Det börjar röra på sig

Silly season är i full gång och Visby Roma jobbar likt övriga klubbar för fullt med att bygga ett slagkraftigt lag inför kommande säsong. Ishockey är vissa stycken en konservativ sport när det kommer till silly season, det finns i princip ingen förening som berättar vilka spelare man är på jakt efter eller vilka spelare man har eller kommer att ha på besök. Det handlar helt enkelt om att man inte vill ”tipsa” andra konkurrerande föreningar om vilka spelare som har gett utslag på radarn och då riskera att fler klubbar blandar sig stundande förhandlingar.

I dagsläget är ett par viktiga förlängningar närstående och på nyförvärvs-sidan så kommer VR att presentera iaf en spelare senare i veckan när en sista detalj är avklarad. På bruttolistan av intressanta namn som vi för mer eller mindre diskussioner med finns ett 40 tal namn ungefär lika fördelat på antalet backar och forwards. Hur många nyförvärv VR behöver styrs delvis av hur många från förra årets som erbjuds kontrakt och som också vill stanna, vi räknar med en lite högre omsättning av spelare inför kommande säsong.

Föreningens målsättning är alltid hög, VR är nog kanske tillsammans med Huddinge det lag i Hockeyettan som år efter år är med och slåss i den absoluta toppen. VR har nått Play Off 3 eller kvalserien sju av de senaste åtta åren, ett fantastiskt facit och jämnhet och klubben har inga andra ambitioner än att spela i kvalserien 2018/2019 och även där vara med och tävla…

 

Sportchef

André Lundholm