Välgörenhetsmatch med fri entré

Fredag den 26 jan är det fri entré och årets viktigaste match! Matchen spelas mot serieledande Huddinge och gäller mycket mer än “bara” viktiga poäng i jakten på en Play off plats. Som ni säkert redan räknat ut så är det dags för årets välgörenhetsmatch som spelas till förmån för Barnavdelningen på Visby Lasarett och Visby Roma Hockey.

Förra året skänkte Visby Roma tillsammans med sina partner 107 000 kr till Barnavdelningen på Visby Lasarett, ytterligare 15 000 kr gick till familjer som behöver stöd för barnen idrottande. Totalt över 9 år har Visby Roma med partner skänkt över 1 miljoner till välgörenhet vilket troligen är unikt i Sverige.

De första sex åren skänktes pengarna till Barncancerfonden medan de senaste tre åren så har pengarna gått till Barnavdelningen på Visby Lasarett.

Årets match firar dessutom 10 år-jubileum! Visby Romas fantastiska partner skänker pengar för varje åskådare som kommer, så ju fler vi blir på läktaren desto större blir bidraget till välgörenhet. Tag med familj, släkt, vänner, kollegor och grannar och gå på matchen på fredag, du kan göra skillnad.

Barnavdelningen använder pengarna till att sätta guldkant på en annars stundtals jobbig tillvara för de sjuka barnen och deras familjer. Pengarna har bland annat under det gångna året gått till skidläger, interaktivt lärande, yogaklasser, restaurangbesök för familjen mm mm. I vissa fall kan hela familjens ekonomi drabbas vid svårare sjukdomsfall och då har barnen ibland även fått presentkort på en sportaffär för uppmuntrande inköp för tex motion/aktivitet.

Innan matchen och periodpaus så kommer Mojje att uppträda på isen, vi hoppas få se just dig och dina vänner på plats. Ju fler vi blir på läktaren desto större blir alltså bidraget, och som grädde på moset är det också en mycket viktig match.

Hjälp oss gärna att sprida budskapet samt följ ossFacebook och Instagram på länkarna nedan.

 

Följa oss på Facebook

Följ oss på Instagram