Tack för säsongen

Ömsom vin ömsom vatten, så kan man väl sammanfatta säsongen 2019/2020. Säsongen startade bra, vi kanske gör vår stabilaste grundserie någonsin, det saknade förvisso två poäng för att tangera poängrekordet men grundserien genomfördes utan större svackor.

Även Allettan inledes på ett bra sätt trots mycket skador, efter sju spelade omgångar hade vi chans på serieledning vid vinst hemma mot Tranås om inte minnet sviker. Tyvärr slutade den matchen med förlust och på efterföljande sju matcher fick vi endast med oss någon ynka poäng och vi föll som en sten genom tabellen. Inställningen och glöden saknades väl i någon match men ibland kuggade det bara inte i fullt ut och det i kombination med ett hackande pp och bp resulterade i hårfina förluster. Men till slut säkrades ändå Play Off och det välförtjänt.

Tittar man i backspegeln skulle jag vilja säga att den svacka vi hade under Allettan bäddade för vad som komma skulle i Play Off. Tacklar man motgångar på bra sätt så stärker det gruppen, både spelarna och ledarna jobbade hårt för att komma till rätta med det som saknades. Lagom till Play Off föll bitarna på plats.

Play off spelet var inget annat än briljant, först navigerade vi ut ett bra Lindlöven med två ett i matcher. En tight serie men ändå tycker jag att vi hade en växel till och bredare trupp när det skulle avgöras. I Play Off 2 stundade storfavoriten Borlänge som nästan gav bort seriesegern i Allettan Norra efter en till stora delar urstark genomförd alletta. Det krävdes tre matcher även här och även om 8-2 i den avgörande matchen var klart i överkant så var det inget snack om saken i den avgörande matchen. Innan Covid-19 avbröt säsongen han vi med att besegra Troja hemma med 3-2 inför rekordpublik och en rafflande match.

Det har tagit tid att smälta säsongen som slutade i Ljungby Arena innan match två. När säsongen tar slut i Play Off gör den ofta det på ett snöpligt sätt. Tex när vi året innan föll mot Tranås i den tredje avgörande matchen på övertid efter att ha haft en puck på mållinjen strax innan. Det känns tomt och tungt efter ett sådant urtåg, men man kan alltid konstatera efteråt var man tappade matchen, mot Tranås hade vi bland annat ett PP på övertid som vi hade kunnat nyttja bättre. Nu gjorde vi inte det medan Tranås satta dit pucken, punkt! Men att avsluta med en vinst inför rekordpublik, vara en match ifrån Kvalserien med ett lag fyllt av självförtroende, så skall inte en säsong sluta….

Det var självklart ett helt rätt att ställa in säsongen, det finns saker som är viktigare än idrott och vid sådana här pandemier blir man verkligen påmind om det. Känslan är att säsongen inte hade tagit slut i Ljungby utan att vi lyckats vinna en av de två matcher vi hade på oss. Istället för en magisk kvalserien med stora intäkter står Visby Roma likt många övriga föreningar inför stora utmaningar.

Utöver ett starkt publikstöd har vi ett fantastiskt stöd av våra samarbetspartners. Vi uppskattar verkligen deras stöd och vi vet att de uppskattar det Visby Roma gör både på och utanför isen. Men med det som nu sker över hela världen gör att vissa företag och även vissa sektorer verkligen går på knäna i dessa dagar, då spelar det ingen roll hur gärna man än vill stötta en idrottsförening. Många företag på Gotland precis som runt om i landet slåss nu för sin överlevnad, det kommer så klart att få ringar på vattnet och i nästa steg slå hårt mot idrotten. Jag är väldigt oroad över att vi kommer få se elitlag i olika idrotter och på olika nivåre som går omkull eller inte klarar elitlicenserna och därmed degraderas. Hur hårt det kommer att slå mot Visby Roma återstår att se, den gångna säsongen kommer att gå runt och Visby Roma kommer att uppfylla kapitalkraven för säsongen 2020/2021 men det finns en oro vad som händer framåt.

Tack vare en härlig stämning i laget, stort hjärta för klubben och så klart att Visby är en fantastisk stad att bo i så kommer väldigt många spelare att stanna i Visby Roma även kommande säsong. Nyheter kommer runt truppen redan idag och mer kommer under veckan. Vad som nästan är än mer glädjande är att vi har ett gäng egna juniorer som verkligen knackar på dörren till A-laget, ledningen öppnar som vanligt gärna den dörren. Mer info kommer snart.

Slutligen vill vi från hela föreningen rikta ett stort varmt tack till alla Er som stöttat oss den gångna säsongen. Alla Ni fantastiska samarbetspartners som stöttar oss år efter år men självklart vill vi även rikta ett stort tack till vår grymma publik som framför allt i kvalet bar fram oss med stor hjälp av Visby Roma Fans och Hablingbo Ultras. Vi ses nästa säsong

 

Vill ditt företag eller känner du någon som vill bli en samarbetspartner till Visby Roma så tipsa gärna klubben via mail här

 

Hälsningar

André Lundholm Klubbchef