Brissle återvänder från Allsvenskan

Fjolårets succéspelare Erik Brissle återvänder till Visby Roma. Inför säsongen 2016/2017 värvades Erik Brissle från Linköping HC där han både representerat J20 SuperElit och SHL laget. Erik inledda den gångna säsongen lite trevande för att framför allt andra halvan vara kanske Visby Romas bästa spelare. Erik´s utveckling under säsongen var mycket bra och väl i Play Off och Kvalserien glänste han stundtals.

Säsongen i Visby Roma gick inte obemärkt förbi, Erik belönades med ett kontrakt med BIK Karlskoga i Allsvenskan denna säsong. Erik inledde försäsongen på ett mycket bra sätt men åkte tyvärr på en skada som har hållit honom borta från spel till för ca 3 veckor sedan. Erik är idag helt återställd och har redan spelat två matcher, men konkurrensen i BIK i kombination med ytterligare nya spelare in gör att Erik tillsammans med BIK kommit fram till att mer istid i Visby Roma är bästa vägen tillbaka. Tanken är att Erik spelar för Visby Roma säsongen ut och sedan återvänder till BIK där han har ytterligare ett år kvar på kontraktet.

Vi är mycket glada att hälsa Erik välkommen tillbaka till Gotland och Visby Roma. Erik kommer säkert behöva någon match innan han når sin maxkapacitet men vi är övertygade om att han kommer vara en stor tillgång till årets på förhand rekordjämna Allettan Södra. Brissle är redan på plats i Visby och tränar med laget ikväll 17.00 och spelar redan i premiären på fredag mot Väsby.

Då truppen är full så innebär förvärvet av Brissle att Visby Roma samtidigt avbryter lånet av Erik Broman från Almtuna. Erik Broman har utvecklats för varje månad som gått och i den bästa av världar hade vi kunnat behålla honom, men truppen är full och då Erik bara är på lån så blev det naturligt att avbryta lånet. Vi tackar Erik Broman för tiden i VR denna gång.

 

Erik Brissle