Meriterad spets till Visby Roma

Visby Roma har gjort klart med löftet Hugo Leufvenius 21 som närmast kommer från Allsvenska AIK och Karlskrona. Hugo har representerat samtliga ungdoms och juniorlandslag och var även med i bruttotruppen till J20 VM så sent som säsongen 2018/2019. Även om inte Hugo tog en plats i slutliga gallringen så fick han visa vad han kan genom att göra 5 poäng (2 mål 3 ass) på de 5 träningslandskamper han fick spela.

Trots sin ringa ålder har Hugo utöver en säsong i Hockeyallsvenskan även hunnit med att spela två säsonger i Nordamerika och närmare bestämt den kanadensiska juniorligan OHL. Säsongen 2018-2019 producerade Hugo hela 81 poäng (37 mål 44 ass) på 66 matcher för sitt Sarnia Sting, Hugo vann lagets interna poängliga.

Den gångna säsongen inledde Hugo i Karlskrona där det blev 26 matcher och 3 mål. Säsongen avslutades sedan i AIK där Hugo spelade 22 matcher och producerade 6 poäng (2 mål 4 ass).

Hugo vill göra en nystart och komma till ett lag där han kan få en stor roll och få mycket istid och förhoppningsvis hitta tillbaka till att bli en poängproducerande spelare. V isby Roma är oerhört glada att Hugo valde Visby för sin fortsatta utveckling. Med sina 190 cm och 101 kilo i kombination med ett fint skott och den historiska poängproduktionen är vi helt övertygade om att Hugo kommer stärka Visby Romas offensiv ordentligt.

 

Hugo Leufvenius på Eliteprospects