Egna produkter förlänger

Visby Roma kommer även fortsättningsvis satsa på egna produkter i så hög utsträckning som möjligt. Den gångna säsongen släpptes bland annat Viktor Greveback -99, Leonard Broström -99 och Linus Dahlberg -98 fram på allvar, lägg där till redan etablerade Jonathan Granström -00. Det är få klubbar i toppen av Hockeyettan som kan stoltsera med så många unga egna produkter. Detta är en följd av ett gott arbete av Visby Roma Ungdom, en bra satsning på juniorlagen med duktiga tränare och ledare samt att Visby Romas båda A-lags tränare sköter Visby Romas hockeygymnasium, redan där får spelarna med sig vad som krävs för att ta steget mot A-laget och kanske även längre än så.

De kommande tre säsongerna kommer satsningen på Gotlands hockeyungdomar fortsätta då en av Sveriges mest meriterade tränare Hans ”Säcken” Särkijärvi tillsammans med Ken Eddy kommer leda klubbens hockeygymnasium och ge Gotländska ungdomar bästa förutsättningarna för individuell utveckling mot deras uppsatta mål. En fantastisk möjlighet för de spelare som vill ge sig själv bästa förutsättningar till individuell utveckling.

Visby Roma är överens om en förlängning över kommande två åren med Leonard Broström och Viktor Greveback. Viktor gjorde sin första säsong den gångna säsongen och blev bättre och bättre desto längre säsongen led. Viktor har tränat hårt off-ice vilket har bidragit mycket till att han tagit stora kliv även på isen. Viktor är en naturlig målskytt, på de 21 matcher han spelade i a-laget blev det 3 poäng (2 mål 1 ass). Vi är helt övertygade om att istiden och poängen kommer öka markant kommande säsongen. Viktor var även i allra högsta grad med och förde upp J20 till Elit där han på 25 matcher gjorde 40 mål och 17 assist totalt 57 poäng!

Leonard Broström har också förlängt avtalet med ytterligare två år, ”Leo” kände på A-laget redan säsongen 2017/2018 och även han tog stora steg i vinter. Den gångna säsongen spelade Leo 40 matcher i A-laget där han gjorde 5 assist. Leo spelade även 9 matcher i J20 där han producerade 18 poäng fördelat på 8 mål och 10 assist. Leo är en smart spelare med offensiv potential som vi också räknar med skall ta en klart större roll framåt.

Leonard Broström på Eliteprospects

Viktor Greveback på Eliteprospects