Rasistiskt påhopp anmäls

Tisdagens match mellan Visby Roma och Kristianstad fick ett surt efterspel (se länkar nedan för info). Visby Romas spelare Adam Rachidi (med utländskt påbrå) blir verbalt attackerade med rasistiska tillmälen av en KIK spelare. Händelsen startar med att Adam delar ut en tackling på berörd KIK spelare i Visby Romas försvarszon, KIK spelaren faller medan Adam åker vidare ut ur zonen och mot Visby Romas bås för att byta. KIK spelaren hinner i höjd med blålinjen ikapp Adam Rachidi och skriker/uttalar då “Rachidi din jävla svarting”. Adam ilsknar till och delar ut en vänster krok och blir utvisad 2 minuter för roughing. Tyvärr hör inte domaren vad KIK spelaren säger till Adam vilket medför att KIK spelaren helt undkommer straff. 

 

KIK spelaren som tilltalar Adam Rachidi gör det närheten av Visby Romas bås där ett par spelare står så fler än Adam hör tydligt vad spelaren säger till Adam och därför kan styrka händelseförloppet. Adam och och laget blir självklart upprörda över det inträffade och de sista minuterna av matchen präglas av idel ordväxling på planen och mellan båsen. Berörd spelare i KIK spelar inget mer efter händelsen och domaren som fått situationen berättad för sig hindrar lagen från att tacka efter matchen för att undvika en konfrontation mellan berörd spelare i KIK och spelarna i Visby Roma. 

 

Visby Romas Hockey har aldrig någonsin tidigare lämnat in en anmälan till disciplinkommittén. Klubbens ståndpunkt är att “det som händer på isen stannar på isen”, det ska till något långt utöver det vanliga för att Visby Roma ska göra en anmälan men här tycker vi gränsen är passerad. 

 

Ingen är ofelbar och ibland händer även saker som “inte får hända”. Då får man lyfta luren och be om ursäkt, det hade räckt för att Adam och Visby Roma skulle satt punkt och vänt blad. Fram till idag torsdag lunch så har ännu ingenting hörts och KIK spelaren nekar till händelsen och då återstår tyvärr bara en anmälan.

 Expressen 

Aftonbladet 

Helagotland.se

Kristianstadbladet

 

Klubbchef 

André Lundholm