Första förlusten hemma

Gårdagens match mot Haninge resulterade i första hemmaförlusten för säsongen, det krävdes både övertid och straffar för att skilja lagen åt. Först och främst så får vi lyfta på hatten för Haninge som gör en riktigt bra match, med kniven mot strupen i jakten på en plats i Allettan så var de precis så desperata och bra som vi hade förväntat oss.

Bilden av en händelsefattig och tråkig match delar vi inte. Man måste ha respekt för att gårdagens motståndarna är ett bra lag och gör en riktigt bra match i ett pressat läge.Visst det bjöds inte på 60 min skönspel men det var två lag som jobbade hårt matchen igenom och det small stundats rätt bra både mitt på isen, vid sargen och framför båda målen.  Det kommer att bli minst lika tufft för oss imorgon då returen går i Haninge.

Vi fortsätter vara bäst i serien i boxplay. Däremot är vårt power play avsevärt sämre än normalt för tillfället, vi har inte gjort mål i pp på ett bra tag. Faktum är att vi har inte gjort ett enda mål i Power Play i de fem senaste matcherna! Även igår hade vi chansen att avgöra i pp två gånger om i ledning 2-1 och med mindre än 9 minuter kvar att spela. Mål där och matchen hade med största sannolikhet varit avgjord. För få avslut och för lågt pucktempo gjorde att Haninge relativt enkelt redde ut båda underlägena och istället kunde de sätta en sen kvittering med mindre än två minuter kvar att spela. Efter en resultat lös övertid så vann sedan Haninge på straffar.

Redan imorgon stundar returen mot Haninge som nu desperat jagar VR och övriga lag som ligger på rätt sida strecket. Idag har laget tränat som vanligt och med ett lite vässat power play så hoppas vi studsa tillbaka redan imorgon.