Särkijärvi förlänger med Visby Roma

Idag står det klart att även head coach Hans Särkijärvi förlänger med Visby Roma över de kommande två säsongerna. Hans började engagera sig i Visby Roma redan säsongen 2018/2019 då i en mer rådgivande roll. Efterföljande säsong dvs 19/20 tog Hans Särkijärvi över som head coach då Mike Beharrell flyttade till Kina för ett spännande uppdrag.

Vi är stolta och glada att Hans har valt att stanna i Visby Roma då erbjudanden inte har saknats från andra klubbar högre upp i hierarkin. Nedan följer en kort intervju med Hans.

 

Ikväll fredag 11 feb kl 19.00 är det hemmamatch mot Kumla, köp biljetter här

 

Hallå Hans!
Hur står det till en matchdag som denna?
Tack bara bra. Skönt att få spela hemma igen, vi har en sjuk och en skada men i övrigt är alla hela och friska och vi har haft en bra träningsvecka.
Har du blivit gotlänning på heltid nu?
I stort sett, vi har kvar ett mindre boende i Sthlm men jag spenderar så klart väldigt mycket tid på Gotland. Tanken är att jag och Karin (frun) snart skall flytta till Gotland på heltid.
Hur har dina första tre säsonger varit tycker du?
Första året var fantastiskt, vi var bara en match ifrån Kvalserien när säsongen bröts pga Covid. År två började vi om med ett till stora delar nytt lagbygge, det gick över förväntan och även ifjol avslutade vi riktigt starkt i kvalet mot Allsvenskan. Nuvarande säsongen öppnade inget vidare, stora delar av den nya stommen droppade av under försäsongen en efter en, redan efter första seriematchen hade  forwards tvingats sluta eller flytta pga nya jobb och ytterligare en forward ådrog sig en 8v lång skada. Så starten av säsongen och hela hösten var tuff men vi tog oss mer och mer och fick även in några ersättare vad det led.
Efter 12 säsonger som coach i SHL och ytterligare ett par i Hockeyallsvenskan så tog du steget ner till Visby Roma och Hockeyettan, vad har varit den största skillnaderna?
De stora skillnaderna är organisatoriskt, spelarna jobbar/studerar heltid så man måste lägga upp det lite annorlunda. Men jag är enormt imponerad av att grabbarna kan spela och träna på så hög nivå trots att man jobbar heltid. Hockeyettan håller en extremt hög nivå för att vara en tredjeliga måste jag säga.
Efter en missad Alletta fick laget en kanonstart på vårserien, sen har det gått tyngre efter det långa uppehåll som blev, vad är din analys?
Vi har skapat målchanser men inte gjort tillräckligt med mål, vi har inte varit tillräckligt heta framför mål och på returytorna. Det fanns ett visst övermod också efter första segrarna men jag tycker vi är klart på rätt väg och det har sett bättre och bättre ut de sista matcherna.
Nu har du skrivit på för ytterligare två år i Visby Roma, vad är målsättningen framåt?
Målsättningen måsta vara att få vara med och slåss på riktigt om den allsvenska platsen. Även om vi inte har störst resurser så måste visionen och drömmen ändå vara att vara med och fullt ut slåss om den enda och så åtråvärda platsen upp till hockeyallsvenskan. Jag hoppas också att Region Gotland kan ge hockeyn bättre förutsättningar i form av en ny arena med träningsrink. Samtliga lag vi möter på övre halvan har bättre anläggningar och en ny anläggning är ett måste både för seniorverksamheten men också för att fortsätt utveckla hockeygymnasiet, ungdomshockeyn. Det måste till en anläggning med två isytor för att ta hand om den fina tillväxt vi har av barn och ungdomar och det är bråttom.
Slutligen, efter helgen är halva serien spelad och Visby Roma går för en play off plats. Lyckas vi med det?
Ja jag tror vi kommer lyckas med det, vi har ett bra lag och bra grupp. Det är helt och hållet upp till oss hur bra prestation vi gör. Sedan hoppas jag att publiken kommer tillbaka nu när restriktionerna lättats, jag förstår att många ännu kan vara sjuka eller oroliga men jag hoppas att de som känner sig helt friska kommer och hejar med start ikväll.
På bilden syns sportchef André Lundholm
och coach Hans Särkijärvi