Mönstret återupprepar sig

Spelet lossnar inte fullt ut på hemmaplan och jag har inget bra svar på varför. Efter den bländande matchen hemma mot Södertälje så har vi haft svårt att prestera fullt ut på hemmaplan. Bortaprestationerna har ofta varit bra och i vissa fall mycket bra, men de tre senaste hemmamatcherna har varit allt från dåligt (Wings) till okej mot Väsby och någonstans mitt emellan dåligt och okej igår. Okej är inget begrepp vi gillar, vi vill spela bra till mycket bra både hemma som borta. Men jag måste också ge cred till lagen vi möter som gästar ön, många lag ser det som en av säsongens absolut tuffaste matcher och taggar upp och förbereder sig också för det. Det är väldigt sällan lag kliver in i Visby Ishall med halvdan inställning. Självklart insparare även den stora publiken till att de taggar till lite extra. Hammarby var ingen skillnad, de gör en mycket bra match och jobbar och sliter för att göra livet surt för oss.

Varför gör inte vi det då, vi borde ju också älska att spela hemma. Vi borde också tagga till lite extra inför storpublik och med viktiga poäng som står på spel. Jo självklart är det så, men tyvärr är det inte så enkelt som att bara trycka på en knapp och vips så kommer man upp och presterar på topp varje match. Tur är väl iof det för annars hade ju idrotten blivit väldigt förutsägbar om alltid det ”bästa laget” på papperet vinner…

Jag hade det lite på känn att matchbilden kunde bli så här. Vi har avgjort alla de senaste matcherna i slutminuterna och många gånger efter en stark vändning. Det är en skön känsla att veta att man har kapacitet och förmåga att ofta kunna ”ta tag i det” när det verkligen behövs. Baksidan på det myntet är att man lätt kan få en övertro på att ”det fixar sig” nog tillslut ändå. Som vi alla vet så gör det inte alltid det och igår var en sådan match.

Vi  hade ett rätt stort spelövertag igår och vi skapar en hel del chanser och släpper man bara in ett mål så ska man vinna, definitivt på hemma plan. Men vi var inte riktigt där, jag saknade den där riktiga ”hettan”, det fysiska spelet och ytterst få gånger blev det ”meningsskiljaktigheter” framför målburarna. Är vi inte i ansiktet på motståndarnas keeper så finns ju heller ingen anledning till ”gurgel”. Jag hoppas att vi kan tagga till ordentligt imorgon mot Huddinge, att vi tar de sista skären in på mål för att skapa trafik, att vi vinner närkamperna och att vi håller oss till det enkla så att vi i varje anfall kommer samlade och med bra fart och inte som igår en och en.