Vilka partier satsar på idrott?

Visby Roma är en ideell förening och därmed politiskt obunden. På söndag är det val till riksdagen men även här på Gotland. Gotlands idrottsförbund har undersökt vad de politiska partierna vill med den Gotländska idrotten.

För Visby Roma och Visby Roma ungdom är en ny ishall med en träningsrink otroligt viktigt för att kunna fortsätta att utveckla verksamheten. Antalet hockeyspelare har närmast tredubblats i Visby de senaste 7-8 åren, i år har vi närmare 400 st ungdomar, damer, juniorer och A-lagsspelare. Utöver det har Visby Konståkning en blomstrande verksamhet som behöver mer istider.

Den 43 år gamla Visby ishall har sedan länge stora brister vad gäller funktionalitet och sedan några år tillbaka är även istiderna långt ifrån tillräckliga. Det har lappats och lagats på hallen för många miljoner genom åren och driften är förhållandevis dyr.

Ett par partier har stora satsningar på idrott och några även med en ny ishall. Det är ett par dagar kvar, vi hoppas att alla partier ser den nytta idrotten gör och ger ishockeyn så väl som övriga idrotter möjligheten att fortsätta växa och ta hand om Gotländska ungdomar lik väl som att vi representerar Gotland runt om i Sverige på ett förtjänstfullt sätt.

GI undersöker partiernas vallöfte: http://www.rf.se/globalassets/gotlands-idrottsforbund2/dokument/ovrigt/valloften-gotlandspartier.pdf