Lucas Ramberg till Visby Roma

Visby Roma har gjort klart med backen Lucas Ramberg inför den stundande säsongen. Lucas är en stabil tvåvvägsback med meriter från U16, U17 och U18 landslaget. Närmast kommer Lucas kommer närmast från Luleå Hockeys juniorverksamhet där Lucas varje år varit en tongivande spelare.

På 36 matcher i Luleå J20 nationell svarade 19 poäng (5 mål 14 ass). Lucas fick också representera Luleå i SHL vid ett tillfälle under säsongen.

Varmt välkommen till Visby Roma Lucas Ramberg

Lucas Ramberg på Eliteprospects

Frölunda och Djurgården till Gotland

Det är med stor glädje Visby Roma idag kan meddela att föreningen instiftar en turnering som kommer att heta Svenska Spel Trophy. Deltagande lag i turneringen är Visby Roma Hockey, Frölunda Hockey och Djurgårdens IF.

Utöver tre spännande träningsmatcher så kommer lagen även att göra upp i en golftävling på Sveriges bästa golfbana nämligen Visby GK och Kronholmen.  Biljetterna till samtliga matcher släpps idag onsdag kl 14.00 och finns på länk nedan.

Självklart kommer en hockeyfest som detta att avslutas med bankett på Wisby Strand lördag 20 aug där segrare i hockeyturneringen så väl som i golftävlingen kommer att kåras. Kvällen kommer även att innehålla god mat, underhållning och trevligt mingel tillsammans med lagen och alla partner som önskar köpa biljetter.

Visby Roma vill rikta ett stort tack till Frölunda Hockey och Djurgårdens IF för ett gott samarbete samtidigt som vi hälsar båda lagen varmt välkomna till Gotland i Augusti

Köp biljetter här

Visby Sommarhockeyskola V30

Efter två år med covid så återupptar nu Visby Roma sin populära sommarhockeyskola! Med duktiga instruktörer och ledare kommer det både bli en lärorik vecka men även en rolig vecka där man lär känna nya vänner från alla delar av landet.

Hockeyskolan pågår måndag 25/7 till fredag 29/7 (v30). Hockeyskolan vänder sig till barn och ungdomar födda 2007 – 2015, undantag kan göras efter kontakt.

Anmälan görs genom att maila till sommarhockey@visbyroma.se deltagaravgiften är 3900 kr inklusive lunch och mellanmål & frukt varje dag. Spelare i gotlandslagen Sudret HC, IK Graip eller Visby Roma erhåller en rabatt på 400 kr och betalar således endast 3 500 kr. Samtliga spelare som deltar i hockeyskolan kommer även erhålla en fribiljett barn till samtliga försäsongsmatcher i Svenska Spel Trophy (se nedan) samt även mötet mellan IK Oskarshamn och Linköping HC i Visby ishall.

Fre 12/8 IK Oskarshamn vs Linköping HC

Svenska Spel Trophy

Tor 18/8 Visby Roma vs Djurgården

Fre 19/8 Visby Roma vs Frölunda

Lör 20/8 Frölunda vs Djurgården

Anmäl Er här

Maila sommarhockey@visbyroma.se och uppge följande information

  • Namn
  • Adress & mob (förälder)
  • Personnummer
  • Back, forward eller Målvakt
  • Klubbtillhörighet

Efter Er anmälan via mail så kommer en bekräftelse på att vi mottagit er anmälan samt betalningsinformation samt mer detaljer kring biljetter till SHL lagens matcher mm.

VR söker säljare

Är du vårt nästa nyförvärv? Visby Roma växer som förening och nu söker vi en marknadsorienterad säljare. Rekryteringen sköts av LB Karriär, klicka på länken nedan för att inkomma med en ansökan. Självklart hanteras alla ansökningar med sekretess av LB Karriär så tveka inte att söka eller tipsa gärna personer du tror hade passat hos oss.

Läs mer och ansök här https://www.lbkarriar.se/jobb/saljare/

Talangfull målvakt till Visby Roma

Talangfull målvakt till Visby Roma

Visby Roma har gjort klart med talangfulla målvakten Oscar Leijon från Allsvenskan Almtuna IS. Oscar som är en Almtuna-produkt debuterade i Hockeyallsvenskan redan som 18 åring och den gångna säsongen var han andramålvakt under stora delar, avslutande del av säsongen lånades Oscar ut till Hv71 J20 Nationell för att få mer matcher, i Hv71 svarade Oscar för en fin insats där han hade 91,3% i räddningsprocent under sina 10 matcher.

Oscar har kontrakt med Almtuna över säsongen 22/23 men både Oscar och Almtuna ville landa i en bra utvecklingsmiljö för att Oscar skall ta ytterligare ett kliv i sin utveckling. Visby Roma har en bra historik att utveckla målvakter och vi är helt övertygade om att målvaktstränaren Thomas Bäckman tillsammans med övriga staben kommer vara till stor hjälp för Oscar i hans fortsatta utveckling. Avtalet sträcker sig över hela säsongen 22/23 och är således en ren övergång och ingen utlåning.

Visby Roma tackar Almtuna för ett gott samarbete och passar samtidigt på att hälsa Oscar Leijon varmt välkommen ill Visby Roma.

Visby Roma passar samtidigt på att tacka Anton Malmborg för sina två säsonger i Visby Roma och önskar honom fortsatt lyckat till i karriären.

Oscar Leijon på Eliteprospects

Sandberg förlänger

Trotjänaren Fredrik Sandberg har idag kommit överens med Visby Roma om en förlängning av sitt kontrakt över de kommande två åren. Fredrik har sex säsonger i Visby Roma bakom sig och har under åren växt ut till en stabil tvåvägsback som gör få misstag. Fredriks erfarenhet har varit viktig för föreningen både på och utanför isen under den pågående generationsväxlingen.

Fredrik Sandberg på Eliteprospects

Leo Landor förlänger

Idag står det klart att Leo Landor förlänger med Visby Roma över säsongen 22/23. Leo kom till VR mitt i den gångna säsongen och bidrog med mycket energi och ett uppoffrande spel. Leo blev snabbt en favorit i laget för sitt uppoffrande spel och nu står det klart att han fortsätter sin utveckling hos oss i Visby Roma.

Samtidigt vill Visby Roma passa på att tacka Casper Andersson och Anton Johansson och önska dem fortsatt lycka till i sina karriärer.

Vinna eller försvinna på fredag

Borlänge tar hem  den första matchen i kvartsfinalserien genom att besegra Visby Roma  med 3-0 efter en stabil insats. Visby Roma skapade fram för allt i den andra perioden tillräckligt många målchanser för att båda kvittera och ta ledningen, men Borlänge var hungrigare och gjorde färre  misstag samtidigt som man tog vara på de chanser man skapade på ett klart bättre sätt.

Visby Roma har vänt underlägen många gånger förut, senast förra året då laget  inledde hemma med att förlora mot Forshaga med 6-2 för att sedan vinna två borta på övertid. Ifall årets upplaga med klart mindre slutspelserfarenhet mäktar med uppgiften återstår att se. Vinst på  fredag och det blir en helt avgörande match på lördag,  förlust och säsongen är över.

Slutligen vill Visby Roma rikta ett stort tack till alla ni 1257 åskådare som letade Er till ishallen, det var överlägset högsta publiksiffran bland samtliga kvartsfinaler.

Borlänge – Visby Roma i Kvartsfinalen

Visby Roma kommer ställas mot Borlänge i Kvartsfinalen i kvalet mot Hockeyallsvenskan. Efter att Boden valde Wings, Väsby-Lindlöven, Surahammar-Huddinge, Mariestad-Vimmerby, Kalix-Piteå, HC Dalen-Strömsbro så återstod bara Visby Roma att ”välja” för Borlänge. Då Borlänge är högre rankade än Visby Roma så har Borlänge hemmaplans fördel, Visby Roma inleder således kvartsfinalspelet hemma nu på tisdag 22 mars kl 19:00, matchserien fortsätter sedan i Borlänge med match på fredag, eventuell tredje och avgörande match spelas lördag kl 16:00 och även den isf i Borlänge.
Biljetter till kvartsfinalen köper du här

Biljetter till slutspelet

På tisdag inleds kvartsfinalerna i kvalet mot Hockeyallsvenskan. Som vanligt erbjuder Visby Roma alla årskortsinnehavare på sittplats förköpsrätt till sina platser även i slutspelet. Torsdag 17 mars kl 12.00 släpps kvarvarande sittplatser och alla ståplatsbiljetter här på hemsidan. Varmt välkomna på tisdag, kom och stötta laget i säsongens viktigaste och häftigaste match.

Biljetter köper du här (från torsdag 17 mars kl 12.00)

Serieseger!

I eftermiddag vann Visby Roma även returen mot Mörrum nere i Blekinge vilket innebär att Visby Roma vinner serien och går direkt vidare till kvartsfinal i kvalet mot Hockeyallsvenskan. Lag två och tre i serien (Tranås, Halmstad) spelar play in med start på tisdag.

Visby Roma kommer inleda kvartsfinalspelet hemma tisdag 22 mars kl 19:00 för att sedan spela borta fredag 25 mars och ev tredje och avgörande match spelas lördag 26 mars. Visby Roma kommer att bli valda av ett högre rankat lag kommande söndag, det dröjer alltså en vecka innan det står klart vilka som står som motståndare.

Biljetter till kvartsfinalen tisdag 22 mars kl 19:00 i Visby ishall släpps på onsdag 18:00. Ni med årskort sittplats har företräde och kommer kunna förlänga Era sittlplatser med start imorgon måndag (separat mail kommer).

VR går för kvartsfinal

Till helgen avgörs allt. Visby Roma har som alla andra säsonger haft som mål att spela kval mot Hockeyallsvenskan i vår. Årets säsong inleddes väldigt stökigt då laget innan seriestart drabbats av tre tuffa fw tapp i form av Carl Ericson (jobb på annan ort), Christian Olsson (studier på annan ort), Adrian Elefalk (skada hela säsongen). Efter seriepremiären försvann ytterligare två fw i form av Samu Markulla (skada resten av säsongen) och Chase Phelps som var borta 6-8 veckor pga skada.

Laget har under vintern vuxit sig samman på ett bra sätt samtidigt som föreningen iaf till viss del kunnat ersätta de spelare som tidigt försvann. Till helgen summeras vårserien och Visby Roma har slagläge på serieseger vilket skulle innebära direktkvalificering till kvartsfinal i kvalet mot Hockeyallsvenskan. MEN det krävs troligen två vinster mot formstarka Mörrum där första matchen spelas i Visby imorgon fredag kl 19:00 och returen går i Mörrum på söndag kl 16:00.

Mäktar Visby Roma med att vinna serien så stundar vila kommande vecka då play in spelas. Slutar laget tvåa eller trea så spelas play in kommande vecka tis 15/3, fre 18/3 och ev match tre spelas lör 19/3. Här på hemsidan kommer Ni löpande få information om vad som gäller.

Stötta laget imorgon mot Mörrum, nu går vi för serieseger. Köp biljetter här 

Ny viktig match på fredag

Igår besegrades Hanhals hemma med 6-3 och tre viktiga poäng landade in på Visby Romas konto. Redan imorgon fredag är det dags igen då KRIF Hockey kommer på besök. Fredagens match blir femte hemmamatchen på 12 dagar, det måste vara något sorts rekord. KRIF är likt Visby Roma inblandade i toppstriden och morgondagens poäng är extremt viktiga för båda lagen.

Denna vecka är det sportlov på Gotland, detta uppmärksammar vi med att bjuda alla barn/ungdomar på fri entré. Alla ungdomar under 20 år har fri entré på matchen imorgon fredag mot KRIF.

Biljetter till matchen mot KRIF köper du här

Inför Hanhals och KRIF

Helgens båda hemmamatcher slutade med en seger och en förlust. På fredagen besegrades Nyköping med 4-0 och på söndagen blev det förlust mot Tranås med 1-5. Visby Roma ligger fortsatt på en 3:e plats med färre matcher än båda lagen ovanför för dagen fjärde placerade KRIF.

Kommande vecka inleds slutspurten på serien med ytterligare två hemmamatcher. Imorgon onsdag kommer Hanhals på besök och på fredag kommer KRIF Hockey till Gotland. För Visby Romas del gäller det att fort komma tillbaka på vinnarspåret för att nypa en av de tre kvalplatserna mot Hockeyallsvenskan.

Biljetter till båda veckans matcher hittar du här 

Ny viktig helg stundar

Efter fem raka segrar ligger VR nu åter på Play Off plats i en haltande tabell (innan kvällens omgångar). Två av toppkonkurrenter kommer på besök i Visby ishall till helgen, först ut är Nyköping på fredag kl 19.00 följt av Tranås på söndag kl 18.00. Visby Roma har nyligen spelat mot båda lagen på bortaplan, mot Nyköping blev det vinst med 2-1 efter straffar och den gångna helgen besegrades Tranås med 3-2 på övertid. Båda matcherna var tuffa, välspelade och jämna och det är rätt låga odds på att samma senario kommer upprepa sig till helgen, bäddat för underhållning alltså. Biljetter till helgens matcher hittar du nedan.

Köp biljetter här

Vinst och upp på Play Off plats

Fredagens match mot Kumla blev en målrik historia. Från att ha haft svårt att göra mål men också släppt in få mål så blev fredagens batalj något helt annat. När röken skingrat sig så stod det 6-4 på resultattavlan och därmed stannade tre viktiga poäng på Gotland. Trots 10 mål så gjorde båda målvakterna flera fina räddningar så att det var full fart framåt på båda lagen är ingen överdrift.

Ikväll söndag kommer Segeltorp på besök och nya viktiga poäng står på spel. Efter kvällens match har Visby Roma spelat exakt hälften av serien. Matchstart ikväll söndag är 18:00 och biljetter köper Ni här

Särkijärvi förlänger med Visby Roma

Idag står det klart att även head coach Hans Särkijärvi förlänger med Visby Roma över de kommande två säsongerna. Hans började engagera sig i Visby Roma redan säsongen 2018/2019 då i en mer rådgivande roll. Efterföljande säsong dvs 19/20 tog Hans Särkijärvi över som head coach då Mike Beharrell flyttade till Kina för ett spännande uppdrag.

Vi är stolta och glada att Hans har valt att stanna i Visby Roma då erbjudanden inte har saknats från andra klubbar högre upp i hierarkin. Nedan följer en kort intervju med Hans.

Ikväll fredag 11 feb kl 19.00 är det hemmamatch mot Kumla, köp biljetter här

Hallå Hans!
Hur står det till en matchdag som denna?
Tack bara bra. Skönt att få spela hemma igen, vi har en sjuk och en skada men i övrigt är alla hela och friska och vi har haft en bra träningsvecka.
Har du blivit gotlänning på heltid nu?
I stort sett, vi har kvar ett mindre boende i Sthlm men jag spenderar så klart väldigt mycket tid på Gotland. Tanken är att jag och Karin (frun) snart skall flytta till Gotland på heltid.
Hur har dina första tre säsonger varit tycker du?
Första året var fantastiskt, vi var bara en match ifrån Kvalserien när säsongen bröts pga Covid. År två började vi om med ett till stora delar nytt lagbygge, det gick över förväntan och även ifjol avslutade vi riktigt starkt i kvalet mot Allsvenskan. Nuvarande säsongen öppnade inget vidare, stora delar av den nya stommen droppade av under försäsongen en efter en, redan efter första seriematchen hade  forwards tvingats sluta eller flytta pga nya jobb och ytterligare en forward ådrog sig en 8v lång skada. Så starten av säsongen och hela hösten var tuff men vi tog oss mer och mer och fick även in några ersättare vad det led.
Efter 12 säsonger som coach i SHL och ytterligare ett par i Hockeyallsvenskan så tog du steget ner till Visby Roma och Hockeyettan, vad har varit den största skillnaderna?
De stora skillnaderna är organisatoriskt, spelarna jobbar/studerar heltid så man måste lägga upp det lite annorlunda. Men jag är enormt imponerad av att grabbarna kan spela och träna på så hög nivå trots att man jobbar heltid. Hockeyettan håller en extremt hög nivå för att vara en tredjeliga måste jag säga.
Efter en missad Alletta fick laget en kanonstart på vårserien, sen har det gått tyngre efter det långa uppehåll som blev, vad är din analys?
Vi har skapat målchanser men inte gjort tillräckligt med mål, vi har inte varit tillräckligt heta framför mål och på returytorna. Det fanns ett visst övermod också efter första segrarna men jag tycker vi är klart på rätt väg och det har sett bättre och bättre ut de sista matcherna.
Nu har du skrivit på för ytterligare två år i Visby Roma, vad är målsättningen framåt?
Målsättningen måsta vara att få vara med och slåss på riktigt om den allsvenska platsen. Även om vi inte har störst resurser så måste visionen och drömmen ändå vara att vara med och fullt ut slåss om den enda och så åtråvärda platsen upp till hockeyallsvenskan. Jag hoppas också att Region Gotland kan ge hockeyn bättre förutsättningar i form av en ny arena med träningsrink. Samtliga lag vi möter på övre halvan har bättre anläggningar och en ny anläggning är ett måste både för seniorverksamheten men också för att fortsätt utveckla hockeygymnasiet, ungdomshockeyn. Det måste till en anläggning med två isytor för att ta hand om den fina tillväxt vi har av barn och ungdomar och det är bråttom.
Slutligen, efter helgen är halva serien spelad och Visby Roma går för en play off plats. Lyckas vi med det?
Ja jag tror vi kommer lyckas med det, vi har ett bra lag och bra grupp. Det är helt och hållet upp till oss hur bra prestation vi gör. Sedan hoppas jag att publiken kommer tillbaka nu när restriktionerna lättats, jag förstår att många ännu kan vara sjuka eller oroliga men jag hoppas att de som känner sig helt friska kommer och hejar med start ikväll.
På bilden syns sportchef André Lundholm
och coach Hans Särkijärvi

Leo till Visby Roma

Visby Roma bredder truppen genom att ta in Leo Landor senast i Örnsköldsvik. Leo är Finsk medborgare men har spelat hockey i Sverige de senaste fem åren, bland annat i Södertäljes juniorverksamhet och alltså nu senast i Hockeyettan Norra och Örnsköldsvik Hockey.

Leo har precis anslutit till Gotland och kommer att träna med laget ikväll och debuterar i helgens dubbla hemmamatcher. På fredag ställs Visby Roma mot Kumla kl 19.00 och på söndag väntar Segeltorp hemma kl 18.00.

Leo Lador på Eliteprospects

Hävda restrektioner och dubbla matcher

Idag onsdag hävs de allra flesta restrektioner, detta innebär att det varken krävs enbart sittande publik och det finns inte heller något krav på covid-pass för att komma in. Vi kan därför med glädje hälsa Er alla varmt välkomna tillbaka.

Alla årskortsinnehavare på sittplats har sina ordinarie platser igen. Årskort ståplats, sponsorbiljetter, spelarkort mm gäller som vanligt. Från eftermiddag idag onsdag öppnar vi åter försäljningen av lösa biljetter på ståplats och sittplats till helgens matcher hemma mot Kumla på fredag och Segeltorp på onsdag.  Köp biljetter här

Varmt välkomna

Fre 11/3 19:00 Visby Roma vs Kumla

Sön 13/3 18:00 Visby Roma vs Segeltorp

Ingen match på onsdag

Tyvärr har Hanhals drabbats av covid och kommer inte till spel på onsdag. Visby Romas nästa match blir istället på fredag borta mot just Hanhals.

Populärt i webbshopen

Visby Roma på Facebook

Tabellen