Förlust mot Piteå

Inte heller mot Piteå ville det sig riktigt. Trots en riktigt bra match från vår sida bortsett från ett par minuter i början på tredje så räckte det inte till poäng. Piteå tog ledningen välförtjänt i matchen och efter första perioden leder Piteå med 1-0. Den andra perioden kommer vi igen starkt och vinner den med 1-3 och har således ledningen med 2-3 inför sista perioden.

Tyvärr händer då det som ofta sker för lag som ligger i botten av en tabell. Vi blir lite passiva och försiktiga i ett par minuter i början av den tredje perioden, vi spelar inte riktigt ut på samma sätt som tidigare. Piteå är inte sena att utnyttja detta och gör 3-3 efter bara 30 sekunder. Bara minuten efter det vinner dom en tekning i våran zon och bombar in 4-3 pucken. Efter det kommer vi tillbaka igen och får börja jaga, vi har två riktigt bra lägen på slutet och var av det sista med mindre än minuten kvar. Mikael Adamsson strider framför mål och är hårt uppvaktad men trots det är han nära att trycka in kvitteringen.

Nu får vi vända hemåt igen för lite matcher, vi har inte mindre än fyra raka hemmamatcher framför oss, Det är små marginaler i dessa serier, så visst hade det varit fint om vi fått med oss någon pinne från en eller ett par av våra uddamålsförluster. Med bara en poäng upp till Play Off och fyra av dom fem matcher som är kvar är på hemmaplan så lever hoppet i allra högsta grad. På lördag möter vi Östersund vilket även är årets välgörenhetsmatch, det är fri entré och ju fler vi blir på läktaren desto mer pengar går till välgörenhet. Även i år spelar vi till förmån för Barnavdelningen på Visby Lasarett, förra året skänkte Visby Roma 108 000 kr. Vi hoppas att du tar med din familj/vänner och kommer på matchen mot Östersund på Lördag 31/1 kl 16.00 och hejar fram oss till tre viktiga poäng men även för den goda sakens skull.