Biljettinfo, nyförvärv och första träningen

Hej!

Säsongskort till rabatterade priser släpps ikväll söndag kl 20.00, köp rabatterade årskort sittplats eller årskort ståplats här. Biljetter till premiären mot Hammarby fre 13 sep och övriga enstaka matcher släpps 25 aug. Passa på att Köp årskort till rabatterade priser här från kl 20.00.
Säsongen närmar sig med stormsteg och redan nu på måndag har Visby Roma sin officiella ispremiär kl 17.30. Då är så väl de gamla som alla nyförvärv på plats liksom vår nya tränare Hans ”Säcken” Särkijärvi.
Laget kommer precis som tidigare år spelat ett fåtal träningsmatcher, lördag 24 aug kommer ett div 2 lag från Norrköping på besök och sedan stundar två bra matcher på bortaplan mot Nyköping fre 6 sep och Halmstad lör 7 sep. Seriepremiären i år spelas hemma och det mot klassiska Hammarby fre 13 sep kl 19.00, det blir en rivstart och folkfest till premiär och vi räknar som vanligt med något hundratal Hammarbysuportrar på plats, både gotländska och tillresta.
Årets lagbygge känns superintressant på förhand, som vanligt tappar man alltid någon spelare man gärna skulle sett även i årets lag. Framför allt tänker jag på Oskar Lundberg som lägger av efter nio säsonger i laget. Men in kommer en hel del intressanta spelare och självklart måste även nämnas nya coachen Hans Särkijärvi som varit en stor snackis i Hockeysverige att han signerat för Visby Roma de kommande tre säsongerna.
Hans Särkijärvi Head Coach
Gedigna meriter som spelare och har 12 år som coach i SHL på meritlistan bland annat i klubbar som Linköping, Skellefteå, Djurgården, Modo, Södertälje. ”Säcken” är noggrann, krävande och han om någon vet verkligen vad som krävs av spelarna för att ta nästa steg i sin utveckling.
Filip Lindblad Målvakt
En ung målvakt från Färjestads J20. Talangfull och skolad som nu tar steget ut i seniorlivet för första gången. Filip kommer kampera ihop med Daniel Marmenlind och tillsammans blir de ett stabilt och bra målvaktspar.
Tomislav Lovric Back
Ung lovande back från Modo. Har varit en stabil spelare i det lag som vunnit SM-Guld både för J18 och J20. Kände på A-laget en hel del förra året och Tomislav är en mogen back både på och utanför isen. Igår kontaktade Modo oss då de drabbats av en skada och Modo kommer att låna ”Tomo” av oss under aug månad där han vår vara med och spela matcher mot Skellefteå AIK, Brynäs och Vasa. ”Tomo” ansluter istället till Visby Roma 1 sep och då som en ännu bättre back.
Lucas Hedlund Back
En av kvalserielaget Bodens bästa backar den gångna säsongen. En stabil back med offensiv uppsida och som kommer logga många minuter speltid för oss i vinter. Många lag ryckte i Lucas så vi är väldigt glada att han valde Visby Roma.
Mikael Hedlund Forward
Skolad i Färjestad men den gångna säsongen gick han som junior till Västervik i Hockeyallsvenskan. Mikael fick en flygande start och vann poängligan för Västervik på försäsongen, det gick sedan tyngre för Mikael under säsongen och han som är en utpräglad offensiv spelare fick en mer undanskymd roll. Han drabbades tyvärr av en allvarlig sjukdom och missade några månader under säsongen innan han avslutade säsongen i Färjestads J20. Först i år blir Mikael senior och hans offensiva kvalitéer kommer vi få stor nytta av under vintern.
Ryker Leer Forward 
En skridskostark spelare som varit assisterande kapten i nordamerikanska universitetsligan. Ryker är 23 år och under sin juniortid visade han offensiva kvaliteter och producerade bra med poäng. Skall bli intressant att följa denna Kanadensare från Edmonton
Teemu Huttu Center
En mycket smart center som producerat mycket poäng och varit en ledande center i finska motsvarigheten till Allsvenskan. Teemu har spelat final i ligan de två senaste åren där hans lag blev mästare ett år. Teemu kommer  bli ett nyttigt tillskott.
David Lundmark
Får väl anses som ett halvt förvärv. David blir senior för i år men vi lånade in honom från Leksand i slutet av förra säsongen. David spelade 10 matcher i Allettan för oss och 6 matcher i Play Off och blev bättre och bättre så det skall bli spännande att se hur mycket mer han kan utvecklas under vintern.
Visby Roma har under de senaste åren lyft upp en hel del egna produkter vilket föreningen kommer att fortsätta med. Till att börja med kommer en back från våra egna juniorer som avancerat till J20 Elit att erbjudas en utbildningsplats. Det är oerhört glädjande att antalet spelare på ungdomssidan växer och att våra juniorer blir bättre och bättre, det underlättar vår ambition i att blanda egna produkter med spelare som flyttar hit för att bli gotlänningar för resten av karriären.
Ni som haft årskort sittplats ska ha fått ett mail där ni kan förlänga Era stolar som är reserverade i systemet till 20 aug. Ni övriga kan från ikväll köpa årskort sittplats eller årskort ståplats till rabatterade priser på länken nedan.