Talangfull målvakt till Visby Roma

Talangfull målvakt till Visby Roma

Visby Roma har gjort klart med talangfulla målvakten Oscar Leijon från Allsvenskan Almtuna IS. Oscar som är en Almtuna-produkt debuterade i Hockeyallsvenskan redan som 18 åring och den gångna säsongen var han andramålvakt under stora delar, avslutande del av säsongen lånades Oscar ut till Hv71 J20 Nationell för att få mer matcher, i Hv71 svarade Oscar för en fin insats där han hade 91,3% i räddningsprocent under sina 10 matcher.

Oscar har kontrakt med Almtuna över säsongen 22/23 men både Oscar och Almtuna ville landa i en bra utvecklingsmiljö för att Oscar skall ta ytterligare ett kliv i sin utveckling. Visby Roma har en bra historik att utveckla målvakter och vi är helt övertygade om att målvaktstränaren Thomas Bäckman tillsammans med övriga staben kommer vara till stor hjälp för Oscar i hans fortsatta utveckling. Avtalet sträcker sig över hela säsongen 22/23 och är således en ren övergång och ingen utlåning.

Visby Roma tackar Almtuna för ett gott samarbete och passar samtidigt på att hälsa Oscar Leijon varmt välkommen ill Visby Roma.

Visby Roma passar samtidigt på att tacka Anton Malmborg för sina två säsonger i Visby Roma och önskar honom fortsatt lyckat till i karriären.

Oscar Leijon på Eliteprospects