Visby Sommarhockeyskola 2017

 

Sedan en tid tillbaka har det varit klart att en riktigt klassiker gör comeback. Visby Roma startar åter upp den klassiska sommarhockeyskolan som legat på is de senaste 10 åren. Fram till 2007 så drevs en sommarhockeyskola i Visby i hela 24 år på rad, det var en av landets mest klassiska hockeyskolor. De sista åren har trycket på Visby Roma varit rätt stort att återuppta sommarhockeyskolan men först nu känner vi att att vi har hittat rätt form och inte minst ett mycket bra team av ledare att samarbete med.

Skolan har individuellt fokus där vi bland annat jobbar med klubbteknik, taktik, fys och kostlära, powerskateing och inte minst players safety. Just players safety är lite unikt att aktivt jobba med och syftar till att lära spelare i unga år att både dela ut en tackling men även hur man hanterar närkampsspelet på ett säkert sätt för sig själv och sin motståndare.

Målsättningen med sommarhockeyskolan är att inom några få år åter ha 200 killar och tjejer som deltar i hockeyskolan. Med ca 80% av anmälningarna från fastlandet så räknar hockeyskolan med att bidra med ett par tusen gästnätter ytterligare till Gotland.

SHL/NHL representation

Skolan kommer att besökas av spelare från NHL/SHL. Visby Roma kommer att erbjuda spelare från SHL och NHL möjligheten att träna på is i Visby Ishall på attraktiva tider. Ett perfekt sätt att för spelarna att kombinera uppstarten på säsongen med några härliga dagar på vår underbara Ö. Dessa spelare kommer också besöka hockeyskolan, detaljerna är inte klara men har tagits emot positivt av ett par spelare som är kontaktade.

Här är några av instruktörerna som kommer att delta under V30 och V31 då skolan hålls. Samtliga är ytterst kompetenta.

Mike Beharrell

A-lagstränare i Visby Roma och med mångårig erfarenhet av seniorhockey på hög nivå. Anlitas även internationellt till hockeyskolor och camper i Ryssland (Moskva) , Lettland (Riga), USA (Boston), och numer även i Asien.

Steav Beak

Powerskating-caoch från Toronto. Steve är en mycket ansedd coach inom skridskoåkning och skridskoteknik och besöker frekvent europa för att undervisa föreningar och camper.

Ola Andersson

Aktiv karriär högsta nivå i Sverige och tränare sedan 1993. Expert på teknikträning, taktik, pass och skott.

 

Fullständig information och anmälan

Aftonbladet om klassiska hockeyskolor