J20 – Sista spelhelgen i grundserien

Vårt J20 tog emot gästande Nynäshamn hemma i Visby ishall på lördagen (20/11). En tät och jämn match med två jämnstarka lag. Nynäs fick dock en drömstart och slog in 0-1 bakom Linus Johansson i kassen redan efter 14 sekunder. Exakt fem minuter senare kvitterade vi genom Vidar Levin, framspelad av Tobbe Åhlberg och Linus Nilsson. I powerplay i slutminut av perioden slog Felix Adman in ledningspucken 2-1. Assistpoäng på Oliwer Lundberg och Vidar Levin.

I början av andra kvitterar Nynäs men 2,5 minut senare tar vi på nytt ledningen. 3-2 från Samuel Gardells klubba, med hjälp av Emil Ewen och Gustav Pettersson. Nynäs tilldöms i slutsekunderna av andra en straff men Linus storspelade mellan stolparna denna eftermiddag och räddade givetvis.

Den tredje perioden präglades av utvisningar åt båda håll och inga fler mål i protokollet. Slutresultat således 3-2 och vår plats i Allettan torde därmed vara klar. Detta som 4:a med bästa poängkvot i grundserierna (A-C).

På söndagen (21/11) togs gästande Segeltorp emot, ett lag som vid seger skulle ta sig direkt vidare till J20 Regional på bästa poängkvot. Det bjöds en riktigt bra hockeymatch i ishallen denna söndag. Lagen var jämna i fem mot fem men vi förlorar på för många utvisningar och oförmåga att göra mål i powerplay kan man sammanfatta saken. Första målet kom inte förrän i andra perioden när Segeltorp tog ledningen med 0-1. I powerplay gör de sen både 0-2 och 0-3. Emrik Söderström gör på egen hand 1-3 i inledningen av tredje och det bjuds många bra chanser att reducera men det vill sig inte. Matchen slutar 1-4 och vi önskar Segeltorp lycka till i J20 Regional. Utvisningsminuterna slutade 35-47.

Förutsättningarna för Allettan och vårt fortsatta spel avgörs kommande helg när de lag som ska spela playoff om de sista platserna spelat. Därefter läggs en ny serie som startar 4 dec. Det kommer att vara tuffa motstånd i Allettan men vi ser tydligt att många av våra spelare har utvecklats på ett mycket positivt och bra sätt under början på säsongen så vi kan absolut vara med och strida om platserna i toppen.

/ Niklas Harlevi – Team Manager J20

10 000 kr till Kvinnojouren Amanda

Visby Roma driver sedan 12 år tillbaka ett CSR-arbete. Genom åren har Visby Roma tillsammans med sina samarbetspartners skänkt över 1,2 miljoner till välgörande ändamål med fokus på barn och ungdomar. Första åren arbetade klubben primärt med Barncancerfonden medan de senaste åren har klubben lagt allt fokus på Barnavdelningen på Visby Lasarett som årligen erhållit 100 000 kr eller mer till aktiviteter likt min stora dag för sjuka barn och ungdomar  och deras familjer.

Utöver ovan engagemang så stöttar Visby Roma ibland också andra viktiga ändamål. Visby Roma lämnade på matchen i fredags över en check på 10 000 kr till Kvinnojouren Amanda på Gotland. Kvinnojouren Amanda gör ett fantastiskt jobb året runt och den kommande veckan sker en kampanj ”En  vecka fri från våld”, med denna lilla gåva vill Visby Roma stötta Kvinnojouren Amanda på Gotland. Hjälp gärna till att uppmärksamma ”En vecka fri från våld”.

Besök Kvinnojouren Amanda Gotland här

Lagkaptenerna Erik Palm och William Erenrot lämnar över checken på 10 000 kr till Lotta Wahlby från Amanda Gotland

Inför Vallentuna

Visby Roma har inte en plats i Allettan i egna händer men tack vare segern igår mot Strömsbro så lever iaf hoppet. För Visby Romas del stundar en ny tuff uppgift redan imorgon söndag då Vallentuna kommer på besök. Visby Roma behöver vinna även imorgon för att eventuellt ha en chans inför sista omgången på onsdag.

På länken nedan  köper du biljetter till  morgondagens drabbning

Köp Biljetter här

Inför Strömsbro

Efter en minst sagt stökig höst så ligger Visby Roma i ett prekärt läge med bara tre omgångar kvar av grundserien. Vinst på fredag mot Strömsbro är ett måste för att chansen till spel i Allettan  skall leva vidare. Nytt för i år är att även lagen som inte når Allettan slås ihop i en vårserie. Detta innebär att  de lag som missar Allettan från Östra kommer ställas mot lag som (just nu) Tranås, Halmstad Hammers, Kallinge/Ronneby HC Dalen mfl.

Så länge chansen finns kommer vi så klart gå all in för att knipa den sista Allettanplatsen. Strömsbro är ett lag vi har chans att passera men då krävs till att börja med en vinst imorgon mot just Strömsbro. Vi ses på hallen, biljetter finns nedan.

Köp biljetter här

Oula ersätter Markkula

Samu Markkula tvingades tyvärr lämna Visby Roma för några veckor sedan efter att bara ha spelat en match. Nu står det klart att ersättaren blir landsmannen Oula Uski. Den resliga Finländaren kommer närmast från Caen i Franska andraligan där han svarat för 6 poäng (1 mål 5 ass) på 7 spelade matcher.

Oula är en storväxt spelare med bra spelsinne och skott som hjälper till att bredda offensiven så väl som truppen. Oula är på plats i Visby idag och uppstår inga komplikationer med pappersexercisen så debuterar han på fredag i den viktiga matchen mot Strömsbro.

Oula Uski på Eliteprospects

Nytt serieupplägg

Efter en minst sagt stökig höst så ligger Visby Roma i ett prekärt läge med bara tre omgångar kvar av grundserien. Vinst på fredag mot Strömsbro är ett måste för att chansen till spel i Allettan  skall leva vidare. Nytt för i år är att även lagen som inte når Allettan slås ihop i en vårserie. Detta innebär att  de lag som missar Allettan från Östra kommer ställas mot lag som (just nu) Tranås, Halmstad Hammers, Kallinge/Ronneby Mörrum mfl.

Visby Roma vs Strömsbro

Köp biljett här

Huddinge på besök

Imorgon fredag är det dags igen för en ny viktig match i jakten på en plats i Allettan. Antagonisten  Huddinge ligger inför matchen 2 poäng före och  på rätt sida Allettanstrecket. Med andra ord stundar en riktig så kallad 6 poängsmatch!

Huddinge  kommer närmast från en uddamålsförlust mot Väsby  medan Visby Roma fick nöja sig med 2 poäng mot Segeltorp efter en tappad ledning. Biljetter till morgondagens match köper ni nedan

Köp biljetter här

J20 med två raka förluster

J20 var över vattnet och spelade mot Segeltorp söndagen den 23 oktober. Tungt skadeläge i laget med Tobias Åhlberg, Simon Stenberg och Gustav Pettersson borta. Dessutom saknade vi Wizén på backsidan denna match. Gustaf Lundin täckte dessutom skott som tog illa på armbågen, vilade en halv period men kom sen åter och spelade tredje trots smärtor.

Skärpan saknades denna söndag och första perioden förlorades med 3-0. Efter två perioder stod det hela 7-1 till Segeltorp men grabbarna tog tag i det i sista och stod emot bra men slutresultatet blev dessvärre hela 8-1.

Denna sista söndag i oktober tog vi emot Tumba hemma i Visby ishall. Tumba tog ledningen lite turligt och ökade på till 3-0 innan vi hunnit spela riktigt 14 min av första perioden. Reduceringen 1-3 sattes av Felix Adman som fick chansen framdukad av Lundin och Håård. I slutet av första satte Emil Ewen ett klockrent backskott i powerplay, framspelad av Lundin och Adman. Vi hade kontakt och det kändes som att det fanns en bra chans att komma ifatt. I början av andra sätter Tumba 2-4 och därefter drar vi på oss en rad utvisningar. Dessa dödas lyckosamt och i spel 4 mot 5 kommer dessutom Viggo Hallin loss och kan panga in reduceringen 3-4 bakom Tumbas målvakt. I början av tredje gör Tumba 3-5 och därefter kommer vi aldrig in i matchen igen. Spelet stämde inte och skärpan fanns inte där idag.

Bara att ta nya tag inför matcherna i november. Måndag och tisdag kommande vecka inleds med två träningar tillsammans med J18, då i Hemse under ledning av Toggan Bendelin. Nästa helg två bortamatcher, Haninge på lördag och Linden på söndag.

Markkula tar en paus

Tyvärr måste vi meddela att forwarden Samu Markkula lämnar Visby Roma och reser hem till Finland. Samu kom till Visby Roma inför den här säsongen och inledde försäsongen fint innan han skadade sig i premiären mot Enköping. Skadan i sig är inte länger ett problem men tvingas ändå ta en paus i sin karriär av personliga skäl.

Visby Roma lider med Samu och har stöttat på de sätt vi kan men Samu kommer ta en paus från ishockeyn på obestämd tid. Samu är forward nummer fyra som försvinner från truppen och Visby Roma letar en eller två forwards.

Tack för tiden i Visby Roma och vi önskar dig all lycka framåt!

Spännande helg stundar

Det är som vanligt tätt på given med matcher. Imorgon fredag kommer Väsby till Gotland för en härlig drabbning och på söndag kl 18.00 är det dags igen då Enköping kommer på besök. Imorgon fredag förväntas Niki Kaila vara åter i spel och på söndag gör Adam Eriksson en efterlängtad comeback. Kom ut och heja fram laget till nya viktiga poäng. Länk till biljetter hittar du längst ner på sidan.

OBSERVERA! Alla som köper biljetter till fredagens match Visby Roma vs Väsby kommer under lördagen att erhålla en fribiljett även till söndagens match mot Enköping. Två bra matcher för priset av en. Ni som köper sittplats får en ny sittplats till söndagens match.

Köp biljetter här

Hjältarnas återkomst

Att Visby Roma har och har haft ett prekärt läge på forwardsidan är ingen nyhet och behöver inte avhandlas igen. Idag har Visby Roma inte bara en utan två positiva saker att rapportera.

Publikfavoriten och evighetsmaskinen Adam Eriksson kommer göra comeback i Visby Roma. Adam har börjat träna med laget och kommer göra debut hemma mot Enköping söndag 31 oktober. Kontraktet sträcker sig över november månad och de sista nio grundspelsmatcherna till att börja med.

För att hjälpa klubben i sitt hjärta här och nu så gör Carl Ericson en kort comeback. Carl har inte tränat med laget sedan han lämnade Visby och Gotland för för jobb i den kungliga huvudstaden. Carl kommer att åka med redan ikväll till mötet mot obesegrade Strömsbro och han kommer även att spela söndagens match mot Vallentuna i Stockholm.

Visby Roma är väldigt glada och tacksamma för att spelarna vill hjälpa klubben på de sätt de kan och med kort varsel. Varmt välkomna tillbaka till ”Roma” Adam och Carl.

Köp biljetter här

Livesändning Visby Roma

På Facebook läggs det in felaktiga länkar till Websändningen, följ dem inte. Sändningarna visas på live.hockeyettan.se

Se matchen här »

J20 En helg med sex poäng!

Lördagen den 16 oktober tog vi emot Åker / Strängnäs hemma. En tät match där vi tog ledningen i mitten av första perioden genom backen Oliwer Lundberg assisterad av backkollegan Emil Ewen i powerplay. 20 sekunder in i andra ökar Edwin Håård på till 2-0 genom ett tjusigt solomål. I mitten av andra reducerar Åker till 2-1 och i slutet av tredje plockar de målvakten för att kvittera. Då håller Emil Ewen sig framme och sätter matchavgörande 3-1 med sex sekunder kvar. Linus Johansson utses till matchens lirare efter storspel i målet. Edwin Håård får en skärskada från en opponents skridsko i slutet av matchen tyvärr och får sy tre stygn strax över knäet efter matchen. Men Edwin är snart åter på isen.

Söndag samling i arla morgonstund vid omklädningsrummet vid ishallen för resa med 15+2 spelare till bortamöte mot Nynäshamn. Då matchen startar redan 12:15 och färjan kommer in 10:45 får grabbarna käka byggfrukost (idrottspasta) ombord. Inte optimal uppladdning inför en match men grabbarna är vana med tuffa resscheman ända sen de lirade U12. Nynäs tar en tidig ledning i första men vi kvitterar kort därefter efter en målvaktstabbe och Felix Adman noteras i målprotokollet. Mot slutet av perioden bjuds Nynäs oturligt på en chans och kan ta ledningen med 2-1. 15:08 in i andra ökar Nynäs på till 3-1 och det ser lite tungt ut men 1,5 minut senare gör Gustav Björk mål assisterad av Gustaf Lundin.

3-2 till periodvilan och blott 30 sekunder in i tredje pangar Marcus Ewen in 3-3 med god hjälp från Vidar Levin. Ungefär sex minuter senare gör Nynäs 4-3 men det svänger snabbt i hockey och Marcus gör på nytt mål vid 8:27 in i tredje, denna gång på egen hand. 2,5 minut senare ringer det i klockan på nytt då Vidar Levin ger oss ledningen assisterad av Gustav Björk. 12:15 utvisas Willam ”Laxen” Pettersson för en holding och vid tekning i vår zon utvisas Marcus Ewen strax därefter för en oklar crosschecking. Spel tre mot fem och det ser riktigt tufft ut. Men grabbarna dödar utvisningarna och Nynäs går mållösa ur sitt powerplay! Stor press från Nynäs i slutet av matchen och Joel Harlevi i kassen fick bekänna färg. En riktig kämpainsats från hela laget så när hesa Fredrik ljuder står vi som segrare! Detta med en något decimerad trupp, tre spelare borta pga skador (Håård, Klingen och Gurra P).

Grabbarna och ledarna (Richard, Benny och Kolmis) fick därefter en lång eftermiddag i Nynäshamn i väntan på färjan hem 20:10.

Sex sköna poäng denna helg och nästa helg väntar Segeltorp borta på söndag.

/ Niklas

J20 Första tre grundseriematcherna avklarade

De två första matcherna slutade med förlust tyvärr men ju mer speltid vi fått desto mer kommer vi in i det och känner stark förhoppning om det fortsatta seriespelet. Segern mot Linden visar att kurvan nu pekar rätt. Man ska även komma ihåg att fastlandslagen ofta har 5-6 träningsmatcher i benen och det gör stor skillnad. Pga geografi och ekonomi har vi tyvärr inte samma möjlighet. Men vi siktar ännu på att ta en plats i Allettan i december, efter grundseriespelet.
Kommande helg tar vi emot Åkers/Strängnäs hemma på lördagen och möter Nynäshamn borta på söndagen.

Vinst i hemmapreiären

Det blev seger i hemmapremiären mot Segeltorp med siffrorna 5-2. Matchen inledes lite trevande men laget växte in i matchen ju längre matchen led. Ett par snabba Visby Roma mål i andra perioden banade väg för segern. Imorgon fredag är det dags för ny hemmamatch då  obesegrade Wings kommer på besök. Biljetter till matchen köper Ni nedan.

Köp biljetter här

Yücel till VR

Visby Roma´s akuta forwardsbrist har tvingat klubben att ager. Fredag förmiddag kom klubben överens med  Johannes Yücel om ett korttidskontrakt. Johannes  drabbades av covid den gångna säsongen och det höll honom borta från stora delar av säsongen. Denna  säsong har Johannes inte representerat någon klubb utan enbart tränat på egen hand. Avtalet med Johannes är till att börja med enbart över kommande vecka.

Johannes Yücel på Eliteprospects

Lehtimäki till Visby Roma

Visby Roma förstärker forwardssidan genom att ta in reslige Miro Lehtimäki. Miro är en rightare med bra skott som också är stark med pucken.  Miro är dessutom en riktigt bra skridskoåkare för sin storlek.

Miro som närmast kommer från en kort sejour i Polen har annars mest varit en toppspelare i Finska Mestis även om han fått känna på spel Liiga vid ett par tillfällen.

Visby Roma jobbar på att få honom spelklar till fredagens hemmapremiär, Miro har redan anslutit till Visby och  kommer träna med laget imorgon onsdag.

Varmt välkommen till Visby Roma Miro Lehtimäki

Miro Lehtimäki på Eliteprospects

Förlust mot Enköping

Seriepremiären borta mot Enköping slutade i en 3-1 förlust. En ojämn insats låg till grund för förlusten, första perioden var okej från vår sida medan den andra var en riktigt svag insats. Sista perioden pressades Enköping stundtals rätt hårt och här kunde både en reducering och kvittering ha kommit men sett över hela matchen så vinner Enköping rättvist. Inte bara försluten sved utan dessutom blev Samu Markula skadad, med Samu borta ett tag så saknas fyra ordinarie forwards från den tilltänkta truppen. Truppnyheter kommer under veckan.

Nu på onsdag (6 okt) är sista dagen att köpa årskort sittplats, efter det släpper vi lösa biljetter som man kan köpa match för match. Säsongskort ståplats kommer fortsatt vara möjligt att köpa någon vecka till.

På fredag är det äntligen dags för hemmapremiär då vi välkomnar Segeltorp till Visby Ishall. Premiären bjuder även fri entré så ta med släkt vänner och kom ut till hallen och stötta laget. Förra säsongen var utan publik och också den i särklass sämsta poängmässigt på hemmaplan för Visby Roma. Laget tog över säsongen lika mycket poäng som tidigare, laget gick långt i slutspelet, men poängen på hemmaplan uteblev i stor utsträckning. Slutsatsen är enkel, Ni på läktaren betyder massor och gör en stor skillnad.

Vi ses på fredag!

Köp säsongskortet

Äntligen! Efter en lång lång tid utan publik på matcherna så är det nu åter tillåtet med publik (från 29 sep). Spelarna har saknat Ert stöd på läktaren otroligt mycket och vi ser verkligen fram emot hemmapremiären fredag 8 oktober! Passa på att köpa ditt säsongskort ståplats eller sittplats på länken nedan. För endast 949 kr (43 kr/match) kan du se samtliga 22 hemmamatcher innan och efter jul (ej eventuellt slutspel). Önskar du hellre sitta och se alla matcher så kan du köpa en säsongskort sittplats från 1500 kr eller 68 kr/match.

Visby Roma inleder seriespelet borta mot Enköping söndag 3 oktober kl 15.00. Hemmapremiären spelas mot Segeltorp fredag 8 oktober kl 19.00. Varmt välkomna då!

Köp ditt säsongskort här, på så sätt stöttar du både laget och föreningen

Tack Carl!

Carl Ericson tackar för sig och vandrar vidare mot nya mål. Car kom till Visby Roma och Gotland för fyra säsonger sedan, Carl har vid sidan av hockeyn studerat på högskolan. Efter avlagd examen så hade Carl som målsättning att vara kvar på Gotland och Visby Roma ytterligare ett par år. Nu blir det tyvärr inte så då Carl fått ett bankjobb i Stockholm. Visby Roma tycker så klart att det är tråkigt att tappa en spelare med stort hjärta för föreningen men samtidigt har vi full förståelse för Carls beslut.

Visby Roma vill tacka Carl för ett par fina säsonger i klubben och för det hjärta han visat för föreningen. Stort lyckat till i din nya karriär.

Visby Roma vs Sudret HC

Imorgon torsdag så spelas årets ö-derby i Visby Ishall mellan Visby Roma och Sudret HC. Matchen startar kl 19.00 och det finns ett fåtal biljetter till försäljning. För Visby Romas del så blir detta sista träningsmatchen hemma innan hemmapremiären som går av stapeln fredag 8 oktober mot Segeltorp.

Köp biljetter här

Populärt i webbshopen

Visby Roma på Facebook

Tabellen