Vilken svängig match

Ja hur sammanfattar man gårdagens match!? Jag tycker vi tar klart kommandot i matchen och därför kändes det lite ologiskt att Haninge tog ledningen i matchen, på en halvkontring där Anton Gustafsson kunde raka in en retur. Vi fortsätter att föra matchen och kan göra tre raka mål innan den första perioden är slut och då känns det rätt stabilt.

Period två starar på sämsta tänkbara sätt för oss, publiken han knappt bänka sig innan Haninge reducerade till 3-2 redan efter 10 sekunder! Det gav Haninge en hel del energi som även vinner den andra perioden med 1-2, den andra perioden var kvällens klart sämsta för vår del och inför sista har vi en skör 4-3 ledning.

Den sista perioden blir vår bästa för kvällen, även om Haninge kvitterar till 4-4 tidigt så lägger vi i en växel till och i kraft av ett par power play gör vi tre mål i numerärt överläge och slutsiffrorna skrivs till 7-4.

Helt klart måste vi jobba på vår jämnhet, vissa matcher och vissa sekvenser av matcher kan vi spela väldigt fysiskt, intensivt och med bra lucktempo. Men tyvärr varvar vi dessa matcher/perioder med dalar som är allt för djupa. Det är tidigt på säsongen ännu och det är inte nu vi ska vara som bäst så jag tror och hoppas att vi kommer jobba bort dessa svängningar desto längre säsongen lider.

Imorgon väntar Sollentuna borta, inte heller den matchen kommer att bli någon walk in the park. Jag älskar årets serie, antingen presterar du eller så åker du från matchen tomhänt. Jag kanske får ångra detta men än så länge är det bara Tierp och Wings som haft svårt att få med sig poäng… Jag hoppas så klart på vinst även i imorgon, isf befäster vi andraplatsen inför fredagens toppmöte mot anrika Södertälje SK som leder serien.