskar Lundberg 17/18
Andreas Gröndahl 17/18
Jonathan Stuxberg 17/18
Emil Wahlberg 16/17
Jonathan Johansson 16/17
Tim Athley 16/17
Einar Engström 16/17
Sam Coatta 16/17

1 svara

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] – Sam kom till oss inför Allettan och visade direkt att han hade stor potential, även om det tog ett par matcher att växa in i tempot och vårt spelsystem. Vi är mycket glada att Sam återvänder till oss, dels är han högerskytt men överlag är han en duktig hockeyspelare som kommer att kunna bidra ännu mer den här säsongen tack vare att han är med redan från början, säger sportchefen André Lundholm på klubbens hemsida. […]

Kommentering är stängd.