Förlust mot KRIF

Matchen startade i ett högt tempo där VR skapade flest chanser, men som brukligt när spelet inte stämmer så sitter inte heller avsluten. En normal dag hade en 2-0 ledning varit rimlig efter den första akten men perioden slutar 0-0. Den andra perioden går till KRIF både i mål och i spelövertag, KRIF tar ledningen med 1-0 i spel 5-3. Nick Hedemyr kvitterar halvvägs in i perioden till 1-1 men tyvärr så utnyttjar KRIF ett misstag bara minuten senare och tar åter igen ledningen.

Den tredje perioden är jämn under den första halvan och det finns helt klart lägen för en kvittering men istället för en kvittering utökar KRIF ledningen till 1-3 efter ett rykande slagskott i nättaket av giftiga Stefan Söder. VR försöker göra en sista kraftsamling för att reducera men tyvärr försvinner nästan de två sista minuterna pga en onödig utvisning och KRIF kan istället sätta 1-4 pucken med knappt 20 sekunder kvar att spela.

Fem raka förluster är tungt mentalt även om gårdagens match var ytterligare ett steg framåt jämfört med matchen mot Nybro. De två senaste matcherna hade kunnat sluta med en eller ett par poäng med bättre effektivitet vilket laget jobbar hårt med framåt. Målskytte kommer från självförtroende och självförtroende får man bara genom att ha lyckats väl tidigare.

Nästa match är mot Hudiksvall som fått en flygande start i Allettan, för lagets del så får man ta med det positiva i matchen mot Nybro var bättre än de tidigare matcherna och gårdagens match var lite bättre än mot Nybro. Fortsätter laget göra allting lite bättre varje match så måste det studsa lite rätt snart.

Nästa hemmamatch är fredag 26 jan mot Huddinge. Det är också årets välgörenhetsmatch som spelas till förmån för Barnavdelningen på Visby Lasarett och Visby Roma Hockey. Föreningens samarbetspartners bjuder på fri entré. Mer info kommer inom kort.