Adrian Elefalk avslutar karriären

Idag meddelade Adrian ett väntat men ändå tråkigt besked. Endast 22 år gammal tvingas Adrian lägga skridskorna på hyllan till följd av för många hjärnskakningar. Adrian hade avtal med Visby Roma den gångna säsongen men efter att ha ådragit sig en ny hjärnskakning i en träningsmatch på försäsongen, Adrian tog ett break säsongen ut och har nu tagit ett tråkigt men klokt beslut att lägga skridskorna på hyllan.

 

Visby Roma vill tacka Adrian för tiden i Visby Roma! Adrian bidrog med ett enormt hårt jobb, en del poäng och han spred energi till gruppen både på och utanför isen. Förhoppningsvis återfinns Adrian i Visby Roma i en annan roll någon gång i framtiden.

 

Adrian om att ha spelat sin sista tävlingsmatch

Jag började åka skridskor och spela hockey på Ekerö utanför Stockholm när jag var några år gammal. Nu har min hockey tråkigt nog kommit till ett slut. Alldeles för tidigt. Under senhösten och vintern har mitt beslut sakta vuxit fram.

Anledningen att jag bestämt för att sluta är att jag fått flera skador, främst huvudskador. Idag mår jag bra, efter att ha vilat och rehabiliterat mig.

Nu har jag börjat mitt första jobb efter hockeyn, som säljare i en sneakers-butik i Stockholm. Det har varit en jobbig tid att behöva inse att det bästa för mig är att sluta spela, för att undvika ytterligare skador.

För någon vecka sedan fick jag chansen att vara assisterande instruktör på en Skills-camp, som min spelaragentur arrangerade. Det var otroligt roligt och jag känner mer och mer att min framtid ligger inom idrotten och främst hockeyn, då det finns massor med möjligheter vid sidan av att vara aktiv spelare. Framtiden får utvisa vad det kan bli.

Vill avslutningsvis bara nämna att hockeyn gett mig så mycket fina minnen och viktiga erfarenheter. Jag har fått äran att spela både i Sverige och USA, deltagit i TV-Pucken, spelat i SHL och fått träna med några av världens bästa spelare. Allt detta är jag stolt över.

Till sist vill jag tacka alla ledare som varit med och utbildat, stöttat och trott på mig. Tillfälligheter gjorde att jag under min korta karriär fick chansen att representera många föreningar som Ekerö IK, AIK, GötaTraneberg, Topeka Roadrunners, Brynäs IF, Västerviks IK samt avslutande i fina VisbyRoma på Gotland. Jag har fantastiska minnen från alla de ovan lagen, och önskar dem alla framgångsrika år framöver.

Hoppas vi syns på en rink i framtiden.

Adrian Elefalk.