Effektivt SSK segrade

Första perioden var jämn och båda lagen skapade en del farligheter, men VR får gå till pausvila med en 1-0 ledning genom ett rappt skott av Jonathan Johansson. Första halvan av andra påminner mycket om den första perioden, det skapas lite chanser åt vardera håll och det är jämt och tight ute på banan. Båda lagen är relativt starka i defensiven så trots att det är högt tempo och en del fina kombinationer skapas inte de där riktigt farliga lägena. Men under andra halvan av andra perioden  vänder allt.

Efter 11 minuter in i andra perioden drar vi på oss en utvisning för spel med för många spelare på banan.  SSK utnyttjar det övertaget och kvitterar till 1-1. Lite senare åker vi på en ny utvisning och tätt efter det åker målvakten Sammy Gustavsson för avsiktligt fördröjande av spelet. Sammy gör en snabb förflyttning från mitten till sin vänstra sida för att täcka ett skott, sammy gör sig stor för att täcka hela målet inklusive krysset. Målet åker ur läget när Sammy gör förflyttningen vilket renderar i 2 minuter för att han “avsiktligt” flyttat målburen. VR var mäkta irriterade över den utvisningen som sätter laget i 3-5 underläge och där gör ett hypereffektivt SSK 1-2 och i det efterföljande 5-4 spelet gör SSK även 1-3. SSK får även ytterligare ett PP innan perioden var över om även det powerplayet tar de vara på och utökar ledningen till 1-4.

SSK är sylvassa offensivt och gör alltså fyra mål i powerplay på fyra försök under 7 minuter!  Tredje perioden för VR spelet men SSK håller pucken framför sig på ett bra sätt och även om VR kan göra 4-2 i powerplay så kom man inte närmare än så, istället punkterar SSK matchen med dryga sex minuter kvar att spela då man gör 5-2.

I spel fem mot fem är det en väldigt jämn och tight match, matchen avgörs i special teams där SSK iaf idag håller Allsvensk klass. Nästa match för VR spelas hemma på onsdag 5 april mot Troja Ljungby.